Šta je novo?

Alcatel OT-997

baterija je uzas, nisam nista koristio, skinuo ga sa punjaca u 12:30, sad je na 56%. potrosio je skoro 50% u idlu za par sati, moracu da kupim novu bateriju ne vredi. Kako vas sluzi baterija?

baterija je uzas, nisam nista koristio, skinuo ga sa punjaca u 12:30, sad je na 56%. potrosio je skoro 50% u idlu za par sati, moracu da kupim novu bateriju ne vredi. Kako vas sluzi baterija?
Cekaj ti si jos na ICSu?

Na JB je baterija bila malo bolja ali ceo dan nije mogla da izgura pogotovo ako je telefon na 3g...

Na JB je baterija imala bag da se posle punjenja od 100%-80% baterija neobjasnjivo prazni i da posle drzi malo duze...

Takodje ti preporucujem da posle punjenja do 100% rebootujea telefon i kada se ponovo podigne sistem da ga vratis na punjenje da se dopuni do 100% da bi dobio malo normalniji rad baterije...

Na JB sam, navikao sam da na sony-ju baterija traje po dan ipo-2. Ovde ako izgura 10 sati svaka cast (10h u idlu) a o koriscenju i da ne pricam. Udjem na youtube i pustim snimak i samo na to ode 10% baterije. 3g mi je iskljucen i wifi palim samo kad moram...

Poslednja izmena:
Taj telefon ima grešku čitanja procenta baterije i brzo pada sa 100 na 80% i onda pokazuje normalno.Meni je isto slabo trajala baterija zbog 3g a evo klinac to ne koristi i gura ceo dan bez problema,na aliexpresu ima da se naruči baterija samo upišite tcl s800

Poslednja izmena:
Taj telefon ima grešku čitanja procenta baterije i brzo pada sa 100 na 80% i onda pokazuje normalno.Meni je isto slabo trajala baterija zbog 3g a evo klinac to ne koristi i gura ceo dan bez problema,na aliexpresu ima da se naruči baterija samo upišite tcl s800

ok je sad, dodje brzo do 50% i ostane onda tako pola dana, tako da i nije skroz lose. Nego koji vam je skor na antutu, trazio sam na googlu i izlaze mi neki rezultati od 6000 a ja sam dobio 10515, pa se pitam jel mozda postoji druga verzija antutua

Ta druga je otprilike tačna,nije mi tu trenutno telefon ali postaviću rezultat posle raspusta

Poslednja izmena:
metnuo sam nova launcher, xposed i g.box. dosta bolje radi sad. Sta preporucujete sa xposed-a da stavim, ogromna je lista pa ako znate nesto lepo i korisno pliz podelite

***,dva dana nisam pogledao temu i vec ste nakokali dve strane :D
Ja sam postavio pre 3 strane kako se od 997 pravi 997D. Tim postupkom (bez preskakanja bilo kog koraka) se dobija cist rom,kao u servisu sto se radi. Jedini problem na koji sam naleteo je sto ne mogu da pojacam ili smanjim zvuk sa slusalice u toku razgovora... Jedino mi to nije jasno.
Sto se tice cpu limitera,radio sam antutu testove sa stikliranim i bez stikliranog i sa stikliranim je skor veci za skoro 1000 poena :D
Nemam pojma kako,ali je tako :D
Ako neko ima jos neka pitanja u vezi JB roma za ovaj fon (posebno za prebacivanje 997 u 997D ) tu sam :D
Inace sam isekao plastiku i koristim obe kartice od septembra i sve funkcionise savrseno!
Pozdrav svima! :D

@fizikohemicar
Skini mobileuncle tools aplikaciju. Preko nje mozes da podesavas jacinu zvuka

Imam instaliranu tu aplikaciju,ali je caka sto ne radi u toku razgovora...
Videcu o cemu se radi :D
Hvala :D

Narode, da li postoji nacin da se smanji haptic feedback na navigacionim dugmicima i uopsteno na telefonu?.. I da li postoji alternativa za google keyboard da imam podesavanja za vibraciju a da ne jede 70mb rama za predikcije koje su iskljucene i ne koristim ih?

Settings-audioprofiles pa tu ides na podesavanja profila i iskljucis heptic feedback :D
Keybord alternatica koja se meni dobro pokazala (a probao samih dosta) je multiling keyboard (konfuznija verizja ali i sa vise opcija je multiling-0-keyboard)...

Settings-audioprofiles pa tu ides na podesavanja profila i iskljucis heptic feedback :D
Keybord alternatica koja se meni dobro pokazala (a probao samih dosta) je multiling keyboard (konfuznija verizja ali i sa vise opcija je multiling-0-keyboard)...

iskljucio sam vec feedback, voleo bih da ga smanjim na oko 20ms kao tastaturu sto sam podesio. Ne da ga iskljucim skroz. Ne znam zasto ali svi low budget android telefoni imaju problem sa prejakim h. f. htc, samsung itd imaju lepo podesen i odradjen feedback dok na zte,alcatel i slicnim osecaj je sasvim mehh... Ali to je manje vise trazenje dlake u jajetu sto se kaze.

Mali update, nasao sam kontrolu vibracije. Ako nekog zanima u gravity boxu u navigation bar podesavanjima na dnu liste ima i za vibraciju. Sve vise mi se svidja telefon :D

Vidim da ce da izgleda kao da pricam sam sa sobom (3 posta moja za redom) al nema veze :D. Imam problem poprilican, danas mi se wifi pogubio potpuno, kad ga upalim pise samo "wifi turning on" i stoji tako satima, par puta sam resetovao sve i rom menjao, stavljao 2002 update i vracao ics i sve, i sad se pojavio jos jedan problem. Kada se zakljuca ekran touch ne reaguje na ponovno otkljucavanje. Kako da potpuno vratim telefon na fabricko stanje, bez roota i icega, nznm vise sta da probam a ne koristi mi se stari telefon :/

uradio sam reset preko one touch upgrade-a i trajalo je skoro 3 sata, touch sad radi normalno ali wifi i dalje nece, kada ga upalim pise samo "turning on" i iskljuci se sam posle par sekundi. Ni ne pretrazi mrezu samo se iskljuci... telefon je totalno resetovan na fabricki ics bez roota i icega, imate li jos neku ideju sta da probam pre nego sto zavrsi u kanti?

Nije mi ni ispadao niti je bio u kontaktu sa vodom, radio je sasvim normalno do prekjuce kad mi se baterija srozala na 1% i od tad stoji problem sa wifi-jem... da li postoji neki hard reset koji moze da se uradi u servisu koji ja nmg kuci da odradim sa mojim racunarom, da znam da li da ga nosim uopste?

To što si uradio preko one touch upgrade vratio si ga bukvalno sve na fabrički.

Ali je neko u temi pre par strana objasnjavao da neke stvari ne mogu od kuce da se fleshuju nego samo u servisu, meni na primer ne radi selfi kamera i to kazu da moze samo u servisu flesovanjem da se sredi, pa me zanima da li je isti problem sa wifi-jem kod mene..

Ne znam kako da ti pomognem vise, i ja sam 100% ubedjen da je hardverski problem, ne mora telefon da upadne u vodu ili da padne da bi se pokvario. Odnesi ga negde da ti neko pogleda i vidi koliko kosta pa se presaberi.

evo veceras je proradio i kad sam ga ugasio da ubacim karticu i upalio opet ne radi... da je hw ne verujem da bi dolazio sebi tako... nznm ostavicu ga tako imam 3g net pa ako dodje sebi dosao je

evo veceras je proradio i kad sam ga ugasio da ubacim karticu i upalio opet ne radi... da je hw ne verujem da bi dolazio sebi tako... nznm ostavicu ga tako imam 3g net pa ako dodje sebi dosao je
Upravo zato što čas radi čas ne ja sumnjam na hardverski problem...možda wifi čip gubi kontakt sa matičnom pločom npr i sl pa imaš ove simptome

ne bih znao... Fora je sto kad ga ostavim 5-6 sati da stoji bez cackanja uspe da se upali i konektuje na mrezu ali nece da ulazi na net... u svakom slucaju odnecu ga u servis sledece nedelje.. Ako znate dobar i pouzdan servis u Novom Sadu javite mi u pm bicu veoma zahvalan, da ne odem slucajno kod nekog ko zadrzi telefon 40 dana i vrati ga sa recima "nemamo taj deo", jer mi se i to desavalo..

Uradio sam JB 4.1.1 2002 jer mi je ICS radio sporo, ali koliko vidim i dalje je isto, kao da "butter" ne radi, nije tako glatko u prelazu menija i aplikacija. Ima li još nekog ko je ovo primetio?

Vrh Dno