Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li moze neko da preporuci Micro USB kabl + punjac sa jednim USB portom (oba 2A, za quick charge 1.0)? Video sam da svi hvale Nillkinove proizvode (recimo ovo: kabl, punjac), da li su ok, ili mozda preporuka za nesto drugo?

Ja sam sinoc porucio Ugreen sto je ovde preporucen. Kabl od 1.5m i adapter sa 2 ulaza. Ukupno 10$. (preko aplikacije narucio)
Nadam se da ce dobro puniti :)

Koju dužinu si uzeo?
Ona igra jednu od najbitnijih uloga kod brzine punjenja i kvaliteta kabla.

Kao vsakos sto je okacio, 120cm, ne znam ni da li prave duze. Imam i neki "no nejm" dugacak dva i po metra koji puni tel 5 dana, tako da je 120cm skroz ok kad vec puni iole brzo i to na 1.35A kockici, a uzecu i nillkinovu 2A da kompletiram punjac iako ce telefon ogranicavati amperazu po svojim mogucnostima.

Poslednja izmena:
Za dužinu kablova i punjenje sam pisao u drugoj temi. Važan je kvalitet kabla. Što manja brojka to bolje. Minimum 24 AWG ako hoćete brzo punjenje na 2 i 3 metra kabla.
I ja tražim neki takav jer jedan koji je provereno dobar ne šalje van svoje zemlje (Australija).
Ja sam sinoc porucio Ugreen sto je ovde preporucen. Kabl od 1.5m i adapter sa 2 ulaza. Ukupno 10$. (preko aplikacije narucio)
Nadam se da ce dobro puniti :)

Jel moze link do adaptera?

Poslednja izmena:
Ako mu je isteklo vreme za koje je trebao da pošalje pokreni dispute i traži pun povraćaj.

Nisam neko vreme nista narucivao preko Aliija, a sad mi trebaju neke stvarcice. Iz ranijih iskustava Kineska posta mi je najbrze stizala, pa sam birao prodavce koji salju preko nje. O prvom uglednom prodavcu sam vec pisao, uvalio mi fejk malezijski tn i posle 2 nedelje bez odgovora na moje poruke sam otvorio dispute, koji je odmah prihvacen, a prodavac je nestao sa Alija.

Sad sam porucio ponovo od drugih i opet sam birao one kojima pise da salju Kineskom postom. Danas sam dobio poruke o slanju i nijedna od 3 porudzbine nije poslata tom postom nego, jedna svedskom, jedna nekom hongkonskom, a treca nekim Yanwenom... Kao sto rekoh, nisam neko vreme nista kupovao, je l' to sad postalo normalno da salju nekim drugim postama iako je pisalo da salju Kineskom postom kao registrovanu posiljku?

Poslednja izmena:
Imam i ja pitanje jer sam do sad narucio samo 2 priveska odavde koja nisu kostala ni 2 evra. Treba drugaru da narucim: http://www.aliexpress.com/item/Genu...3WK-H160-GV10KN-5-2V-3-0A-AC/32384113740.html

Zanima me da li ja pored tih 19 dolara placam jos nesto prilikom narudzbine ili ne? I kada ce da se obracuna pdv i carina? Ne znam koliko da trazim para od druga. I da li ce kinez da mi posalje kod za pracenje posiljke?

Tebi ce sa kartice da skinu tih 19 dolara. Poštarina je besplatna.
E sad ako naši carinici budu oporezovali ovo, to ćeš platiti postaru na ruke kad ti donese kući.
Mada ja mislim da nece udariti pdv, ali svakako druga upozori da će možda morati i da plati pdv od 20 posto.
Kod bi trebao da dobiješ s obzirom na cenu, ali svakako možeš prvo da pitaš prodavca pre nego što naručiš.

Najbolje da naručiš na adresu tog druga, naplatiš mu 19 dolara, a posle nek on sam plaća pdv postaru ako ga bude uopšte.

Poslednja izmena:
Stizu li vam stvari u poslednjih 10-15 dana?
Ja narucio neke miseve za komp 7og decembra, nema nista jos uvek, a nemam ni tracking number. Kontam da ovi nasi slabo rade zbog praznika..

Meni je stiglo nesto bas pred novu godinu(28-31dec), a poruceno je pocetkom decembra. Takodje mi je paket danas prosao carinu na koju je stigao 1jan. i poslat u postu ali kapiram da su tek danas krenuli da rade..

Stizu li vam stvari u poslednjih 10-15 dana?
Kontam da ovi nasi slabo rade zbog praznika..
Naprotiv, u zadnje vreme dosta brže paket prolazi carinu.
Čim nema broja za praćenje, veće su šanse da i sam paket nestane. Što ne mora da znači i u tvom slučaju.

Ja orucio za crni petak neke artikle, na kumovu adresu za suprugu neke narukvice i stigle par dana pred NG, na moju par futrola i na jos jednog druga par futrola.Od futrola nista jos uvek, imam tracking ali se ne snalazim, nikako ne mogu da nadjem dokle je stiglo

Ne znam stvarno nista za njih...
Stigla posiljka. Krenula 12.12.2015. Mislio sam da cu do feb. cekati za pakete u vreme ovih praznika :D

Kakva su vam iskustva sa kineskom poštom, konkretno pre praznika, znam da Singapur kad poleti, stigne kod naših puževa za 4,5 dana max, iz pekinga krenuo 28, i još uvek ništa kod nas, znam da su praznici bili, pa reko da vidim ima li ko sličnu situaciju, inače su neke sitnice, regularna kineska posta, ne oni fejkovi?

Imam nekog diletanta od koga sam pazario 11.11. i jos nista nisam dobio. Lik je imao rok za isporuku od 39 dana pa ga je pred istek produzio za jos 90 dana. Prvo sam ga kontaktirao pa otvorio spor pa 1.1. eskalirao spor. Covek mi vec desetak dana salje iste poruke, doduse nije C/P, promeni tu i tamo neku rec i redosled. Trazi da se strpim jos 10 dana ili da mu dam paypal adresu da mi refundira pare i da otkazem spor posto mu ruzno izgleda radnja kad je spor u toku. Odbio sam ga za pp posto mi je sumnjivo a Ali se vec 5 dana da presudi u sporu. Na ivici sam da potvrdim prijem i da ga naruzim u oceni i komentaru ali mislim da mu je veca kazna da ga nateram da vrati pare. Sta raditi u ovakvim situacijama.

Naostriti se zivcima, i kad se Ali ceka, to moze da se rastegne mesec dana, iako ti kazes da je nesto zeleno i posaljes video snimak da je zeleno, a prodavac tvrdi da je plavo, ALI ce jos 5x traziti nove dokaze od obe strane i tako dodavati po 4-5 dana za nove dokaze. Ako nije isporucio onda nema razloga za brigu, logicno je da presude u tvoju korist, a nikad nista ne bih prihvatio od prodavca, samo oficijalnim koracima, a kako ce mu izgledati prodavnica, to je njegova stvar i zasluga.
Ja sam skoro porucio nillkin mikro usb kabl, dobio tracking na kom se nista nije pojavilo mesec dana, otvorio dispute, prodavac rekao da zatvorim i budem strpljiv, i sutradan stigne kabl, ja otkazem dispute, izvinim se prodavcu. A desavalo mi se za delimicno neispravnu stvar zbog koje uredjaj gubi smisao 5x snimam i uploadujem poveci video za po meni skromnih 50% refunda i posle mesec dana Ali je odobrio 50%.

Jel su oni ovo nesto ubrzali carinu ili je mog drugara ukenjalo ? :D
http://prntscr.com/9mppze
Narucen meizu m2 note, vise se cekalo da ga kinez posalje nego da prodje carini sto je malo cudno :D
Poslednji put sam narucio sa ali-a pre nekih 4 meseca neki privezak i cekao sam 25 dana, a telefon vredan 160e dodje za manje od 8 dana.
Jos samo da vidimo koliko ce carinjenje da kosta ne bi trebalo vise od ~40e

Poslednja izmena:
Pa carine neće ni biti, čim je prošao sve za dan...!

Prema tim podacima, ili su ubrzali 2000% carinjenje, ili će ga dobiti za dz

Sad bas gledam neke prosle postove iz ove teme i vidim ima i onima sto je vrlo brzo doslo, a i onima sto se ceka klasicno po 30 dana.

Pa tima što je brzo došlo, nisu ništa platili, ali to se nekad provuče, nije pravilo..

Poslednja izmena:
Nije jos otvorio paket, keva primila umesto njega.Ko zna sta je u paketu :D

Vrh Dno