Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Велика је шанса да ти царина тражи папире око увоза уређаја за дијагностику. Ја сам поручивао оне глупости од пар еврића, што се повезују преко Bluetootha, мислим да се зову ELM OBD2, што раде пар пута и оде им штампана плоча. :D
Измена: Гледао сам другарима да поручим оне универзалне дијагностике, али изађу јефтиније кад се поруче код ових на КупујемПродајем.

Pa sta znam,koliko sam gledao neke su zezali,nekima su naplatili pdv,ali nigde ne videh da traze neke papire :) To sad cujem od tebe :)
I odakle da nabavim te papire,ovo su kinezi,to bre ko na pijaci? ;)

Poslednja izmena:
Postovani,

Narucio sam autodijagnosticki uredjaj iz Kine i stigo je na carinu u Novom Sadu odakle su mi javili da ja kao fizicko lice nemam pravo da to uvezem jer nemam registrovanu firmu i da ce poslati nazad posiljaocu. Interesuje me da li mi je bolje da isti uredjaj narucim na adresu u inostranstvu i onda pokupim licno tj. da li bih i tamo imao isti problem kao i ovde?

Један од проблема на који сам наишао када сам хтео да поручим за другаре.
Што бих те лагао? Само сам хтео да те упозорим.

Један од проблема на који сам наишао када сам хтео да поручим за другаре.
Што бих те лагао? Само сам хтео да те упозорим.

Ma druze nisam ni mislio da me lazes,daleko bilo. :D
Znaci ako porucim moram rizikovati ;)
Ta NS carina vise zeza nego BG :D
A cek,kako bi morao poruciti ako idem na neciju registrovanu firmu? Gde to da se raspitam? Kako popunjavam onu adresu za dostavu na Ali-ju ako ocu na tu neku firmu?
Caletov ortak ima auto-perionicu pa sam mislio na njega ako je to vec problem.

Poslednja izmena:
Ја сам највише гледао Bosch esi tronic и delphi ds150e autocom. Те дијагностике је ипак боље купити код нас, код проверених продаваца, јер се можеш договарати око цене и око прикључака за различите моделе аутомобила (каблове).

Плус што те обрадују са пратећим програмима, па не мораш од мене поручити програм за 25€ :D

Е да, ја не продајем дијагностике, да се зна, само те саветујем да се ипак преиспиташ пре поручивања.

Dakle,jel zna ko kako se porucuje na neko pravno lice sa Ali-ja? :D Kako popunjavam adresu za dostavu na sajtu i sl.? ;)

Dakle,jel zna ko kako se porucuje na neko pravno lice sa Ali-ja? :D Kako popunjavam adresu za dostavu na sajtu i sl.? ;)

što bi naručivao na pravno lice?
nisam siguran ali za pravno lice mislim da mora špedicija!!! ako neko ima više iskustva nek proveri. Ja sam za neke knjige pre par godina za firmu morao da carini pišem molbu/zahtev za ubrzani pojednostavljeni carinski proces tj kao fizička lica da ne bi plaćao špediciju!!! a ova dijagnostika je sitan uredjaj ne verujem da carina može da ti zabrani uvoz jer to nije mašina za proizvodnju ili slično to je za "ličnu" upotrebu.

Da li se desava da se tracking number izgubi?
Vec nedelju dana mi stoji paket na istom statusu:
Capture.PNG
Narucio sam telefon 11.11 u Fantacy-u, i prilicno su ga kasno poslali, tj prvu promenu u stanju sam video tek 21.11.

Ne znam, pitam jer mi je cudno da nedelju+ dana stoji na "Hand over to airline". U glavi su mi 2 opcije: paket je nestao ili se samo tracking broj koji oni unose u sistem zagubio.

Ili imas tracking samo do granice, zavisi kako su poslali...

Kakvo gubljenje? Paketu treba vise od 7 dana iz zemlje slanja ("hand over to airline" znaci poslato iz neke zemlje) do nas?
Nije to nista cudno, ne znam zasto na svakoj strani ponavljamo istu stvar :)

pitanje: zavrsen je refund na ali-ju 28og (oko 40$) medjutim iznos se jos uvek ne pojavljuje ni pod nedospelim obavezama u Intesi. Electron kartica je u pitanju. Da li da cimam banku ili da sacekam jos malo?

tema je Aliexpress (FAQ u prvom postu).
[emoji6]

I sada ispravka. Ovo što je napisano u FAQ-u da leže novac nakon tri dana nije tačno. Bude značajno duže, i od banke do banke ali 10tak dana je neko optimalno vreme da se novac pojavi na računu.

Cimanje banke je nepotrebno gubljenje vremena.

Poslednja izmena:
zato sam i pitao, procitao sam FAQ i videh to za tri dana pa rekoh da proverim :) hvala

Nemoj da kupujes od ovih parazita sa oglasa sto postavljaju bezobrazne cene. Ja sam kupio delphi ds 150. Redovno je stigao, s tim sto sam morao da platim carinu 2000din. Prodavac mi je dao dve verzije softwera, pa da ja biram koju cu da instaliram. Posle, ako ti treba mozes kupiti i one dodatne kablove, mada ja nisam osetio potrebu za time. I da kupim kablove, opet bih izasao 2x jeftinije nego u Srbiji samo za uredjaj. Negde i 3x, vidjao sam bas visoke cene.

Poslednja izmena:
Сада погледах цене на Алију за Delphi ds 150. Како су пале цене! Прошле године ниси могао наћи испод 100$! Стварно је @headingmachine у праву.

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

tema je Aliexpress (FAQ u prvom postu).
[emoji6]

I sada ispravka. Ovo što je napisano u FAQ-u da leže novac nakon tri dana nije tačno. Bude značajno duže, i od banke do banke ali 10tak dana je neko optimalno vreme da se novac pojavi na računu.

Cimanje banke je nepotrebno gubljenje vremena.

Zavisi dosta od banke, meni se na Telenor kartici pojavio brze, na Visa Electron Intesin je stvarno proslo dana.

Сада погледах цене на Алију за Delphi ds 150. Како су пале цене! Прошле године ниси могао наћи испод 100$! Стварно је @headingmachine у праву.

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

Ma ovde kod nas se OPCOM dijagnostika prodaje od 4000 na vise (ovo 4000 se jako retko kad desi) ;)
A kod brace Kineza je do 2000 din :D
Verovatno cu rizikovati,cekam samo da mi odgovori par kineza prodavaca na neka pitanja sutra i onda cu je poruciti pa sta mi Bog da :D

Ako ti nesto znaci mogu poslati poruku ovima gde sam ja kupio, da pitam da li imaju jos te single board dijagnostike. Maksimalno su korektni. Cak mi je dala svoj vacap da je lakse kontaktiram.

Evo jedno n00b question. :)
8.10. sam kupio neki kabl i case za 2,5" HDD na aliexpressu (uz free shipping). Medjutim, jos uvek nije stiglo. Rok za isporuku je do 9.12. Ima li smisla nadati se cemu u ovih par dana, ili otvoriti dispute? Pokusavao sam da preko tracking number-a vidim gde mi se nalazi paket (link za sajt na alixpress-u), ali nisam imao srece. Postoji li jos neki sajt za pracenje paketa sa aliexpress-a?

pitanje: zavrsen je refund na ali-ju 28og (oko 40$) medjutim iznos se jos uvek ne pojavljuje ni pod nedospelim obavezama u Intesi. Electron kartica je u pitanju. Da li da cimam banku ili da sacekam jos malo?

Od 3 do 15 radnih dana. Cekao sam nrdavno dva refunda oko 10 dana. Strpljenja samo

@Recoba20 ako imas track number, probaj preko 17track sajta

Od 3 do 15 radnih dana. Cekao sam nrdavno dva refunda oko 10 dana. Strpljenja samo

Mozda se ja tripujem,a mozda i ne,ali mi se cini da preko TB-a to vracanje para od dispute-a ne traje duze od 7 dana,to je neki max.
Imao sam do sad oko 4-5 sporova i svi u moju koristi i nikad mi duze nije trajalo od 7 dana da mi legnu na racun pare.
Mislim da je to neko spominjao,jel to ima veze iskljucivo od moje banke ili je to cista sreca kod mene?

Verovatno nisu pravi track brojevi

Evo jedno n00b question. :)

8.10. sam kupio neki kabl i case za 2,5" HDD na aliexpressu (uz free shipping). Medjutim, jos uvek nije stiglo. Rok za isporuku je do 9.12. Ima li smisla nadati se cemu u ovih par dana, ili otvoriti dispute? Pokusavao sam da preko tracking number-a vidim gde mi se nalazi paket (link za sajt na alixpress-u), ali nisam imao srece. Postoji li jos neki sajt za pracenje paketa sa aliexpress-a?

Мени није стигао Усб кабел за хард диск од јула месеца, тако да вероватно и теби неће стићи. Ја сам добио повраћај новца, али преко dispute опције.

Znaci, mogu slobodno da zaboravim na to sto sam porucio. :(
Kabl i Case su poslati preko 4PX Singapore Post OM Pro.

Vrh Dno