Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li je moguce da se naruce 2 proizvoda od istog prodavca (u isto vreme dodam u korpu i zajednicku narudzvinu platim) a da mi ne naplate duplu postarinu (jer ce svakako ici istim paketom)?

Evo kako izgleda kad narucim tako, vidi se da je ce naplatiti duplu postarinu, i dati neki popust od 50 centi (sto je opet ceo dolar preko cene jedne postarine) Shipping.JPG

To zavisi od prodavca, negde sracuna samo jednu, negde umanji za deo, a negde sabira sve postarine... Nego, sta ce ti posebno taj rezistor, vec ga dobijas sa tim Usb testerom...:D

Planiram da uzmem punjač sa više izlaza, pa da testiram jel može više telefona da puni punom brzinom.
Uglavnom, poslao sam poruku prodavcu pa ću videti šta će reći.

A koji wall charger je za preporuku, ne mora da ima dva izlaza?

Zgodnije mi je punjač, jer je produžni pored kreveta, a u njega uključena i podna sijalica. A i mislim da su punjači kvalitetniji od rešenja u vidu produžnog.

Ја сам узео aukey quick charge 2.0, чекам да стигне.. Плус кабл онај..

A koji wall charger je za preporuku, ne mora da ima dva izlaza?
Oko mesec dana vec koristim Aukey (Aukey Quick Charge 2.0 42W 3 Ports Wall Travel Charger 2 Port 5V/2.4A
http://s.aliexpress.com/N3yMRnQZ )
Odlican je. Odlucio za Aukey jer je dobio prvi QC cert od Qualcomma, a i u Ingress svetu su vise bili za njega. Mada verujem da je i Trtonsmart skroz na mestu.
Izabrao sam kvaj tip bez kabla jer je zgodniji za nosenje. Ako ce nonstop da ti stoji u sobi, mozda ti s kablom vise odgovara. Za sada bez zamerki. QC nisam imao prilika da testiram.
Mozda ti pomogne ovo pisanje. :)

Koja je razlika između 3 izlaza, tj zašto je samo prvi QuickCharge kada sva tri (po specifikaciji) daju 2A (prvi 2A, a druga 2 po 2.4A)? Zar ne bi trebalo da onda sva 3 mogu brzo da pune uređaje?

Da li je neko probao da li sva tri mogu brzo da pune?

I da li bi opala amperaža, tj brzina punjenja kada bi bila priključena sva 3 uređaja u isto vreme?
Po specifikaciji kaže da ima 2A+2x2.4A, dakle 6.8A ukupno.

P.S. Jedino mi pada na pamet da ova dva izlaza uređaj ne registruje kao originalni punjač pa da im zato spušta brzinu punjenja. Znam da je recimo Samsung tako radio i da su ljudi budžili ("kineske") punjače tako što su lemili nešto unutra...

Poslednja izmena:
Quick Charge dize napon do 12V od uobicajnih 5V.
Ako bi uradili na sva 3 porta, morali bi da povecaju snagu ispravljaca. Drugi delovi - veca cena.
Punio sam limeful externu, Nexus 5 i Lumiu 640 i nisam primetio da sporije puni. Nemam uredjaj da izmerim.

Moze da se meri aplikacijom ali to nije skroz merodavno jer aplikacija (na N5) detektuje ulaznu amperazu na bateriji ( ulazna Amp na bateriji + potrosnja fona + gubici = full amp) a i zavisi od trenutnog rezima punjenja (ne puni sve vreme podjednako). Ali je OK da se informativno baci pogled. :)

Pozdrav, koji trnasport je bolji (brzi), hongkong ili singapur?
Znam samo da necu ni pod razno china post air mail :)
Hongkong post air mail ili Singapore post?
Treba da narucim nesto sa alija i uvek sam birao hongkong a sada (prvi put) imam opciju i singapur pa rekoh da priupitam...

Ja bih uvek prvo birao china post pa posle sve drugo.
To sto ti kinez ne posalje paket kada je rekao je nesto drugo...

Poslednja izmena:
uvek kada je paket isao preko "kineza" minimum sam cekao mesec dana... sa hongkongom obicno bude 2-3 nedelje... zbog toga i pitam za ove "singapurcane" :)
slicna je cena kao i hongkong (oko 1.5 - 1.7e)

Cekao si samo zato sto ga kinez nije poslao odmah a ne zbog tamo nekih "kineza"

Kineska posta je vrlo brza i efikasna, problem je u prodavcima koji lazu.
A taj sto laze za kinesku, svejedno ce slagati i za singapursku ili hongkosku :)

druze, da ne idemo u off, nemoguce da uvek preko kineza ide min mesec dana (uvek, a nisam narucivao jednom...) a prek hkga duplo brze... poslednji paket stigao za dve nedelje...
jednostavno me interesuje da li je neko koristio singapursku postu i kakva iskustava ima (pozitivna - negativna) sa njima

Koristio sam ja sve poste, zato ti i kazem, manje vise sve je isto, ako ti kinez odmah posalje i da odmah validan broj stici ce ti za 2 nedelje pa preko koga god da salje.
Znaci nije do poste, nego do ljudi.

Ima ovde jedna stvar koju bih hteo da napomenem, jer mi je cudna situacija a imam i jednu teoriju... Naime tacno je ovo sto bakara kaze da je Kineska brza, no sve zavisi kada ti ko posalje ti si kupio danas recimo neko salje odmah sutra a neko za 5 dana...
Ali ja imam nekih slucajeva u koje sumnjam da posiljka poslata preko kineske poste ide avionom, moja teorija je da se doprema kontejnerima to jest brodom, jer kada stigne do mene vidim da je datum prijema ili slanja ok, a treba posiljci da stigne oko 40 dana, to nema trika da ide avionom, nesto se tu desava.

Da li je moguce da se naruce 2 proizvoda od istog prodavca (u isto vreme dodam u korpu i zajednicku narudzvinu platim) a da mi ne naplate duplu postarinu (jer ce svakako ici istim paketom)?

Evo kako izgleda kad narucim tako, vidi se da je ce naplatiti duplu postarinu, i dati neki popust od 50 centi (sto je opet ceo dolar preko cene jedne postarine) Pogledajte prilog 190748
Jel moguće da za ova dva proizvoda mora da se plati duplo za TN?
Pitao sam prodavca, on mi prvo pisao nešto deseto (da mogu da spojim posiljke), a na poslednje direktno pitanje zašto mi naplaćuje duplo TN za dva (sitna) proizvoda kada će ići u istoj pošiljci mi je ovo odgovorio uploadfromtaptalk1453714658937.jpg
Jel se stvarno sabira ili se kinezu usledila dodatna 2 dolara?

Šta menja da li je ovako ili onako? Ako ti je skupo, traži jeftinije, prosto.

Pitao sam prodavca, on mi prvo pisao nešto deseto (da mogu da spojim posiljke), a na poslednje direktno pitanje zašto mi naplaćuje duplo TN za dva (sitna) proizvoda kada će ići u istoj pošiljci mi je ovo odgovorio Pogledajte prilog 190870
sabira se..on je mogao da ti doda 2 dolara u cenu proizvoda i da ti stavi free shiping ali je ovako stvarno...Pogledaj recimo da uzmes 10 komada jednog proizvoda i da se placa shiping..bice dosta veci

Pitao sam prodavca, on mi prvo pisao nešto deseto (da mogu da spojim posiljke), a na poslednje direktno pitanje zašto mi naplaćuje duplo TN za dva (sitna) proizvoda kada će ići u istoj pošiljci mi je ovo odgovorio Pogledajte prilog 190870
Sve zavisi koji su proizvodi, ali veoma je tacno da je kinezu mnogo stalo da ti uzme jos 2 $.

Ne znam sto si zapeo da kupis od istog, ja uvek kupim od dva razlicita bar ces da znas ko je slagao za slanje.

Ako uzmem od dva različita prodavca neću saznati ništa, jer mene zanima da li se sabira cena za isporuku ako naručim 2 proizvoda od istog prodavca koji će ići u jednom paketu, a ne u dva.

Na kraju ću uzeti samo prvi proizvod (komplet punjač i rezistor) pa ako mi treba još jedan rezistor uzeću od drugog jeftinijeg prodavca.

P.S. Ovde nema veze cena isporuke, ja sam je birao i doplaćujem za TN, nego je problem u tome što će mi on ove dve narudžbine staviti u jedan paket (što mi ne smeta) ali da mi pri tom naplati taj TN dva puta.

Poslednja izmena:
P.S. Ovde nema veze cena isporuke, ja sam je birao i doplaćujem za TN, nego je problem u tome što će mi on ove dve narudžbine staviti u jedan paket (što mi ne smeta) ali da mi pri tom naplati taj TN dva puta.
Ako si pametan neces nista doplacivati.
Ako bas hoces od istog, kupis proizvod sacekas da ga posalje pa onda kupis drugi, tebi je isto a njemu je skuplje.

Nece on tebi da cini uslugu, vec gleda sebe a radi samo onako kako se obavezao.

Narucila sam dva proizvoda juce preko mob app, i bili su pozitivni utisci kao da je brza dostava i da su zadovoljni kupci, medjutim sada sa compa vidim da je rok za shipment 7 dana, jos uvek nisu poslali, a ono sto me interesuje jeste sta zanci kada u transakciji i istoriji kupovine stoji da je poslednja bila u novembru i decembru? Da li prodavac salje uopste robu, jer kod nekih drugih lepo pise datum od juce, i pre par dana?

Imam i ja jedno pitanje. Od kada istekne vreme za koje je predvidjeno da stigne neki predmet, jos koliko vremena ostaje za dispute, a koliko za ocenjivanje prodavca?

Nazad
Vrh Dno