Šta je novo?

Alfa 2w

Andrija231

Cenjen
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
170
Imam Alfa wifi karticu od 2w i prezadovoljan sam njome. Jedini problem koji imam, je da ne mogu nista da povezem na ostale USB-ove na laptopu kad nju ukljucim. Naime, kada ukljucim externi HDD dok ona radi laptop ne moze da ga ocita, a cim je iskljucim sva 3 usb-a rade normalno. Da li je ovo zbog snage kartice?

Zanimljivo, nisam ni znao da to postoji. Videcu sta mogu da uradim...

Ta kartica ume da poklopi i ostale wifi uredjaje u sobi a pogotovo one koji su ustekani u isti racunar gde je i ta alfa..

Da li moze da utice i na bluetooth? Po nekad nece da mi prebacuje fajlove iz prve.

jel ta 2w bolje hvataju signal od uobicajenih kartica ili to samo jace kad baca signal(ap mod)?

Hvata mnogo bolje. Recimo ja sam u kuci imao alfu od 1w i hvatao wifi na 2 crtice na win7. Cesto mi se desavalo da puca veza. Sa ovom od 2w isti taj wifi hvatam na punom signalu od 5 crtica, i nikad mi nije pukla veza :)

Cinjenica je da se mnogo bolje hvata signal sa ovom karticom, ali je isto tako cinjenica da se sa ovom karticom vecini korisnika u krugu od 100-200m pokvariti njihov signal ukoliko su na istom kanalu, a takodje i solidno zraci. Kod nas jos to nije regulisano kako treba, kolika je maksimalna dozvoljena snaga za wifi uredjaje, tako da koristi dok mozes. :) Ja licno ne bi stavljao nesto te snage u svoju sobu, al dobro to sam ja. :)

1w budu omni antene sto wifi provajderi stavljaju kao AP
100mW je legalno u evropi imati wifi uredjaj, max
80mW je legalno u Japanu imati max

pa ti vidi :D

To 1w i 2w je cist brzobrazluk (na stranu sto verujem da to nema vise od 200-300 mW), jer ometas signal drugim ljudima....

Ima 2w u backtrack-u sve to lepo moze da se vidi cak i da se menja snaga. Mogu cak i ne standarni kanali da se koriste.

Hah znaci time se bavis :) A to sto ne znas da postoji external powered usb hub i koje su regulative po pitanju snage, to nikom nista :) Ccc Nije ti ovo hakerski forum, gde god upalis tu kartu upropastices mrezu okolnim ljudima, a da ne pricamo o nelegalnim aktivnostima, ako drugi ne znaju, barem ja znam cemu sluzi backtrack OS ;) Lock :p

On je glavni poklapac wifi signala u svom kraju, sta ga briga :p

Aj sto je poklapac nego sto i hakuje sa BT i krade ljudima wifi, a vrlo moguce i podatke, a vamo dolazi i trazi pomoc oko nebuloza izem ti hakera :d

Hehe, pa ne moze sve da se zna ;-). Osim da me zeza bluetooth nisam imao drugih problema. Recimo wifi na telefonu radi sasvim normalno.

I za Srbiju važi isti EiRP - 100mw (2.4ghz) i 1000mw (5ghz). Provajderi to dobro znaju jer su kazne od Ratela zaista zayebane. Mahom jure firme/provajdere i sl, a ponekad (retko) na'vataju i neko fizičko lice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno