Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Šta je to ogrlica protiv lajanja?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Za učenje pasa da ne laju. Ima vibraciju i slabi elektro shok

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ima li neko preporuku za ogrlicu protiv lajanja? [emoji3526]

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Preporuka: mani se toga.

El. ogrlicom "lecis" posledice a ne uzrok. Moze da se desi i da izlecis lajanje ali da se javi neki drugi problem. Pocne pas da pokazuje strahove koje nije ilia, da vrsi nuzdu u stanu ako je unutra...

Ako moze preporuka za dash cam. Da ima GPS, WiFi, app za iOS...

Vidim da je ova top po broju porudzbina i sa GPS je 65 USD

70mai Dash Cam Pro 1944P Speed N GPS coordinates ADAS 70 mai pro Car Cam Recorder English Voice Control 24H Parking Monitor Wifi
https://s.click.aliexpress.com/e/7WHiNDe

Ja imam 70mai Pro, stigla mi je prošle nedelje.

Što se snimka tiče odličan je, i po danu i po noći, čista slika, tablice se vide lepo kada se pauzira snimak,
nikakvih zamerki nemam.

ADAS radi, upozorava te ako kreneš da gaziš liniju i ako se pribijaš vozilu ispred.
Parking mod lepo radi, ako neko uđe u polje kamere ona snimi.
Voice Control nije baš najsrećnije odrađen, prihvata komande isključivo kada izgovaraš sa britanskim ili američkim naglaskom,
tako da tu moram da imitiram britanca jer na moj standardni Tarzan English naglasak ne odreaguje.

Za GPS još nisam izgleda provalio sve, nikako ne mogu da dobijem brzinu kretanja na snimku, i da bi se kalibrisao
prva vožnja mora da bude skoro 20km bez stajanja.
Zvuk snima čisto, jasno se čuje radio i razgovor.

Drugari, jel neko kupovao neke od ovih wifi ip kamera? Nisam uspeo da nađem temu o tome. Vidim da ih ima dosta i na gearu i na aliju. Zanima me mogu li one da snimaju recimo par dana pa da brišu star snimak a da novi ostane? Stavio bih kući ispred ulaza jer mi neko stalno čuka kola. Vredi li neka za to?

Hvala.

Za GPS još nisam izgleda provalio sve, nikako ne mogu da dobijem brzinu kretanja na snimku, i da bi se kalibrisao
prva vožnja mora da bude skoro 20km bez stajanja.

Izgleda da nema tu mogucnost uopste. Gledao sam sada neki video na youtube gde opisuje funkcionalnosti tog gps modula i izgleda da ima samo sledece funkcionalnosti:
1) upozorenje da menjas traku
2) upozorenje na automobil ispred tebe
3) upozorenje da je automobil ispred tebe krenuo (npr. kada stojis na semaforu)

Ako su ovo stvarno jedine funkcionalnosti, onda je ovaj gps prilicno beskorisna spravica.

Ja sam uzeo Ugreen nylon od 3 metra,prezadovoljan.

Takodje Ugreen,1.5m odličan.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

@BeliZeka

Ni Ugreen ni Baseus trenutno nisu na stvarnom popustu !!!

Ja povremeno koristim Baseus od 2m ( placen 2,25$ , a sada je 3.99$ )

Model od 2m nije u stanju da "provuce" 2A na 5V

Pretpostavio sam da je to marketinski trik. Meni treba 1- 1.5m, x 2, posto ovaj kabl koji imam sa adapterom ne radi na pixel 2xl, a radi mi jedan drugi usb na type c. U sustini ova 3 uzimam u obzir pa sta mi se svidi vise, nije neka razlika u ceni da mnogo razmisljam :type: Hvala na pomoci i predlozima.

Izgleda da nema tu mogucnost uopste. Gledao sam sada neki video na youtube gde opisuje funkcionalnosti tog gps modula i izgleda da ima samo sledece funkcionalnosti:

Ako su ovo stvarno jedine funkcionalnosti, onda je ovaj gps prilicno beskorisna spravica.

Steta, a GPS mi je bas vise trebao zbog brzine i pozicije.

Da li drzi baterija? Da li mora da je stalno na punjacu? Kako ste sproveli kablic...?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poručih i ja 70Mai Pro dashcam, bez GPS modula. Izgleda da smo gledali iste klipove, ni za jednu od ovih funkcija nije potreban GPS, ne vidim uopšte poentu tog modula.
Čak ni vreme na povlači sa GPS-a. Da bar pravi zaseban log kretanja pa i da opravdam kupovinu...

Citam komentare na Ali i kazu u firmware v1.0.5 snima poziciju uz video (ne kao overlay), pa moze da se izvice uz Dashware i zalepi kao titlovi

Poručih i ja 70Mai Pro dashcam, bez GPS modula. Izgleda da smo gledali iste klipove, ni za jednu od ovih funkcija nije potreban GPS, ne vidim uopšte poentu tog modula.
Čak ni vreme na povlači sa GPS-a. Da bar pravi zaseban log kretanja pa i da opravdam kupovinu...

A i sta ce ti GPS, to tebi u slucaju nekog dokazivanje moze vise da steti nego da koristi...
Ovako kad nema brzine, vozis uvek po propisima :)

GPS log bi mogao da dokaže da si bio negde u određeno vreme, još bolje ako se poklopi sa video zapisom.

hehe...mozda kao alibi za neko ubistvo ;)

salim se...
ja ove kamerice koristim nesto duze od 2 godine, i neki generalni zakljucak je da su samo "za ne daj boze" i tada zaista mislim da ne bi trebalo u dokazni materijal da prilozim mozad neku neprilagodjenu brzinu i/ili slicno.
U sustini potrebno je imati sto manje dokaza koji se ne mogu osporiti, tj samo bitne stvari kako se dogadjaj zbio, nista vise od toga.

Danas naucih da se baterije u ovim kamerama koriste samo da upisu zapis na karticu i da im smeta toplota... pa je neko pametan napravio sa kondenzatorom koji mnogo bolje podnosi toplotu:

https://dashcameras.net/battery-vs-capacitor/

Drugari, jel neko kupovao neke od ovih wifi ip kamera? Nisam uspeo da nađem temu o tome. Vidim da ih ima dosta i na gearu i na aliju. Zanima me mogu li one da snimaju recimo par dana pa da brišu star snimak a da novi ostane? Stavio bih kući ispred ulaza jer mi neko stalno čuka kola. Vredi li neka za to?

Hvala.

Ja imam Xiaomi Miijia 1080p i iskreno da ti kazem meni je ekstra ali ja je koristim unutra kao bebi monitor. Ako se ne varam mislim da ima slot za sd karticu ali nisam probao dal to radi.
https://www.youtube.com/watch?v=05-VEHvmF7U

Poslednja izmena:
Kada smo kod 70mai Dash Cam Pro, da li može neko da mi napiše od kog prodavca je naručio? "70mai Official Store" mi izgleda najpouzdaniji. Cena $54.99 + $2.11 poštarina. Hvala unapred na odgovorima.

stigao je wireless charger:
https://www.aliexpress.com/item/32974915357.html

output 5v 1.2a i 9v 1.3a

+ isporuka je expresna, cool izgleda, puni sa futrolom na telefonu, deluje mi da je ok za tu cenu,
- kabl sto stize uz punjac je srr. treba drugi kabl.

Poslednja izmena:
Kada smo kod 70mai Dash Cam Pro, da li može neko da mi napiše od kog prodavca je naručio? "70mai Official Store" mi izgleda najpouzdaniji. Cena $54.99 + $2.11 poštarina. Hvala unapred na odgovorima.

Ja sam kod njih poručio. Sad mi je krivo što nisam uzeo i GPS modul. Ako neko bude hteo da proda svoj, neka se javi, mada može da se poruči i naknadno ali je onda malo skuplji.

Hvala Falcone na brzom odgovoru. Ako može još jedno pitanje. Falcone, rekao si u prvom postu na ovoj strani da GPS modul nema neku svrhu i da opcije detektovanja prelaska u drugu traku i blizine automobila rade i bez njega. Sada napominješ da je trebalo da uzmeš i GPS modul. Zbog čega si promenio mišljenje?

Koliko sam procitao, zato što se od poslednjeg update-a 1.05 podaci sa GPS modula (pozicija i brzina) čuvaju u video fajlu.
Uz pomoć softvera se ti podaci mogu izvući iz snimka i snimiti kao recimo titl, tako da se u svakom plejeru na kompu mogu videti ovi podaci.

@sasa022

naručih oba kabla svaki od 2 metra za 1.05$, i danas već podigao cenu na 1.75$ komad u aplikaciji, na kompu je 1.80$

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno