Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kinez poslao lampu preko NL post 28.8, u statusu još uvek ništa, jedino na NL post stoji "The item is pre-advised", destination country Serbia. Kontam na osnovu ovoga da paket još nije stigao do Holandije?

Meni kada je dolazila pošiljka preko NL pošte prvih 6 dana nisam dobijao informacije o praćenju. Sedmog dana se pojavila da je u Holandiji a osmog da je stigla u Srbiju. Sve u svemu za 12 dana je stigla do mene.

Poslednja izmena:
Prvi put kupujem nesto sa Alija(Zapravo sa neta uopste). i nisam bas upoznat sa procesom Trackinga...
Zanima me sta znaci >> Departure from outward office of exchange, Beijing, RS << ?
http://snag.gy/Wt8aq.jpg

Ja mislim da to znaci da je napustio kinu... Tako je meni uvek bilo, pa posle toga pise kad je stiglo u srbiju

Koja je razlika izmedju AliExpress-a i Alibabe?

Ista firma. Ovi drugi uglavnom prodaju na veliko

Poslednja izmena:
Ljudi, koji je sistem, ako nesto crkne posle recimo dva tri meseca, porudzbina vec zatvorena, prodavac ocenjen itd itd :) Nemam opciju za dispue na toj porudzbini. Uredjaj ima godinu dana garanciju, ali u Kini :)
Prodavac (koji je najbolje ocenjen na Ali-u) mi ne odgovara vec tri dana :)
Sledeci korak?

Poslednja izmena:
Saljes prodavcu u kinu, sto se ne isplati... On ti popravi/zameni, isto kao u bilo kojoj radnji da reklamiras...

@dapimp

pa kaži koji je proizvod, da znamo da ne kupujemo:)

@Altru pa i onako ti neces to kupiti ne brini :)
Nisam ga ja kupio, no prijatelj, kojem je to prva kupovina .... a u pitanju je Mi3

jes da sam ravnodušan prema šijaomiju, ali bezveze svakako...ali jesam naručio njihov power bank, priznajem...inače, objašnjena je ovde negde procedura za vraćanje u kinu, nije baš neka zabava ali ako ne bude drugog rešenja šta da se radi...a jel baš crko, ili se čudno ponaša?

Ne pokazuje da se puni (ne svetli crveni led), ne moze da se pokrene (upali/fastboot/recover) ni na jednu kombinaciju dugmica. Kada se spoji na PC ne vidi ga cak ni kao qualcom usb... Tako da ... jes, crk'o :)

Btw daj link gde je to objasnjeno? :)

Mislim da je kolega exodusbgd slao nazad mob. Sibni mu pm.

Jeste taj drug član, mislim da je to pisao u temi o kineskim telefonima...

Ako ti prodavac ne odgovori puko si . Sad si prepusten samo njegovoj dobroj volji Ali nema vise nista sa tom pricom .

Porucio sam nesto sa Alija i proslo je "Place Order", "Pay Success" i danas mi je stigao mail "Your Order has been shipped" i na Aliju stoji "Shipment" i pise da kao ima fore 39dana i nekoliko sati..
E sada me zanima da li ja moram nesto da cackam ili samo gledam po tracking number gde je paket, i kada mi stigne (i ako je sve ok) kliknem na Confirm Good Received? Ne moram nista u medjuvremenu da "drndam"?

Kada ti stigne ne klikces confirm good received dok ne istestiras par dana sluske. Ostavis sebi prostora/vremena ako nesto nije kako treba da mozes da pokrenes dispute i da trazis deo para ili sve pare nazad.

Poslednja izmena:
Da, da, naravno, tako sam i mislio.
Hvala momci, ipak ovo prvi put radim :)

Prvi put na Aliju, porucio sam klincu patike, placeno, vec par dana u shipment fazi, na sajtu HK poste pise da je moja posiljka u procesu da bude poslata iz Hong Konga.
Sve je to OK, i ocekivano, ali ... prodavac od koga sam kupio vise ne postoji na Aliju.
Postojali su, i naizgled bili veliki i ok (preko 2k posiljki, preko 100 kritika, prosek 9,8 ili 9,9), imali dosta proizvoda i sl, engleski dosta dobar i statijaznamvecsvene...

Pre 2 dana sam im poslao email, zamolio da potvrde moju posiljku posto me malo onespokojava to sto vise uopste ne postoje tamo.
Nema odgovora.

Nemam nikakvog osnova da otvaram dispute, to je jasno, ali me malo uznemiruje sto su nestali, kao da im je bas taj jedan par patika falio da zatvore neku finansijsku konstrukciju.

Da li je neko drugi imao takvo iskustvo, i kako je proslo?

Новац којим си платио остаје затворен код Алија све док ти потврдиш пријем пошиљке или ти истекне време загарантовано за пријем пошиљке.

Не би требало бити проблема око тога што продавца више нема.

Hvala :)

jos dva paketa mi postar ugurao nekako u sanduce:) i opet nisam morao do poste...

e sad imam jedno pitanje - jednu stvar sam dobio u pogresnoj boji. sama po sebi boja nije previse vazna. tako da ne idem na dispute za to? iako nigde nije pisalo da ce poslati u drugoj boji(i to jedna od 5 stvari je u boji koju nisam birao)..ovo vise da pitam vas iskusne sta radite u takvim situacijama

Wtf. se upravo dogodilo?
Stiglo je u moju postu jutros(11070 NBG) i de ode popodne? :p
2014-09-17 15:48, 11070 Beograd 27 - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-17 06:29, 11070 Beograd 27 - 11070 Beograd 27, Otprema
2014-09-17 04:25, 10200 GPC BEOGRAD - 11070 Beograd 27, Otprema
2014-09-16 09:25, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-16 09:20, - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-09-16 08:58, 61200 CARINA GPC BEOGRAD, Od carine
2014-09-14 08:29, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

U petak alibaba izlazi na berzu u wolstritu (ja skoro po vuku ovo ispisah, zabole me .....) ... hoce neko kupovati akcije? :D
Hoce neko s foruma da ih kupuje?
Dal ce proci kao yahoo (na pocetku) ili bolje?

Wtf. se upravo dogodilo?
Stiglo je u moju postu jutros(11070 NBG) i de ode popodne? :p
Prc,mora jos jedan krug da obidje :d
Sad ozbiljno...ili su pogresno upisani podaci (Ulica i broj),pa su vratili na carinu,ili su pogresili nesto kada su stavljali taj status,pa ce sutra u toku dana da ti stigne... :)

Nazad
Vrh Dno