Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Onda je zalutao negde u putu, nisam imao srece, probacu da porucim opet, je li original?

Jeste orig. Dva kom već duži niz meseci pune dva S23 bez ikakvih problema.

Obavezno napiši revenziju. Ako nisi siguran za programe za testitanje pročitaj moj test.

Stigao je Orico 7000 od 512GB. Sve u svemu deluje kao ok disk za te pare. Sad mi je malo krivo sto nisam uzeo 1TB.

1732969351137.png1732970144391.png
1732970308721.png1732971843297.png1732971866269.png1732971916734.png1732972008215.png1732972052262.png1732972153765.png1732972347344.png

Nemam vremena sad za detaljnije testiranje, ali ovako na prvu ruku deluje da je ok. Posle 40-50% zauzeca, write pada na 512MB -1GB.

Kod:
General Information                                                            
Drive Controller:                                                               NVMe (PCIe x4 16.0 GT/s @ x4 16.0 GT/s)
Host Controller:                                                                Maxio Technology, Device ID: 1602
Drive Model:                                                                    ORICO-512GB
Drive Serial Number:                                                            0025779001334
Drive Firmware Revision:                                                        SN017171
NVMe Version Supported:                                                         v1.4
Drive Capacity:                                                                 488,386 MBytes (512 GB)
SCSI Address:                                                                   2:0:0:0
Drive Letter(s):                                                                K:

Capabilities                                                                  
Volatile Write Cache:                                                           Present
Compare Command:                                                                Supported
Write Uncorrectable Command:                                                    Supported
Dataset Management:                                                             Supported
Write Zeroes:                                                                   Supported
Save field set to a non-zero value:                                             Supported
Reservations:                                                                   Not Supported
Timestamp:                                                                      Not Supported
Autonomous Power State Transitions:                                             Supported

Host Memory Buffer (HMB) Capability:                                            Supported
Host Memory Buffer (HMB) Minimum Size:                                          40 MBytes
Host Memory Buffer (HMB) Preferred Size:                                        40 MBytes
Host Memory Buffer (HMB) Status:                                                Enabled
Host Memory Buffer (HMB) Enabled Size:                                          40 MBytes

I/O Command Sets                                                              
NVM Command Set:                                                                Not Supported
Key Value (KV) Command Set:                                                     Not Supported
Zoned Namespace (ZNS) Command Set:                                              Not Supported
Subsystem Local Memory Command Set:                                             Not Supported
Computational Programs Namespace Command Set:                                   Not Supported

Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (S.M.A.R.T.)                
Available Space Below Threshold:                                                OK
Temperature Exceeded Critical Threshold:                                        OK
Device Reliablity Degraded:                                                     OK
Media In Read Only Mode:                                                        OK
Volatile Memory Backup Device Failed:                                           OK

Drive Temperature:                                                              44 °C
Warning Temperature Threshold:                                                  90 °C
Critical Temperature Threshold:                                                 95 °C
Time Above Warning Temperature Threshold:                                       0 minutes
Time Above Critical Temperature Threshold:                                      0 minutes

Spare Capacity Available:                                                       100%
Device Health:                                                                  100%
Power Cycles:                                                                   3
Power On Hours:                                                                 1 hours
Unsafe Shutdowns:                                                               3
Media Errors:                                                                   0
Total Host Reads:                                                               720 GBytes
Total Host Writes:                                                              1.15 TBytes

Ja sam ga uzeo za enclosure, tako da bi trebalo da je ok.

Samo jos da dodam, test je iz PCIe 4.0 slota. Disk dodje sa dva thermal pad-a i box cooler-om. Nisam mogao da uslikam a ni procitam ko je proizvodjac Memory chipova(nazire se nesto ali je izgleda izbruseno, tako da se ne moze ljudski procitati), ali ima Maxio controller. Zanemarite kvalitet fotki i lose postavljanje thermal pad-a :D
Kopirano je sa WD 850 tako da nema bottleneck-a.

IMG_20241130_143329.jpgIMG_20241130_124040.jpgIMG_20241130_144149.jpgIMG_20241130_124047.jpg

Ista cena Srbija i Mak :(

Tesko da je taj punjac stvarno original, to sto mozda daje odgovarajucu snagu punjenja i lici na original ne znaci da jeste original.

Tako da nije neka steta, ima solidnih zamena.

A možda stvarno i jeste :)
Od kineza sa AE uzimam signalne Omron releje koji me dođu oko 50centi/kom, dok je kod zvaničnih distributera (Mouser, Digikey, TME,...) isti takav 6x skuplji. Naravno da sam ih otvarao da uporedim. Ista priča i za tranzistore, itd...

Bolje brendiran i proveren kinez nego samsung ili apple za koje nisi sto posto siguran da su original. Pa cak i da jesu original nista ovi kvalitetni kinezi nisu losiji, tacnije odredjeni modeli su i bolji. Ali dobro ovo sam samo ja, neka kupuje svako sta god zeli.

Možda ne bi bilo loše da se otvori jedna odvojena tema za m.2 i 2.5" kineze... Preglednije za testove i da ne zatrpavamo ovde.

Okacio sam detaljan test za taj Kodak u Temu temi, nema potrebe da se testira vise.

Moze neka preporuka za proveren punjac od 33w, za razumnu cenu.

Možda ne bi bilo loše da se otvori jedna odvojena tema za m.2 i 2.5" kineze... Preglednije za testove i da ne zatrpavamo ovde.
Ne samo to nego za svu chi opremu.

Kartice i storage
Slušalice
Tastature
Miševe
Punjači, kablovi

To je ono što se često kupuje i treba preporuka.

Poslednja izmena:
TNX!

Znam da je ugreen i anker pouzdan kvalitet. Imam i ja nesto od njih.
Ali, da li ima nesto povoljnije od toga uz zadrzan kvalitet, gde su isti potvrdili korisnici.
Nesto u klasi ispod 5€-8€ :) ?

Više mi treba kao neo neki zamenski punjač na lokaciji gde će povremeno isti korisiti.
Poželjno da ima i USB-A i USB-C izlaz.

Da li je probao neko 240w usb c kabl od Baseus i radi li zadovoljavajuće ?

Dobar je, slobodno uzimaj.
Nasao sam na yt onog rusa gde ga je neko pitao bas za poredjenje Baseus i Essager gde ovaj Rus kaze da su to gotovo isti kablovi i da nema razloga da radi test i za ovaj drugi jer rade isto, ali je essager jos jeftiniji..

Baseus je na oko kvalitetniji u odnosu na Essager kablove koje imam.

Od ta dva, Baseus.

Drustvo sta se ovo dogadja, svi paketi su mi na carini !? 😳
Minimum je 5 onih koje sam platio 0.5 - 2 eura. Sve razliciti prodavci.
Ali sve sto sam porucio od 11.11. do sada, otislo na carini, cak i one sitnice 🤔
Idemooo Niiiiiiš

Nazad
Vrh Dno