Šta je novo?

Alcatel OT-997

a sta isecem? nemam pojma gde to treba da stoji,nisam nikad video 997d...

Da li imaš ispod sim kartice dve plastične prečke? Njih treba da isečeš. To se radi tako što skineš poklopac, 8 šrafova i odvojiš zadnji deo maske i onda će ti biti jasno kako i šta. Bez skidanja maske ne pokušavaj jer ćeš oštetiti telefon. Naravno, gubitak garancije se podrazumeva.

cim nadjem tako mali srafciger,pokusacu :) hvala
Odnesi telefon u neki servis,da ti to odrade na licu mesta.Nećeš valjda da kupuješ garnituru alata za to.E hebem ti telefon koji radi na principu svakog kineskog klona tj. "all in one" multipraktik.:d

Poslednja izmena:
preko twrp sam wipe-ovao sve,pa instalirao taj xperia rom...ali mi je izaslo obavestenje na kraju nesto unable to mount bla bla... nista ja ga restartujem,ali nece rom da se podigne,samo vrti one boje... upalim ponovo twrp,ali sad kad pokusam bilo kakav wipe,javlja mi unable to mount.... sta sad da mu radim,jbm li ga

ispravka:
uspeo sam ponovo sve da wipe-ujem,tj sve sem SD... instalirao rom,ali mi opet prijavilo greske posle onog instalation complete.... i ponovo nece da se digne,samo vrti one boje...

Poslednja izmena:
preko twrp sam wipe-ovao sve,pa instalirao taj xperia rom...ali mi je izaslo obavestenje na kraju nesto unable to mount bla bla... nista ja ga restartujem,ali nece rom da se podigne,samo vrti one boje... upalim ponovo twrp,ali sad kad pokusam bilo kakav wipe,javlja mi unable to mount.... sta sad da mu radim,jbm li ga

ispravka:
uspeo sam ponovo sve da wipe-ujem,tj sve sem SD... instalirao rom,ali mi opet prijavilo greske posle onog instalation complete.... i ponovo nece da se digne,samo vrti one boje...

Posle flešovanja pokušaj da izbrišeš ponovo internal storage i pričekaj da boot-uje 10-tak min.

nece izmena posta,zato pisem nov...

kako da pokrenem igo na xperia romu? prijavljuje mi da rezolucija 320x455 nije podrzana... nemam pojma kako je dosao do te rezolucije uopste xD

da li se jos nekome resetuje stalno ono kad se izabere default aplikacija za otvaranje,recimo,linkova.... izaberem da mi bude opera,ali posle par sati me opet pita koju cu da koristim,iako sam stavio da me ne pita vise... ili kad stisnem home dugme,pita me koji launcher da koristi (to sam resio frizovanjem onog fabrickog)...

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav drugari. Nov sam na forumu, procitao sam skoro sve stranice ali nisam uspeo da nadjem odgovor na moj problem, ako sam preskocio unapred se izvinjavam. Problem je sledeci: sve normalno funkcionise sve dok ne stavim telefon na punjenje. Cim to uradim telefon izgubi signal i iskoci mi obavestenje "ograniceni pristup je promenjen" i tamo gde pokazuje signal stoji x. Kako to da resim? Hvala unapred.

Evo napravise ljudi i prvi KERNEL za nasu ALKICU 997D/997 , pa koga interesuje neka pogleda

http://www.android-hilfe.de/root-cu...ea-3/406392-mod-kernel-fuer-alcatel-997d.html

Mogu vam reci da su na ANDROID-HILFE.DE bas aktivni i dosta rade na 997D,oni i sve ROMOVE napravili i dosta problema resili,jedini problem je sto je sve na Nemackom....

Da li si probao kernel?Ubi me nemački ali shvatih da ima pomaka na bolje u odnosu na stok kernel i da tek treba da ga overklokuje .(Dobar je Udo7777)

Za one koji koriste LMT, izašla je nova verzija. Od poboljšanja kaže da mnogo brže radi back dugme i mogu to da potvrdim :)

jeste, možda i nije toliko nova ali za mene je nova :) kada se ovde poslednji put pričalo o njemu bila je aktuelna 1.91

Nemaš problem, tako je svima. Ne računa baš najbolje potrošnju.
za screenshot samo držiš power + vol down, ne treba ti dodatni program

Poslednja izmena:
Ja nikako da namestim lepo LT da mi radi. Rootovao sam telefon samo zbog toga i opet nisam uspeo da namestim. Ne radi mi dugme Back. Hteo bih i da stavim onaj polukrug u desnom donjem cosku. Sad sam nesto brisao, cackao i zeznem se, ostanem bez launchera, a Full screen mi aktivan, moram opet da rootujem. Jel moze neka dobra dusa da mi kaze kakve su njemu postavke za LT launcher i da li ima problema sa back dugmetom (kada ga kliknem, samo pise da je superuser dao aplikaciji dozvolu i to je to, ne desava se nista)

ako ti ne radi back zameni superuser app koju si dobio po defaultu sa SuperSU. da ti pie bude dole desno staviš activation area position right i activation area gravity bottom.

Matori,

Hvala ti na odgovoru, ali koja je poenta od baterije kada meni sam telefon sprzi skoro celu bateriju? Gde su tu moje potrebe u svemu tome? :p

Da pitam i u ovoj temi. Imam alcatel 992d i jutros me probudi pistanje telefona, pi pi pi... pogledam, a na displeyu pise nesto tipa baterija prepunjena, pregrejana, otvorite zadnji deo i izvadite bateriju?! Isao samo OK iskljucio punjac i nastavio da spavam. Jel se desavalo ovo nekome, o cemu se uopste radi?

Matori,

Hvala ti na odgovoru, ali koja je poenta od baterije kada meni sam telefon sprzi skoro celu bateriju? Gde su tu moje potrebe u svemu tome? :p
pa ako ti cela baterija ode za tih 10-12h to jeste problem, ali nećeš ga detektovati tu gde gledaš. instaliraj better battery stats, imaš na xda i download i uputstvo za korišćenje pa pogledaj šta je toliko jede.

Da pitam i u ovoj temi. Imam alcatel 992d i jutros me probudi pistanje telefona, pi pi pi... pogledam, a na displeyu pise nesto tipa baterija prepunjena, pregrejana, otvorite zadnji deo i izvadite bateriju?! Isao samo OK iskljucio punjac i nastavio da spavam. Jel se desavalo ovo nekome, o cemu se uopste radi?
kačio je jedan lik kad je pljuvao 997 kako mu je to isto izašlo kada ga je drkao dok je bio na punjaču. ovako samo od sebe mislim da se nikom u temi nije desilo.

Da li sve funkcionise kako treba? Je li taj ROM ispeglan?
Ima li neko to da radi za pare i za koje?Ili neko uputstvo?
Ne komentariši ono što nisi probao, na taj način.
Danas sam flešovao onaj ROM sa Xperia temom i moj OT-997 je postao OT-997D i rade obe kartice. Za drugu pokazuje IMEI: 00000000000000000000 ali radi i pozivanje i prijem poziva.
Jedini hardverski zahvat je bio uklanjanje plastike koja fizički sprečava korišćenje druge kartice.

P.S. @Jaza da li možeš da uradiš TWRP backup tvog telefona i da mi pošalješ fajl?

Poslednja izmena:
Vrh Dno