Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Svi prodaju skoro istu robu..samo nadji nekoga sa dobrim ocenama, a ne nekoga ko nema ni jednu ocenu..i to je to :p

Ja sam recimo narucio pre par dana robu i platio 20 dolara. Tracking number sto mi je kinez dao uopste nije validan tj ne radi,. Ja mu to sve kazem on me pita za broj posiljke i kaze mi kao sve lepo prijatelju kao poslato ti je sve ne brini. Ja mu kazem nije to problem samo mi treba broj on opet istu poruku i kaze budi strpljiv. Ne znam valjda ce ok biti sve. Prvi put do sad da je bio pogresan broj

Ja sam recimo narucio pre par dana robu i platio 20 dolara. Tracking number sto mi je kinez dao uopste nije validan tj ne radi,. Ja mu to sve kazem on me pita za broj posiljke i kaze mi kao sve lepo prijatelju kao poslato ti je sve ne brini. Ja mu kazem nije to problem samo mi treba broj on opet istu poruku i kaze budi strpljiv. Ne znam valjda ce ok biti sve. Prvi put do sad da je bio pogresan broj

Verovatno je uštedeo na broju . Da bi rizik bio samo njegov , dispute pokreni malo pre isteka vremena , za slučaj da ne stigne . Pošto je ispao kvaran , pa te nije pitao , mozeš da potvrdiš prispeće ako stigne , a i ne moraš . Mene je Kinez pitao da mi ne daje broj , i ja sam pristao . To je fer i snosiću rizik kao i on (doduše , mnogo manja je suma u pitanju ).

@havijer
npr. ova dva:
http://www.aliexpress.com/item/Free...h-adapter-V2-0-EDR-USB-Dongle/1719440477.html
http://www.aliexpress.com/item/Chea...uetooth-adapter-free-shipping/1478330523.html

Jedino što ovi za 2 USD ne daju broj za praćenje. U svakom slučaju ako ti ne stigne na vreme imaš pravo na povraćaj para, to što nemaš broj za praćenje je problem samo za prodavca, ne za tebe, mada i nisu neke pare oko kojih treba puno da brineš.

ja naručio usb kabl za 2.45 i dobio broj za praćenje koji je bio validan....

Kad se gledaju ocene, sta se konkretno gleda: zvezdice sa desne strane ili medalje i dijamanti sa leve strane? Na sta tu treba obratiti paznju? Nasao sam nesto za poruciti ali nema ni jedne zvezdice - ocene ali ma tri medalje.

^
Gleda se broj ocena i koliko pozitivnih feedback-ova ima...Sta porucujes ako nije tajna,da probam da pomognem u trazenju? :)

Zvezdice gore i procenat se odnose na stvar koju nameravaš da pazariš . Ako nije 100 % , vidi zašto nije , da li je proizvod feleričan , ne odgovara opisu itd . Dijamanti gore desno i procenat , može da ti stvori generalnu sliku o prodavcu . Uvek uzmeš u obzir i neopravdan revolt kupca , mada , toga nema mnogo .

doduse, to je bila neka akcija u samim radnjama, pa sam kupio 2 komada...ali. moze da se nadje...samo nemoj nikako da kupujes intex ako naletis, ima domet od 5 cm...za net ne znam, tamo bas ne kace sve to sto imaju na snizenju po radnjama...

Ajde nađite mi i tri metra dugačak kabl za telefon. Micro usb. :)

nismo se razumeli, jesam nasao tamo ali posto ovi likovi prate te kupujemprodajem i ostale sajtove zanimalo me ima li da je priblizna cena :) ja nisam nasao pravi micro usb, nasao sam obican usb ali dobro moze se i taj iskoristiti.
Da li je neko porucivao neke glomaznije stvari iz kine? Zanimaju me one kao da li se zovu, tende za dvoriste, koje prave hlad, a ima bas velikih.

Pa ima i tende u kini samo ne znam dal si spreman da platis shipping za to posto kosta vise od tende.

Pa to me i zanimalo videh da ima od oko dvadesetak evra za dostavljanje...

Sta se desava ako prodje onih 7-10 dana za povrat novca?

Zvezdice gore i procenat se odnose na stvar koju nameravaš da pazariš . Ako nije 100 % , vidi zašto nije , da li je proizvod feleričan , ne odgovara opisu itd . Dijamanti gore desno i procenat , može da ti stvori generalnu sliku o prodavcu . Uvek uzmeš u obzir i neopravdan revolt kupca , mada , toga nema mnogo .
Nema skoro uopšte od kad su ukinuli negativnu ocenu, ako dobiješ refund .

nismo se razumeli, jesam nasao tamo ali posto ovi likovi prate te kupujemprodajem i ostale sajtove zanimalo me ima li da je priblizna cena :) ja nisam nasao pravi micro usb, nasao sam obican usb ali dobro moze se i taj iskoristiti.
Da li je neko porucivao neke glomaznije stvari iz kine? Zanimaju me one kao da li se zovu, tende za dvoriste, koje prave hlad, a ima bas velikih.
Imaš i na KP i na kupindu beli za 600 din . Ubaci u pretragu - Mikro usb kabl 3m . Kolko sam shvatio , ne smem da reklamiram prodavca

Jel si uzimao od prodavaca sa vise obavljenih kupovina i boljim feedback skorom?

Jel si uzimao od prodavaca sa vise obavljenih kupovina i boljim feedback skorom?

Ne , gledao sam cenu . Gledam : 1183 / 97.9% delimičan refund - nije poslao sve , 7 - 88.9% full refund - poslao u Rusiju , 10758 - 96.7% u opadanju , poslao neispravno , tražim full , on nudi partial .

Narucena je neka stvar, tece processing time nekih sedam dana. Da li to znaci da u tom periodu mogu da otkazem porudzbini, a ako necu da cekam kliknem end processing da se skrati vreme cekanja?

Meni danas vratiše novac. Full refund, slao pogresan kod.

Narucena je neka stvar, tece processing time nekih sedam dana. Da li to znaci da u tom periodu mogu da otkazem porudzbini, a ako necu da cekam kliknem end processing da se skrati vreme cekanja?
Dok ne pošalje , možeš da otkažeš porudžbinu , a ne da ga ubrzaš .

Meni danas vratiše novac. Full refund, slao pogresan kod.
Masa njih to rade , a to ... ako stigne , stiglo je

Poslednja izmena:
Ja sam imao problem sa narucivanjem na aliexpressu. Odbio mi narudžbinu i zatvorio je. A nalog je na moje ime. Kartica na moje ime. Doduse Mastercard skrill. Ali sam stavio dostavu na svog strica. Onda kad su odbili isao sam na claim. Poslao i mail dva dana nakon claima. Rekli pozurice. Ali evo vec 20ak dana nema nista.

Processing time mom prodavcu istice veceras.

Sistem automatski vraca pare ako ne pošalje narucenu robu?
Nisam ni znao da se processing time razlikuje toliko od prodavca do prodavca. Od 4 do 15 dana. Mislio sam da je neki optimum 7 i da je svima isto :)

Nazad
Vrh Dno