Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Moze da trazi, ima sanse da dobije, ali to vec i nije fer.

Mora da im odgovori da nece prihvatiti takav dispute, i ako ne daju novac normalno, ici ce na escalate.

A fer mu je da mu ponudi pola para i to da prvo zatvori dispute pa da se posle više i ne javlja...

Da li je neko čekao više od mesec dana da mu pare od refunda legnu na karticu?
Odobren mi je refund i kao sve je ok ali para nema. Prodavac kaže da se obratim podršci aliexpressa. Sad sam se sit isčetovao i oni proverili i pare kao uplaćene ali ja to ne vidim nigde na ebankingu.
Imao sam još jedan refund i uredno je zabeležen.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mesec dana je mnogo, obicno povrat traje jednu nedelju. Proveri na ebankingu datum kad si platio, jer se refund cesto knjizi na taj datum,a ne kao zadnja promena.

Hvala Dejane, potpuno si u pravu. Evo gde su ga zavukli.

1028c2d1049fa12e371615439e75476e.jpg

Do koliko novaca se moze naruciti sa alija/gearbesta a da ne podleze carini?

Nema pravila. Zavisi na koliko ti carina proceni paket

Ljudi za sta Ali skida one bodove sto daju kad prijavis da je stigla posiljka ili kad ocenis posiljku i das komentar na istu?
Imao sam 125 tih djavola,a sad 121,u cemu je fora sa tim skidanjem tih bodova?
Znaci mislim na one bodove sto prelazis na vece nivoe kod Ali-ja pa imas dodatnih mogucnosti i olaksica i sl.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Na svakih godinu se brišu, tj. narudžbine od kojih je prošlo godinu dana.

Kada te negativno ocene prodavci, i kada isteknu.

Mislim da se ti bodovi računaju samo za godinu dana, nakon toga se svi stariji od godinu brišu.

Edit. Već je odgovoreno, nisam video.
Nexus 5X via Tapatalk

Kada te negativno ocene prodavci, i kada isteknu.

Ih majke im ga sta oni mene negativno imaju oceniti,ali sam kontao da je to u pitanju :D Naravno da cu se buniti ako mi ne radi kako treba to sto sam porucio,niti sam ih u porukama psovao i sl.,na cemu ima da se buni,na tome sto sam otvorio spor? :D

Nego kad vec ono napisah da pitam,sta se desava ako je paket stigao,ali ja nisam jos potvrdio na sajtu prispece vec i dalje tece onih 40-50 dana,a otvorio sam spor za jedan deo paketa posto ne radi (Alfa zna o cemu je rec sa sijalicom,posto sam ga peglao na PP vezano za to),jel sve isto kao i da sam to potvrdio,pa otvorio spor? :D

Poslednja izmena:
Spor presudjen u moju korist, koliko imam vremena da ocenim prodavca?

sent from SM-G900F

90 dana od slanja robe ili od okončanja spora? Prošlo je 70 dana od slanja i zbog toga mi je Ali vratio novac a kinez me ubeđuje da će sigurno stići. U slučaju da nekad stigne platiću mu na PP ali da mu ne dajem lošu ocenu odmah ako imam još fore

sent from SM-G900F

U slučaju da ti stigne nemaš nikakvu obavezu. Lepo preuzmi..
Ocenu mu udari odmah, ili kako god želiš. Mani savete tipa "udariće nam šiping" . Obavezan je da ti pošalje kako se obavezao.

ТапаТок

Znam ja da nemam obavezu da mu platim ali ako stigne platiću mu sigurno ali ne zbog drugih nego zbog sebe a i 12$ nije neka suma za brukanje. Kao što nisam dao on mene da "prevari" za pare nemam razloga ni ja njega.
Imao sam slučaj da mi neka sitnica na koju sam i zaboravio stigne posle vise od tri meseca.

sent from SM-G900F

"obavezan da pošalje kako s
e obavezao " je moj moto, i otkad ga primenjujem u potpunost, mnogo manje glavobolje.
Na tebi je da rešiš glavobolju ovako ili onako.

Poslednja izmena:
Pa mozda je on stvarno i odradio svoj deo posla "poslao" zbog toga sve ovo i pišem
Da znam da nije poslao odmah bi mu lupio negativnu ocenu ali šta ako je pošta zaj...la stvar
Imam ja na zalost mnogo većih problema u životu da bi imao glavobolju zbog nekog tamo kineza i 12$ [emoji2]

sent from SM-G900F

Poslao ili ne, stiglo ili nije stiglo, ukrali na pošti / carini , to je njegov problem. Ti platio , on šalje na kućni prag : doorstep. Postoji njegova ponuda, npr 60 dana, nije stiglo, vrati novac. I to je, sažeto , to. Platio sam i još ću razbijanju glavu?

ТапаТок

Zbog takvog sazetog razmisljanja ima velikih problema u svetu.
Zbog manjka tako sazetog razmisljanja ima velikih problema kod nas ;)

90 dana od prijema robe valjda imas fore, ali ne znam kako ide kada ne primis robu ;) (ne mogu da vidim, nemam otvoren order, cekam da stigne)

Ovako narucio sam proizvod 08.09 i odma sam slucajno cancelovao order a da nisam ni shvatio shta sam uradio kontaktirao prodavca i potvrdio mi je da sam cancelovao order i rekao da narucim ako mi treba ponovo, novac je na intesinoj internet kartici rezervisan, posle koliko obicno se oslobodi novac da bi mogao da narucim ponovo. Hvala.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslao ili ne, stiglo ili nije stiglo, ukrali na pošti / carini , to je njegov problem. Ti platio , on šalje na kućni prag : doorstep. Postoji njegova ponuda, npr 60 dana, nije stiglo, vrati novac. I to je, sažeto , to. Platio sam i još ću razbijanju glavu?

ТапаТок

Баш тако!
Јуче сам покренуо случај јер није пошиљка стигла за 58 дана. Гарантовао је доставу 60 дана. Сам је продужио заштиту, без мог одобравања.
Према информацији са сајта за праћење пошиљке, изашла је из складишта према аеродрому 21.07.2016. године. Даље ништа од информација.
Стигла јутрос порука да одустанем и будем стрпљив. Хаха
Почиње са "Dear friend..."

Imam posiljko koja stize iz usa vec mesec dana
imam tracking do srbije gde se gubi trag 25.08.2016
8/25/2016 12:14:00 PM Awaiting Customs Clearance - In Destination Country BEOGRAD B 11003 PI
8/25/2016 9:05:00 AM Arrived in destination country BEOGRAD B 11003 PI

KOga da cimam da vidim gde je i sta je?

Imam posiljko koja stize iz usa vec mesec dana
imam tracking do srbije gde se gubi trag 25.08.2016
8/25/2016 12:14:00 PM Awaiting Customs Clearance - In Destination Country BEOGRAD B 11003 PI
8/25/2016 9:05:00 AM Arrived in destination country BEOGRAD B 11003 PI

KOga da cimam da vidim gde je i sta je?

neka admin obrise post,vidim da sam ga gresko stavio u ovu temu :)

Ovako narucio sam proizvod 08.09 i odma sam slucajno cancelovao order a da nisam ni shvatio shta sam uradio kontaktirao prodavca i potvrdio mi je da sam cancelovao order i rekao da narucim ako mi treba ponovo, novac je na intesinoj internet kartici rezervisan, posle koliko obicno se oslobodi novac da bi mogao da narucim ponovo. Hvala.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk
Meni od 5 do 10 dana uglavnom.

Vrh Dno