Šta je novo?

Alcatel OT-997

Pogasio sam location service ali i dalje budan... Sada cu Vojkane instalirati better battery stats pa da vidim... Nego, na google playu mi daje masu aplikacija ali nigde da nadjem "better battery stats". Jel moze bilo koja od ovih navedenih?

Poslednja izmena:
Vojkane hvala za ovaj vignette, skinula sam sa neta , odlican je :D....mada nesto sam malo probala , al vidim da su slike skroz ok i negde su oko 5mb! Ne znam sta ljudi ocekuju od kamere mobilnog telefona ovo je i vise nego super!
Jel vidiš? Lepo pričam da je ogromna razlika u odnosu na stock app i da su fotke sasvim upotrebljive

Pogasio sam location service ali i dalje budan... Sada cu Vojkane instalirati better battery stats pa da vidim... Nego, na google playu mi daje masu ali nigde da nadjem "better battery stats". Jel moze bilo koja od ovih navedenih?
Skini sa xda. Jel si probao restart telefona? Ali pravi, sa isključenim fast bootom ili iz onog factory moda? Meni se 2x desilo to što i tebi, oba puta je uzrok bio google backup i oba puta sam tako rešio

Instalirao sam Battery doctor u top 10 power consumption google mapa vuce 97.8%?!

Samo da kazem da mi telefon nije rootovan ako ima to bilo kakve veze sa better battery stats aplikacijom sa xda. Drugo, nisam bas savladao gradivo kad su smernice ovog tipa "sa iskljucenim fast bootom" i "factory mod", pa te molim da mi samo u kratkim crtama objasnis (jel treba na standardan nacin da ga resetujem) Puno hvala.

Settings accesibility ugasi quick boot i onda restartuj tel
Bbs može i bez roota.
Verovatno ti se zaglupeo neki senzor...

Usao sam u settings ali postavka mi je na srpskom i nigde ne mogu da nadjem Settings accesibility u prevodu.

Dostupnost pa isključi brzo podizanje sistema :)

Ima naznaka da je uspelo jer se pojavio mali razmak u grafiku za budnost. Drzacu ga malo ugasenim pa cu videti da li je sve u redu. Hvala jos jednom Vojkane.

Vojkane,Vignete kamera nema opciju za video snimanje?

Pri ulasku na video snimanje baca me na stock kameru

Mislim da je po slici sada ok :)
Unnamed.JPG

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    12.4 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Pa i nije baš:)

edit: prevideh da se punio, valjda je zato ona budnost na kraju, isprati kad ga napuniš do kraja i kada se resetuje ovaj grafik za bateriju, trebalo bi da je to to
imaš i u BBS da gledaš to u brojkama, i kroz cpu states i kroz other preglede

Poslednja izmena:
Da, stavio sam ga na komp da bi odradio neki program za screenshot pa zbog toga ta aktivnost na kraju. Za BBS ce mi trebati malo vremena dok pronadjem link.

Pitanje: Za koliko vam nalazi GPS? Meni ne hvata ni za 5-10 min.... ne znam ni da li uopste radi?

Inace sto se tice igrica i nekih zahtevnijih programa, pozitivno sam iznenadjen sve radi veoma solidno, nemam zamerki....

Poslednja izmena:
Da, stavio sam ga na komp da bi odradio neki program za screenshot pa zbog toga ta aktivnost na kraju. Za BBS ce mi trebati malo vremena dok pronadjem link.
ukucaj na gugl "xda better battery stats" i reci koliko ti je vremena trebalo :)
instaliraj airdroid da se ne bakćeš s kablovima. ili dropbox, još lakše u nekim slučajevima

Pitanje: Za koliko vam nalazi GPS? Meni ne hvata ni za 5-10 min.... ne znam ni da li uopste radi?
slabije hvata gps, nadam se da ga ne tražiš u sobi jer se i napolju nekad muči. imaš da skineš gps fix sa marketa da ti ubrza hvatanje koristeći A-GPS (internet), imaš i neke programe tipa faster gps koji ti podese parametre na našu zemlju da bi brže nalazio satelite, samo ti za to treba rootovan telefon...

Poslednja izmena:
Drugari imam jednu lep vest za nas vlasnike 997D, potvrdjeno je dobijamo Android 4.1 JB , objavljeno je na ALCATEL ONE TOUCH DEUTSCHLAND fejs stranici,evo linka i postavicu post na Nemackom i preveden na nas uz pomoc google prevodioca.

http://www.facebook.com/AlcatelOneTouchDE?fref=ts

Die finale Entscheidung für das Update des 997D ist gefallen: Es wird ein Update auf Jelly Bean 4.1 geben, das voraussichtlich Mitte des Jahres zur Verfügung stehen wird!! Ein Update auf die Version 4.2. ist nicht geplant. Das genaue Datum und alle weiteren Informationen werden wir noch bekannt geben.

Коначна одлука о ажурирању на 997Д је позитивна.Биће надоградње на Jelly Bean 4.1, за који се очекује да буде доступан средином године!Упдате на верзију 4.2. није планирана.Тачан датум и све остале информације ћемо објавити.

Meni hvata GPS za 2-3 minuta al napolju, u sobi nece da ga uhvati!

JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII dobicemo JB......:D :d

Jel moze neko da mi kaze zasto telefon nece da mi sacuva fajlove na karticu, npr kada skidam nesto sa neta, iako ima slobodnog mesta. I kad udjem u gallery sve slike su zatamnjene. Tj nema preview. Hoce da ih otvori kad kliknes, ali vrlo sporo i ne sacuvava preview. Do sad mi je ista ta kartica radila odlicno...

Jel ima neko stock recovery.img da ga upload negde?

Meni nestale sve slike iz galery, a na kartici ih ima. U cemu je problem?

Inace sto se tice igrica i nekih zahtevnijih programa, pozitivno sam iznenadjen sve radi veoma solidno, nemam zamerki....

Meni hvata za manje od minut, napolju, unutra nista. Zato moj ZTE Atlas W hvata za manje od 5 sekundi, a i u kuci nadje 7-8 satelita. GPS mu je stvarno shit.

Igre rade u fulu. Pazi kad mi Death Trigger radi bez seckanja.

kad izađe ovaj jb pokušaću da ga portujem na 992, zbog identičnog hardvera ne bi trebalo da bude neki velik poduhvat.

Evo da se i ja pohvalim jer sam od petka prepodne u posedu jednog OT-997. Za sada sam prezadovoljan telefonom (do sada sam koristio FireXT - XT530).
Trenutni firmware mi je vA5Z-0 i kada pokušam da uradim update softvera izbacuje mi poruku o grešci (možda je firewall uključen i tako to). Ima li neko ideju šta bi moglo da bude u pitanju?

kad izađe ovaj jb pokušaću da ga portujem na 992, zbog identičnog hardvera ne bi trebalo da bude neki velik poduhvat.

Kameru otpisi, onda otpisi, posto ovaj ima 1GB RAM-a, a 992 ima 512... Imaces leakove na memoriji. On screen dugmici itd da ne nabrajam jos. Nije vredno cimanja.

A i kako ces napraviti ROM kad nigde nema da se skine ROM za flesovanje?

Čekajte 997D će dobiti JB a 997 neće?

Ako je tako ja moj 997 čim mi stigne bacam u oglase....

Poslednja izmena:
ukucaj na gugl "xda better battery stats" i reci koliko ti je vremena trebalo :)
instaliraj airdroid da se ne bakćeš s kablovima. ili dropbox, još lakše u nekim slučajevima
Trazio sam je direktno na xda, a tamo... :) Masa postova u vezi bbs, Probacu i ovako kako si rekao pa mi mozda izadje i direktan link. Skinucu i ovaj Airdroid...

Čekajte 997D će dobiti JB a 997 neće?

Ako je tako ja moj 997 čim mi stigne bacam u oglase....

Bice i za 997 nebrini,Alcatel Nemacka je to objavio,a koliko sam video kod njih nema u prodaji 997 vec samo 997D.
Posto imam 997D a svaja ima 997 koji sam namestao, mogu ti reci da su isti u potpunosti cak imaju isti softver i iste programe instalirane sa razlikom u SIM managmentu,tako da nema razloga za brigu,dolazi JB i na 997.

Ma ja sam se nešto zabagovao kada sam pročitao darkove i djilkosheve postove o portovanju JB roma na 992. Lepo piše da portuje rom sa 997d na 992 a ja razumeo/pročitao da će da portuje sa 997d na obican 997 (umesto 2 video 7:d) zato pomislih da će obični 997 da izvisi za JB

Tako mi i treba kada čim otvorim oči čitam bench:d

Vrh Dno