Šta je novo?

Alcatel One Touch X'Pop Dual Sim

Pa sto se tice GPS-a i ja sam mislio da imam problem ali treba mu malo vise vremena da nahvata satelite. Instaliraj proogram GPS STATUS sa play-a i videces da on prikaze nekih 10 satelita ali trebace mu jedno minut-dva da ih fixira satelite ali uglavnom uhvati nesto.
Ja sam instalirao iGo navigaciju i radi mi super, samo sto mu malo vise treba da fixira satelite...

A sto se tice silikonse zastite ja sam je kupio na ebay-u:

$(KGrHqJ,!qwFGTrO,Bf3BRpkIGDKUg~~60_3.JPG

Poslednja izmena:
Pa sto se tice GPS-a i ja sam mislio da imam problem ali treba mu malo vise vremena da nahvata satelite. Instaliraj proogram GPS STATUS sa play-a i videces da on prikaze nekih 10 satelita ali trebace mu jedno minut-dva da ih fixira satelite ali uglavnom uhvati nesto.
Ja sam instalirao iGo navigaciju i radi mi super, samo sto mu malo vise treba da fixira satelite...

A sto se tice silikonse zastite ja sam je kupio na ebay-u:

Pogledajte prilog 117425

uff kako lepo izgleda !!

pojavila se folija i silikonski bumper na kupindu, YEY !!! :D

Jel ste probali novi firmware ? sinoć mi izašlo obaveštenje da je moguć download.

Ja apdejtovao, ali ne primecujem nikakvu razliku.

ako se stavi novi frimware jel podešavanja i podaci ostaju ?

Svi podaci i podesavanja ostaju. GPS nisam koristio ni ranije, tako da ne znam.

ICS 4.0.4-01001

E serem im se u ton film. JB odavno postoji za ovaj telefon a oni i dalje daju update na ICS.

Poslednja izmena:
Vidi ovako, telefon nije moj pa nisam čestito uspeo ni da istestiram gps ranije. Jednom sam probao ali sam stajao na 5 metara od osmospratnice i par minuta se ništa nije desilo tj gps nije uhvatio lock. E sad sam uradio update, seo u kola i reko da vidim. Palio sam iGO jedno 4, 5 puta i to na različitim mestima od prethodnog gašenja i svaki put je uhvatio lock. Trebalo mu je prvi put jedno 2-3km, sigurno 5 minuta (to je prvi lock otkako je kupljen) na autoputu, posle je išlo brže ali opet od pola (što je ok) do jedno dva minuta (u gradu među zgradama). Sve u svemu ipak radi što mi je jako bitno jer ga je tast uzeo preko boxa na moje ubeđivanje tipa, čitaćeš vesti, slaću ti slike (unučića), zvaćemo vas na skype, hangouts i neću morati da ti objašnjavam kako se nekuda stiže.

Poslednja izmena:
Par dana testiram xpop gps (iGO) po Beogradu i deluje da radi sasvim ok. Evo danas je prilično oblačno i dok upalim iGO i ukucam adresu fix je uhvaćen. Naravno to ne izgleda po broju satelita kao na mom Note 2 koji se kači i na GPS i na GLONASS, više me podseća na SGS1. Dal to ima veze sa ovim zadnjim updateom nisam pametan, pošto sam ubeđen da je gps problem na xpopu hardverske prirode.

Poslednja izmena:
ja sa default aplikacijom za GPS koja stiže uz telefon nisam uspeo ništa ni ovaj put da uvatim od satelita..

Evo kad god sam seo u kola danas, jedno 10x probao sam i svaki put je ok radilo.

sa default aplikacijom ? il ću morati i ja da stavim iGO

Posle instaliranja novog firmwera ne cuje se zvuk kada primim poruku... Da li se to jos nekome desavalo? Kako da otklonim to?

Da i meni se to desilo. Moraces sve da podesis ponovo za tonove poruke i zvona telefona. Posto su ubacili nove melodije a stare obrisali...

pozdrav.
dali neko zna moze li se ovaj telefon rootovati pomocu aplikacije "one click root",ne bih da ga odmah brikujem,
jos jednom pozdrav i hvala.

INTERESUJE ME sledece, postoje crni i beli, ali pozadina belog se cini plasticna, a crnog onako malo gumena. a isti su model. dal je i beli takogumen ili je ipak plastican, sto mu je mana :trust:

Uze zence sebi ovaj telefon, 7500 uz box, za te pare radi posao. Jel ja sad nesto previdjam ili ne postoji AGPS?

Ima li leka ovom mucenju sa gps-om? cale je uzeo fon medjutim ni sa jednim programom ne mogu da lociram nijedan satelit. copilot vec vise od 10 min pokusava bezuspesno.

HW problem, ne pomaze nista... Menjaj dok ne dobijes neki koji valja... To je normalno kod MTK...

Ja sam vec pisao. Podnosljiva je upotreba igo za tih par dana koriscenja. Nije naravno kao na note2 ali moze da prodje.

Probaj da instaliraš "GPS Status & Toolbox". Imaš ga na Google Play-u. Trebalo bi da navodno pomogne lociranje satelita. Očigledno je da telefon nema AGPS, pa je onda donekle normalno i da sporije hvata fix. Ovom, koji je u mom posedu, trebalo je dobrih 10tak minuta.

Razmišljam da uzmem ovaj mob u mts-u... Na njihovom sajtu piše da je na ICS androidu, a po netu vidim da se negde pominje JB 4.1, a negde kao na mts sajtu ICS... Kakva je situacija, ima li JB updatea?

Razmišljam da uzmem ovaj mob u mts-u... Na njihovom sajtu piše da je na ICS androidu, a po netu vidim da se negde pominje JB 4.1, a negde kao na mts sajtu ICS... Kakva je situacija, ima li JB updatea?
Uzeo sam taj model pre dva dana. Stigao je sa verzijom 4.0.4 i nema updatea, a koliko sam pročitao negde na tehničkoj podršci, zaista ga neće ni biti. Ovaj telefon sa 4.1 postoji, ali negde na azijskom tržištu.

Hvala na odgovorima.

Recite mi samo još kakav je kvalitet zvuka na ovom telefonu? (slušanje muzike na slušalicama)

Nazad
Vrh Dno