Šta je novo?

Algoritam - treba mi

Scepa

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
601
Da li neko ima program koji sam odredjuje pojedinu vrstu algoritma, odnosno izracunava algoritam i kako vec.... odavno sam zavrsio Gimnaziju pa se zaboravilo....

I jos jedno pitanje... Da li sam banovan ili sta vec zbog proslog pitanja ili sam jednostavno nesto z...... :cuss:

Algoritam ili logaritam? :D

Ako si siguran da si mislio na algoritam, onda si se malcice prevario. Algoritam se ne racuna. To je put odnosno logika i nacin na koji resavas neki problem. E sad, postoji vise nacina da se algoritam zapise (graficki, pseudokodom, itd). Postoje algoritmi koji su vec sredjeni i doterani za pojedine uloge, tipa QSort za sortiranje, ali tesko da ce ti neki program automatski "racunati" na koji nacin da se problemi resavaju - u tom slucaju programeri ne bi bili potrebni. Mozes sebi neke stvari strukturno i planski da potpomognes design patternovima i opises ih nekim UML alatima, ali to je uglavnom zapisivanje i opis - gde se koji algoritam upotrebljava je odluka programera.

P.S.
Nisi banovan. Da jesi, onda bi ti ispod pseudonima pisalo "Banned".

Pa kazem ja da sam se z...
A kako se onda zove program koji izbacuje druge brojeve na osnovu jednog broja, kao u slucaju " credit card generator" ??? Da li postoji neki drugi program ili ....

A kako se onda zove program koji izbacuje druge brojeve na osnovu jednog broja, kao u slucaju " credit card generator" ??? Da li postoji neki drugi program ili ....
Beshe nekad i toga:)

Scepa je napisao(la):

Elektronska krckalica

Danas mnogo tesko mozes nesto tako lako da nadjes, osim ako nisi na mestu gde se ti brojevi generisu.

Elektronska krckalica
Traži se Elektronska krckalica u cilju ojađivanja bankovnog računa osobe muškog pola kilave građe po imenu William (od milošte zvanog Bill) Gates.

Molim brz odgovor. :twisted:

Scepa je napisao(la):
generatora slucajnih brojeva ima koliko hoces

kastor je napisao(la):
...

generatora slucajnih brojeva ima koliko hoces
da, ali kao što se vidi iz njegovih postova njemu ne treba generator slučajnih brojeva :twisted: već tačno određenog i uređenog skupa brojeva ;)

Ni slucajni brojevi nisu slucajni vec pseudoslucajni.

>>Ni slucajni brojevi nisu slucajni vec pseudoslucajni.

Jel bi neko ovo objasnio?
Zasto su slucajni brojevi generisani od strane racunara pseudoslucajni, i kako uopste racunar generise pseudoslucajne brojeve?

BeastMaster je napisao(la):
...
da, ali kao što se vidi iz njegovih postova njemu ne treba generator slučajnih brojeva :twisted: već tačno određenog i uređenog skupa brojeva ;)
Zbog takvih je cela zemlja banovana.

Marvin je napisao(la):
Zasto su slucajni brojevi generisani od strane racunara pseudoslucajni, i kako uopste racunar generise pseudoslucajne brojeve?
http://www.coyotegulch.com/algorithm/cppalgor/TwistedRoad/TwistedRoad.html

Marvin je napisao(la):
>>Ni slucajni brojevi nisu slucajni vec pseudoslucajni.

Jel bi neko ovo objasnio?

Konacni skup pravila kojima se generisu pseudoslucajni brojevi daje CIKLICNU strukturu koja se NEMINOVNO PONAVLJA, doduse sa ogromnom periodom ali KAKO SE NESTO CIKLICNO PONAVLJA, onda t onije SLUCAJNO vec PREDVIDIVO. Na tome se zasniva cela teorija u kojoj posebno mesto imaju prosti brojvi kao entiteti za koje jos uvek ne postoji utvrdjeno pravilo ponavljanja, pa se oni koriste kao "zametak" ili seme algoritma od kojeg pocinje generisanje PSEUDOSLUCAJNIH. itd..

Lepo objasnjeno, hvala

Nazad
Vrh Dno