Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Meni nije jasno kako ljudi kod nas prodaju telefone na KP uzecu primjer Meizu Note3 ili Xiaomi Note 3 jeftinije nego što je na alliju.

Sent from my S1 using Tapatalk

Meni nije jasno kako ljudi kod nas prodaju telefone na KP uzecu primjer Meizu Note3 ili Xiaomi Note 3 jeftinije nego što je na alliju.

Sent from my S1 using Tapatalk

Nije baš jeftinije, ali ako racunas i carinu onda jeste. A jeftiniji su jer se svercuju iz Mađarske, urade povrat AFA (njihov pdv) a kod nas ne plate nikakav porez i na tome zarađuju

Ljudi,kakva je ovo fora?
Porucio sam 11.11. od istog prodavca iz 2 puta led sijalice,jedne oko 9h,a drugu turu oko 14h i sve je uporedo islo sto se tice pracenja posiljke do 22.,a od tad jedna posiljka sutra vec stize na adresu na Karaburmi,prosla i carinu, sve uredno pokazivalo na pracenju posiljke,a ova druga i dalje zakucala na 22. i dalje joj ne znam "trag" gde je.
U cemu je fora?

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Isti slucaj kao sa mojim ventilatorima za komp. Istog dana narucene razmak samo dva, tri sata. Crveni vent. stigli, plavi ne :) A najgore od svega, zove me covek, preko fejsa me nasao, moj broj za pracenje porudzbine (crvenih ventilatora) je isti kao i njegov za neku majcu za dete... I sad njemu pise da mu je stigla roba, a u posti je moje ime i prezime... Sad smo u kontaktu, cekamo da njemu stignu moji ventilatori a meni njegova majca :D Videcemo sta ce biti na kraju svega.

Pa nek on digne dispute da je poslato na pogresnu adresu. Da li je na tvom paketu fizicki bio taj tracking broj (verovatno jeste, cim je posta evidentirala)? Ako jeste, on ima svako pravo da se zali tamo da nije dobio paket.

Jedno pitanje i izvinjavam se ako je vec negde bilo u nekom postu. Narucio sam preko sajta ali je proslo 60 dana i naravno paket nije stigao. E sad posto nisam bio upucen prodavac mi je ponudio da refundira preko paypala. Poslao mi je screen sa navodnom uplatom ali para nema. Sta dalje ciniti?

Otvori dispute. Ne mlati se mnogo sa Kinezima muljatorima kad istekne vreme za dostavu, dispute je jedini ispravan način za dobijanje novca nazad.

Btw vidim da se mnogi žale da posle rešenog dispute treba puno vremena da im pare legnu nazad na račun. Imao sam par situacija sa povratom novca u poslednje vreme, i svaki put mi se novac vraćao na račun za 24-48h pošto Aliexpress završi refund. Znači da domaće banke (čitaj: Inteza) odugovlače sa vraćanjem, a ne Ali.

I ja bi to rekao, ali meni je trebalo do 5 dana da se proknjizi refund.
A imao sam i dva refunda za VAT preko kartice u Intesi, manje od 7 dana razlike izmedju datuma valute i datuma transkacije, sto bi rekli, nisu drzali vise od 7 dana.

Koliko vremena treba da se evindetira uplata na paypal i sta da trazim od uplatioca kao dokaz uplate

Momentalno, samo treba da je prihvatis mozda.

Evo da se ispravim. Sve je proslo legle pare na paypal. Kako sad ovaj novac da prebacim na karticu. Jel automatski leze. U pitanju je telenor banka.

Što se tiče povraćaja novca - ja sam dobio neki dispute i nikako da legnu pare. Cimao se sa prodavcem, oni kao to vraća ali (što je i istina). Onda se jurio i sa gospođom na live chatu i sve kao super, proverite sa bankom. Ja gledao na ebankingu, nigde para. I onda neko na forumu mi kaže da proverim da li postoji uplata negde oko datuma kada sam i naručio, tj platio narudžbinu. I uplata evidentirana tri dana nakon datuma naručivanja. A refund je bio bar dva meseca nakon toga. Čisto da znate. Komercijalna banka je u pitanju.

Poslednja izmena:
Povrat sredstava se vrši sa istom valutom plaćanja (datum) kao i kad je vršena uplata. Zavisi od banke kako će prikazati, i kod Intese mora da se traži u istoriji plaćanja.

Da li je neko imao iskustva sa ovom poštom kada je naručivao preko Alija.. ? Ovaj status da je stiglo u Srbiju mi stoji već 5dana i ništa . :)

uploadfromtaptalk1481033500252.jpg

9b2f2d9d15369cc9c9ae54991236169e.jpg

16stog je poslato.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Doci ce postar. Samo da se smiluje. I meni u proseku 7-10dana

4PX je lokalni posrednih za SG poštu od Kine/HK do Singapura. Jedan telefon su mi poslali za Surinam :), ostale pošiljke su odrađivali brzo i korektno.

Hvala. Znači totalno druga procedura nego kada se šalje preko one državne kineske pošte

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da li ce biti neki popusti novogodisnji i kad bi trebalo da pocnu?:)

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Ljudi koliko vam uzima banka proviziju/obracun kursa ili sta god da je to, kad placate na aliju u dolarima? Devizni racun imam Intesa, sa paypala povucem evre na racun, i imam uvid samo kad to legne na taj devizni racun i to se pretvori u dinare.

Kad placam na aliju nekad za nesto obracuna 100dinara vise, nekad 300, nekad 1000.

Ima li neku ideju kako da imam malo vise kontrole nad tim?

Komercijalna pre par dana, 20$ = 2327RSD. Ne mozes pitati tako pausalno, nece ti skinuti 1000 dinara ako kupujes predmet od 2$.

Komercijalna pre par dana, 20$ = 2327RSD. Ne mozes pitati tako pausalno, nece ti skinuti 1000 dinara ako kupujes predmet od 2$.

Pardon, pa da to kad je obracunato 1000dinara vise, bilo je placeno nesto tipa 80-90 dolara. Isto tako kad povucem evre sa paypala i ima ona provizija 4%, kad legne to u dinarima oni opet nesto otkinu deo koji se uvek razlikuje. Nije toliki problem da li su mi uzeli 10 ili 1000dinara, ali nervira me to sto uopste ne znam koje su "tarife" i sto se stalno razlikuje. Valjda je logicno kao i svako od nas sto voli da zna koliko i sta ga kosta tacno u dinar.

Pa je ustvari i pitanje da li ikako i tacno moze da se zna, ili smo osudjeni na takvu situaciju :)

Poslednja izmena:
Kakve ovo veze ima sa AliExpressom? Ima tema o PayPalu... verovatno vec odgovoreno u FAQ-u u prva 2-4 posta teme.

Kakve veze jos imaju DINARI sa DEVIZNIM racunom u Intesi?

E da, i ne uzima banka nikakvu proviziju od tebe, provizija na transakcije ide na teret kupca - tebe pogadja samo kurs banke.

Поручио сам Mi band 2, кинез сликао пакет са мојим подацима адресом, као и саму кутију и неки поклон.

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Kakve ovo veze ima sa AliExpressom? Ima tema o PayPalu... verovatno vec odgovoreno u FAQ-u u prva 2-4 posta teme.

Kakve veze jos imaju DINARI sa DEVIZNIM racunom u Intesi?

Ima veze. Placam stvari na aliju u dolarima deviznom karticom na kojoj su evri, ali vidim stanje samo u dinarima kad mi skine sa racuna to sto sam platio u dolarima?
(znaci evri na deviznom, platim dolare, ali mi samo stigne obavestenje od banke koliko mi je ostalo na racunu izrazeno u DINARIMA)

Tako da nema veze sa paypalom, paypal sam spomeno da prebacim evre na devizni racun.

Pa na aliju imas opciju da sve vidis u evrima. Ako imas evre na racunu skida ti evre ako nemas skine dinare po kursu tvoje banke kod koje imas racun. Bar je tako kod telenor banke koja ima opciju na istom racunu i dinare i evre.

Nazad
Vrh Dno