Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa zar ne uplate oni odmah na paypal i ne stigne mi neko obavestenje? Kako je taj bio prevaren za novac, kako tacno mislis odugovlace? Ono uplatice sutra, pa ne uplati i tako u krug ili? Srecom brzo mi je stigao case, a do isteka ima jos 35 dana.

I zar moze on da mi refundira novac na moju internet karticu od banca intesa kako sam i platio na aliju, da ne ide preko paypal? Jer bi mi to najvise i odgovaralo.
Odugovlače dok ne istekne period zaštite. Ili ti obećavaju da će ti uplatiti ako ugasiš dispute, a kad ga ugasiš onda ti vise i ne odgovaraju na poruke a od refundacije nema ništa.

Ne može on da ti vrati pare jer su one kod alija. Ako hoćeš da budeš siguran da će ti vratiti novac idi regularnim putem, dakle preko aliexpress-a i dispute sistema.
Tako ti novac stiže na karticu sa koje si platio i nikome ne šalješ svoje podatke. Baš ono što ti najviše i odgovara.

Poslednja izmena:
Ok, ako je zavlacenje. Onda znaci da ipak otvorim dispute i cao?

Meni je pre dve nedelje stigao paket sa pogrešnim satom sa AE. Omašili su boju. Ponudili su mi povraćaj dela novca preko pp na sta sam pristao. Suma je bila sitna 5$. Dao sam Kinezu mail sa pp naloga i sutradan mi je legla uplata na pp. Kinez mi je uplatio 5,5$ od toga je malo više od 0,5$ bila provizija pp tj mislim da iznosi 3,6% od sume novca koja se uplaćuje pp. Jedini jadac je u tome sto taj novac lezi da pp nalogu i da bi ga povukao na tvoju karticu, pp ti naplaćuje 5$ provizije za transfer. Ja sam te pare potrošio narednom kupovinom na ebay-u.
Da sumiram trokovi koje imas preko pp su 3,6% od sume koju ti uplaćuju +5$ za povlaćenje novca.
I da, dobijas mail sa obavestenjem od pp da si primi uplatu.

Ispravka provizija iznosi 3,4% + 0,30$, +5$ ako zelis da ti novac legne na karticu. Postoji sve obasnjeno u prvom postu na temi Vodic kroz PayPal

Hvala na objasnjenju. :)
U sustini on bi trebao da mi uplati malo vise na paypal da ne bi bio ostecen zbog provizije? :) Kolika onda provizija moze da bude na 3$, ne verujem nesto velika? A to sam inace video da kosta 4$ ako hocu da povucem pare sa paypal na karticu. Videcu ako me bude nesto zavlacio kinez da otvorim dispute.

Ako budem kupovao nesto skuplje od 3$. Da li onda paypal skida prvo ta 3$ sa naloga, a ostatak sa kartice ili?

Neka plati on proviziju a ne ti...neka salje kao family gift opciju..mislim da jos postoji..uglavnom ima opcija da on plati proviziju kad ti salje i da ti legne cisto tacan iznos. Ovako on ima foru ako je bezobrazan da otvori dispute nekih 90 dana ili 120 ako su povecali i moze da te zezne da ti uzme taj novac, jer ti nemas nikakve dokaze ni nista da ste trgovali preko paypal

Kinez hteo da mi uplati na paypal, ali nece da prodje stalno mu izbacuje ovo. Da li postoji neki durgi nacin da mi refundira novac sa alija? Da li moze direktno da mi uplati na internet karticu od banca intesa i sta sve da mu dam od podataka?

htb1zicfkpxxxxc2xpxxq6xx.jpg

nema tu paypal, ovo ono na aliexpressu
ako treba da ti refundira nesto, otvori se dispute i pare ti budu refundirane na karticu sa koje si platio od strane aliexpressa kada se dispute zavrsi

Mene već počinju da nerviraju, daju lažne kodove za praćenje, pošalju robu posle 10 dana, produžavaju svaki čas delivery time.

meni nisu stigle neke folije za telefon, ja rekao kinezu, on kaze da salje opet i produzio vreme za 60 dana!!! hahah, kako bih mu *ebao mamicu da je ovde

inace,za ove popuste 11.11... gledam neke dukserice, sad su duplo skuplje nego inace i kao pise da ce biti popust 11.11... a prvo podigli cene kao nenormalni...

skoro za sve su podigli cene
pa sta ste vi mislili da su kinezi posten narod?

Uplatio mi je na kraju na paypal ne znam kako. :) U svakom slucaju posten kinez.

Hvala svima na pomoci i izvinjavam se na cimanju. :)

Odugovlače dok ne istekne period zaštite. Ili ti obećavaju da će ti uplatiti ako ugasiš dispute, a kad ga ugasiš onda ti vise i ne odgovaraju na poruke a od refundacije nema ništa.

Ne može on da ti vrati pare jer su one kod alija. Ako hoćeš da budeš siguran da će ti vratiti novac idi regularnim putem, dakle preko aliexpress-a i dispute sistema.
Tako ti novac stiže na karticu sa koje si platio i nikome ne šalješ svoje podatke. Baš ono što ti najviše i odgovara.

Mislim da sada po novom imas pravo na dispute i nakon isteka perioda zastite... Cak i kad ides na confirm goods received.

Ima, dobra stvar, juče sam morao da otvaram dispute za predmet koji mi je stigao pre 10-ak dana.

Koliko treba vremena da se Ali oglasi kada se pokrene "escalate dispute"? U ponedeljak sam "eskalirao" (lol), ali se ovi jos neoglasavaju.

Mares, do 7 dana ali racunaj da se moze desiti da ti samo napisu da se dogovoris sa prodavcem ili da prilozis nove "dokaze" u roku od 5 dana. 3 puta sam uradio escalate i svaki put je escalate trajao po 3 sedmice.

Danas naletim na m-tel-ov ruter na Aliju. Kako li je samo doslo do Kine.

Стигло ми каљено стакло за телефон после 2 месеца иако сам скроз изгубио наду, ја сав срећан отварам пакет кад краљ послао стакло за неки леви телефон, рекао бих Xiaomi. Магарац

Dobio si prekaljeno staklo :D
Odmah otvaraj dispute i ne daj mu ni dinara, trazi pun povracaj. Sledeci put neka gleda sta salje.

svaki put trazim dispute, pun povracaj novca i da zadrzim predmet, koliko god mali problem da je
nece mene neki kinez da vuce za nos samo zato sto zivi daleko
njima je u krvi da te prevare

Pozdrav,
Resio i ja da narucim par stvari sa Alija po prvi put i dobio sam tracking kodove medjutim za jedan proizvod vidim da je stigao na carinu a za drugi ni na jednom sajtu nisam uspeo da dodbijem status. Da li je to do isporuke posto ovaj kod koji radi isporucuje se preko AliExpress Standard Shipping-a a drugi proizvod za koji kod ne radi se isporucuje preko China Post Air Mail-a? Kod koji ne radi je RS245016730CN pa ako neko uspe da vidi status neka mi javi.

Bez provere mogu da se kladim da ti jos nije ni poslao.

Uspeo sam da proverim na jednom sajtu. Narucio sam 25-og a na sajtu poslednje sto pise je 2015-11-02 TRANSIT Departure from outward office of exchange. Je l' to znaci da je poslato za Srbiju ili?

Ne, to znači da je u nekoj lokalnoj kineskoj pošti, odakle će otići u Peking, pa onda avionom za bg...

trebam preporuku za micro usb na hdmi kabal da povezem telefon sa tv-om.
imam hdmi-hdmi tv kabal tako da moze i adapter

Nazad
Vrh Dno