Šta je novo?

Alcatel OT-997

Kada hocu da instaliram aplikaciju preko kompa u telefon preko wi-fi-a ,ima neka greska u sinhronizovanju sa google.
Ima li neko resenje za moj problem ?
uploadfromtaptalk1424878416218.png

tomgag:
Skini twrp recovery sa ove strane http://forum.xda-developers.com/show...php?p=38554232
i samo ga jednostavno instaliraj i cwm recoverija kao svaki zip... i to je to, posle restarta imaćeš twrp recovery.
Ko nema rutovan telefon neka ga rutuje ima bezbroj uputstva već za to, i neka instalira sa marketa mobileuncle mtk tools, iz njega se instalira recovery, mada sad taj recovery koji skinete treba prvo raspakovati i iskopirati u root sd kartice (dobićete fajl recovery.img).
tomgag:
Evo sa nekog sajta upustvo za instalaciju recoverija...
TWRP recovery or CWM recovery, MobileUncle MTK tools from Google Play Store, Basic knowledge of recovery
Instructions
1. Extract any one recovery which you want and transfer the extracted recovery.img file to your phone SD card.
2. Start the MobileUncle tools app.
3. Now select update recovery option & choose the recovery.img that you have transferred to your SDcard
4. This will flash CWM (ClockworkMod) or TWRP recovery.
5. After the flashing ends your phone will reboot in recovery
Now there you have it..!! A CWM or TWRP recovery for your phone.
zlaja87:
Skinete TWRP i beckup JB sto je postavio @tomgag

Ako vam uredjaj nije rootovan, skinete framaroot i uradite root.
posle skinite aplikaciju sa playstore koja se zove Mobileuncle MTK Tool i instaliraj te je.

Otpakuj te TWRP sto ste skinuli, na root SD kartice.

Pokrenite Mobileuncle MTK Tool idite na opciju recovery update i odaberite fajl koji ste prebacili pre toga.

Kad zavrsi uradite reboot i kad se udje u TWRP ima opcija beckup, uradite beckup celog vaseg roma(ja sam sve stiklirao). Posle toga idite reboot.

Kad se vratite u sistem, nakacite telefon i na SD kartici imate folder TWRP, pa u njemu BECKUPS pa onda u njemu vas naziv modela i konacno tu se nalaze svi beckupovi koje imate(u ovom trenutku bi trebalo samo 1)

Pored njega napravite novi folder i u njega otpakujte gore skinuti beckup JB rom-a.

Kad se prebaci, skinite mob sa usb-a i udjite u TWRP recovery. Uradite Wipe. Ja sam radio Factory reset->cashe>davlink cashe>system.

Kad to zavrsi idite back, i sad idite restore i odaberite beckup foldera koji ste otpakovali. Pokrenite i posle zavrsetka procesa idite reboot.

Sacekaj te malo, pocetni logo moze da traje par min.

Ako zelite da sklanjate neaktivnu mrezu itd treba vam gravity box.

Imate SuperSU vec instaliran, uradite update.

Da bi instalirali gravity box, treba vam Xposed installer

Instaliraj te ga pa reboot. Pokrenite ga pa u sekciji download nadjite GravityBox skinite ga. U sekciji modules GravityBox mora biti cekiran.
Miislim da sam pronasao vecinu nego mi nije jasno gde da nadjem JB?? Mozda je glupo pitanje ali skroz sam zelen u ovim stvarima i nikad dosad nisam radio nista slicno :)

menjao sam danas xperiu e1 za ovaj fon, za pola sata odradio jb update i root, preporod, sa 1gb rama android je sasvim druga prica (iako je i to malo za danasnje standarde)
opet je bolje od 512mb :D ZIVEO ALCATEL

Da telefon je i danas dobar naročito kakve nude operatori, moj klinac ga sada koristi i sve radi odlično. Moja preporuka je da staviš nova launcher, xposed i ubaciš gravity box i kada ga središ ima da leti
fb3ad22df026e0f156d3e8a3ed842684.jpg

Meni svaki put otprilike posle 4 meseca nakon ubacivanja Jb-a telefon pocne sam da se gasi. Onda moram da ga povezem za komp, vratim sva fabricka podesavanja i opet ubacim jb. Onda sve super radi ali oper posle 4 meseca pocne da se gasi i sve ispocetka.

Moj je bio 997 i ja sam mu isekao plastiku ima na netu kako se radi, ubacio rom 997D i sada može sa dve kartice a tako sam ga i koristio dok ga nisam prosledio klincu i ima dve godine i nikada nisam imao problem jedino što sam izgubio srpski.
8a9c86b14d15a449c47caba921f70aea.jpg

Evo koju verziju sam ubacio,možda ti je do verzije roma

Imao sam tu verziju, a kasnije sam pronasao 02002 i isti problem sa obe verzije. I ja sam isekao plastiku i sve radi super stim da posle par meseci moram sve da ponavljam.

nije mi samo jasno da li ovaj fon ima prednju kameru ili ne, u gornjem desnom uglu je vidim al nmg da je ukljucim nigde

Da telefon je i danas dobar naročito kakve nude operatori, moj klinac ga sada koristi i sve radi odlično.
Izneo bih i ja svoje utiske sto se tice ovog modela telefona inace imam samo reci hvale za njega. Kupio sam pre tri godine ovaj model telefona u Gigatronu tacnije dva komada potpuno ista jedan za mene jedan za suprugu, i mogu da kazem da vredi svaku paru sa kojim je kupljen. Nista root nista menjanje romova kako sam ga kupio tako i dan danas rade bez ikakvih problema. Zena ga i dan danas nosi, a moj telefon sam dao sinu. Sem sto je model zastareo i kada ga sada uporedim da svojim telefonom delu je mi smesan, ostalo radi kao prvoga dana. Cak je moj telefon prosle godine ceo upao u vodu izvadjena mu je baterija odmah telefon rasturen prosusen sklopljen i radi kao da nista nije bilo. Veoma pozitivno iskustvo imam sa ovim modelom koji jos uvek rade u mojoj porodici.

nije mi samo jasno da li ovaj fon ima prednju kameru ili ne, u gornjem desnom uglu je vidim al nmg da je ukljucim nigde
Требало би да има, код мене на 992D је у левом горњем а укључује се кликом на иконицу доле десно када се укљ камера.

nije, ovaj moj je 997 obican skidao sam i aplikacije tipa ogledalo i slicno ali ne vredi. zato se i pitam da li ima kameru ili je to gore neki senzor

nije, ovaj moj je 997 obican skidao sam i aplikacije tipa ogledalo i slicno ali ne vredi. zato se i pitam da li ima kameru ili je to gore neki senzor

Imaš i senzor i kameru...

Prednju kameru aktiviraš na ovo dole što sam zaokružio

Prilozi

• image-2ec0e7ce02b19504c79ca0e6f697be1858d6b814b49c567ac712d5fa8836531a-V.jpg
    image-2ec0e7ce02b19504c79ca0e6f697be1858d6b814b49c567ac712d5fa8836531a-V.jpg
    28 KB · Pregleda: 93
Pretece me NightCrawler :) ja mu snimio kako se pali prednja kamera u uplodovao dok si otkucao poruku :)

Poslednja izmena:
haha jel moguce ovo, telefon sam uzeo stock sa 4.0.4 i na njemu nije bilo opcije za front kameru. Ovo je screenshot sa JB modom koji sam ovde kod vas nasao. Kao sto se vidi na slici nema tog dugmeta

Prilozi

• Screenshot_2015-04-09-22-14-48.png
    Screenshot_2015-04-09-22-14-48.png
    368.2 KB · Pregleda: 100
Taj JB odavde smo i mi stavljali i mi imamo opciju...nešto je tu drugo u pitanju...

Slikaj gornji deo telefona da vidimo jel imaš uopšte prednju kameru

Kod mene ovako izgleda

Uspravna linija je senzor,desno od senzora je prednja kamera

Prilozi

• 20150409_222113.jpg
    20150409_222113.jpg
    787 KB · Pregleda: 87
da da i kod mene izlgeda identicno, samo je crn telefon pa se taj uspravan senzor vidi malko slabije, nema sta sad gledam bas i vidi se da je kamera. Mozda mi se zeznulo nesto tokom instalacije roma pa se iskljucila ili se nije instalirao driver neki, ko zna. Bilo bi lepo da imam front kameru za skype

Probaj neku drugu aplikaciju. Skype svakako pali kameru "iz samog sebe", ne koristi camera app.

da da i kod mene izlgeda identicno, samo je crn telefon pa se taj uspravan senzor vidi malko slabije, nema sta sad gledam bas i vidi se da je kamera. Mozda mi se zeznulo nesto tokom instalacije roma pa se iskljucila ili se nije instalirao driver neki, ko zna. Bilo bi lepo da imam front kameru za skype

meni se desilo slicno, nije mi radila zadnja kamera.... na ICS je davala error i izbacivala iz bilo koje aplikacije koja je koristi, dok na JB nije postojala uopste,nije moglo da se menja na nju... Pokusavao sam svakakve fleseve,nista nije pomoglo... Morao sam da ga reklamiram i u servisu mi sredili, samo flesovali tim njihovim spravama verovatno, potpuno fabricki od nule.... a ne kao ovo sto mi koristimo.

Ili da ponovo instaliraš ROM ali da radiš full wipe...možda su se neki driver poklali izmedju sebe

nznm, vrv da od pocetka kamera nije radila jer taj lik je laik totalni za tehnologiju, i na ICS isto nije radila... probacu da flesujem jos jednom pa cu videti. Nego sta dobijam tim xposed i gravitybox-om?

Kod mene je verzija 4.0.4 i prednja kamera radi najnormalnije jos od prvog dana kada sam ga izneo iz radnje, a telefon je kod nas preko tri godine. totalno ti je drugacija aplikacija za kameru od moje posto su nam isti telefoni, a kod mene je fabricki rom od prvoga dana.

nznm, vrv da od pocetka kamera nije radila jer taj lik je laik totalni za tehnologiju, i na ICS isto nije radila... probacu da flesujem jos jednom pa cu videti. Nego sta dobijam tim xposed i gravitybox-om?

Pa npr ja sam preko Boot Manager modula dobio da ograničim koje će aplikacije da se podižu sa sistemom,preko gravity boxa sam stavio sat na sredini (što mi je mnogo praktičnije nego da mi stoji u uglu),uklonio sam onaj crveni x za drugu sim karticu koju sam prestao da koristim,ubacio izgled ikona kao na Lolipopu i sl...

To su ti samo neki od primera...sve zavisi šta želiš da radiš a praktično sve što ti padne na pamet preko xposed modula i gravity boxa možeš da uradiš

Da li je moguce da sam skinuo pogresan rom, neku pogresnu verziju. Pratio sam tutorijal sa nekog linka ovde sa foruma. Dobio sam 2 slot za sim ali nisam skidao tu plastiku jos. I da, kako sam instalirao JB cini mi se da je kamera postala malo plavicasta, al nisam siguran, kao sto se ljudima desava sa CM

Da li je moguce da sam skinuo pogresan rom, neku pogresnu verziju. Pratio sam tutorijal sa nekog linka ovde sa foruma. Dobio sam 2 slot za sim ali nisam skidao tu plastiku jos. I da, kako sam instalirao JB cini mi se da je kamera postala malo plavicasta, al nisam siguran, kao sto se ljudima desava sa CM

moraju u servisu da ti flesuju, dzabe i romove da menjas. kada sam ga reklamirao u mts-u, covek mi je rekao da se par njih javljalo sa tim problemom, da jednostavno kamera vise nece da radi. meni pored kamere nije radio ni kalendar,ne znam kako... bilo koji rom, fabricki kalendar nije radio. preko alcatel update programa sam isto pokusavao,isti slucaj...
kada su ga u servisu flesovali preko boxa ili cega vec, sve je proradilo i radi i dan danas.

a ***, nema veze. Kontam u servisu ce mi uzeti par hiljada sigurno, msm fon vredi 50e tako da dobar je i ovako, nisam neki selfi covek

Za 2 godine koliko je telefon bio kod mene ne znam da li sam 2x koristio prednju kameru :d

Sad me kopka da li ima jos nesto da ne radi isto tako a da ni ne znam. Mozda postoji neka funkcija koja uopste nija prikazana. Sad mi usao crv neki XD..za ovih 24h koliko ga koristim dobar je, baterija je..jadna, blago receno, San Andreas sam skinuo da probam i bolje radi nego na s3 neo (ne znam kako je to moguce ali zaista radi bolje), nikad nista ne gasim i koristim mesindzer i face i skype, sms i svasta. Multitasking na nivou bogami, dok na xperia e1 nisam mogao da upalim digitron i minesweaper zajedno jer se odma restartuje telefon koliko je jadan :D

da li iko koristi ovo za cpu limit i koliko pomaze ili odmaze? Da li utice mnogo na performanse i bateriju?

Prilozi

• Screenshot_2015-04-10-02-22-24.png
    Screenshot_2015-04-10-02-22-24.png
    66.2 KB · Pregleda: 61
Vrh Dno