Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Sva je prilika da će mi ovaj telefon biti sledeća kupovina preko telekomovog boxa za upola cene, ako ga nabave u skorijie vreme... 997 ide ženi tada :D

http://www.youtube.com/watch?v=d9MYQ-_gORM gledam sada ovaj opis na phoneareni.. danas svako zna da napravi sexy mob sem samsunga :D zanimljivo da ovaj mobilni ima manje bezele od g2 a opet ima dugmice sa strane. secam se da se lg vadio pricom da dugmici ne mogu da stanu sa strane zato sto je ekran toliko blizu ivica..

Vidim da nema teme o ovom novom modelu Alcatela pa da je otvorim.Telefon je stigao u Telenor i cena mu je uz pakete jako povoljna,a mislim da mu u slobodnoj prodaji cena nece biti manja od 300 eura.

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-ko...e_Touch_Idol_X

Telefon odlicno izgleda,5 inca ekran full hd,odlicna kamera,quad core 1.5,prelepog dizajna,kamera 13 mp,ako ga neko ima neka napise iskustva posto mislim da je ovo odlicna kupovina sada.

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_idolx.html#.Ul3DUlNbxxo

daj da vidimo neke fotke te odlične kamere?

Samo, nešto ne štima, a Telenor mi je tu jako sumnjiv... Na njihovom sajtu (Telenorovom), u specifikaciji, piše "1 GB RAM" i "Ugrađena memorija: Do 2GB". Ovo ne odgovara specifikaciji ni jedne zvanične verzije ovog telefona, jer mora da ima 2 GB RAM i 8 GB interne memorije. Ako je ovako kako piše na sajtu Telenora, onda je ovo neka nezvanična, jako osakaćena verzija, i svi testovi i prikazi koje čitamo na netu nisu primenjivi na ovaj telefon koji Telenor nudi (sa tim procesorom, operativnim sistemom i današnjim aplikacijama 1 GB RAM-a je premalo da bi ovaj telefon pristojno radio, dok je sa 2 GB RAM-a to već druga priča).

koliko sam ja shvatio imaju dve verzija.. jedna moze da primi memorijsku a jedna ne.. plus se razlikuju i kamere.. ne znam koju je telenor nabavio

Da, jedna je dual sim (dve SIM kartice), ali nema SD karticu i ima 16 GB interne memorije (i 2 GB RAM). Druga je sa jednom SIM karticom, ali ima SD karticu i 8 GB interne memorije (i 2 GB RAM). Ova sa 2 GB interne i 1 GB RAM-a ne postoji zvanično, ne bi ni imala šanse na tržištu.

Videcu sutra u Telenoru da isprobam ovaj telefon ako ga kod mene u gradu ima,pa da vidim da li ima 1 ili 2 gb-a interne memorije.

Mene najvise brine baterija. :/ Da li negde ima podatak koliko izdrzava?

Poslednja izmena:
Offtopic: Koliko znam, isti im je gazda. Verovatno zato i ista greška. Dakle, Comtrade i Gigatron su isto. Kad uzmemo u obzir i činjenicu da imamo i slučaj tri firme sa različitim imenima koje su zapravo jedna te ista firma (Emmi, Winwin, Pc Practic) onda zaključujemo da zapravo postoje samo dve firme koje nešto znače na našem IT tržištu i da brojnim različitim brendovima samo pokušavaju da prikažu da, kao fol, nema monopola.

Ontopic: Zna li neko da li VIP planira da ubaci ovaj telefon u svoju ponudu? Već imaju neke Alcatele, mislim da bi im ovaj bio pun pogodak.

Poslednja izmena:
I jel se saznalo koji je telefon u Telenorovoj ponudi(1 ili 2GB)? Verovatno ce do kraja meseca i u MTS-u da bude ovaj telefon... Barem se nadam :)

Imam dilemu oko izbora 2 telefona.

Jedan od njih je Alcatel OneTouch Idol X vs LG Optimus 4X HD P880. Svestan sam da postoje dosta velike razlike izmedju ova 2 telefona, prvenstveno ekran i ram memorija, kao i kamera od 13mpx i veci internal storage u korist Idol X (dual sim verziju gledam, jer do sada nikada nisam napunio ni pola SD kartice od 16gb).

Ono sto mene brine kod Alcatela je baterija slabija od o4x i processor MediaTek, za razliku od Nvidia tegra 3.

o4x ima moja devojka, rootovao sam ga, ubacio greenify i freezovao odredjene stvari preko titanium backup-a i za sada se ponasa baterija solidno, pre toga je bio battery eater. Taj fon mi je ok, ali u slucaju njega da uzmem sigurno bi isao na neki custom rom itd, dok Alcatela ne bih dirao za pocetak (barem duze od 6meseci, cak i vise, dok ne pocnu malo zivlje da rade na njemu).

Najvise se dvoumim izmedju ova 2 telefona, a razlog je taj sto mog sadasnjeg Arc S-a mogu da prodam za nekih 120-ak e pa da dodam i uzmem sa kesh o4x po ceni od 235e (i vise ne mogu da skupim kesa), dok alcatela bih uzeo na 12 mesecnih rata u comtrade-u za 43.000din.

Alcatela sam samo gledao review-ove po netu, nisam ga koristio nikada, ali sam ga drzao u ruci u comtradeu i veoma je lak, sto se meni je svidja, ali ostalo je sve na mestu.

Molim vas za pomoc oko izbora ova dva modela i sta bi ste vi uradili na mom mestu. Hvala unapred. :)

43000 za alkatel, koji ti je bre? jel to neki duopack pa dva dobiješ?
nexus 4 za 270

Bio sam u Telenorovoj poslovnici u Novom Sadu i raspitivao se za ovaj model. Oni kazu da ce telefon biti u prodaji do kraja meseca...

Јел неко провалио који од ова четири Теленор нуди. Овде су сви модели које фабрика прави. Сви имају по 2GB RAMa, сингл сим по 8GB и место за microSD, а дуал сим верзије исто 2GB RAMa али 16GB складишног простора. Који је овај Теленоров, нема га овде. Не могу да поверујем да су га осиромашили за наше тржиште како би био што јефтинији тако што су му смањили меморијуј на 1ГБ, складишни простор на само 2ГБ и ко зна шта још.

Exactly 4 devices meet your requirements. The PDAmaster recommends the following device(s):
Aren't you satisfied with the results below? Click here to modify search parameters

Select All | Select None

tcl s950 6040a
Compare
New Model
Alcatel One Touch Idol X OT-6040A (TCL S950)
Release Date: September, 2013
CPU: 32bit MediaTek MT6589T Turbo, 1508MHz
Memory: 2048MiB RAM, 7629MiB ROM
Display: 5" 1080x1920 pixel color IPS TFT
Cellular Phone: GSM850, GSM900, GSM1800,..
Physical Attributes: 67.5 x 140.4 x 6.9 mm, 130 g
3GWLANBluetoothGPSCameraSecondary Camera
tcl s950 6040e
Compare
New Model
Alcatel One Touch Idol X Dual OT-6040E (TCL S950)
Release Date: September, 2013
Memory: 2048MiB RAM, 15259MiB ROM
Cellular Phone: dual cellular operation (Dual standby)
tcl s950
Compare

Alcatel One Touch Idol X Dual OT-6040D (TCL S950)
Release Date: June, 2013
Memory: 2048MiB RAM, 15259MiB ROM
Cellular Phone: dual cellular operation (Dual standby)
tcl s950 6040
Compare

Alcatel One Touch Idol X OT-6040 (TCL S950)
Release Date: June, 2013
Memory: 2048MiB RAM, 7629MiB ROM
Cellular Phone: GSM850, GSM900, GSM1800,..

Проверите сами

http://pdadb.net/index.php?m=pdamaster&posted=1&model=TCL S950&num_rows_max=0

S obzirom da će se ovaj telefon u Telenoru pojaviti tek krajem meseca, verovatno ni oni ne znaju koji će telefon biti u prodaji. A da su na njihovom sajtu napisali gluposti u pogledu memorije to stoji. Važno je da su oni napisali:
Uređaj radi isključivo sa Telenor SIM karticom.
Prikazani tehnički podaci su dobijeni od strane proizvođača uređaja. Zbog mogućih promena od strane proizvođača ili ljudskih grešaka, Telenor ne odgovara za tačnost navedenih podataka.

Kao što si napisao, postoje 4 verzije ovog telefona, dve singl 6040, 6040A i dve dual sim verzije 6040D, 6040E. Sve verzije imaju po 2GB RAM-a, singl verzije imaju 8GB + slot za SD karticu a dual sim verzije imaju po 16GB interne memorije.
Uostalom: http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_idolx.html#.UmD7PyceklE

Poslednja izmena:
Hvala sto ste nam se ovim putem obratili.

Po prijemu Vaseg maila kontaktirali smo nadleznu sluzbu i od Alcatela nam je potvrdjeno da je u pitanju model 6040X sa 8GB interne memorije ( korisniku dostupno 5.5 GB) i 2GB RAM-a.

Podaci se biti promenjeni u najkracem roku na nasem sajtu www.telenor.rs.

Hvala Vam na tome sto ste nas obavestili o nenamernoj gresci na nasem sajtu.

Srdacan pozdrav

Није ми било тешко, ишао сам на сајт произвођача и тамо нашао

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_idolx.html#.UmFGRVN16QE

да праве само

Versions

Single SIM Version: 6040 / 6040A

Dual SIM Version: 6040D / 6040E

Нигде нема 6040X у списку производа.

Ово је сигурно нека осакаћена варијанта за сиромашна тржишта.
Позивам Теленор да нас упути на сајт произвођача где можемо да нађемо комплетне спецификације телефона ког они продају, пошто су контактирали истог, молим, дајте линк да и ми видимо.
У Гигатрону и Комтрејду, као и WinWinu продају моделе који постоје на сајту произвођача. Треба сачекати са куповином код Теленора, да видимо које моделе ће други оператери да понуде.

Додатак:

Изгледа да је то у понуди модел 6040 без ознаке X, по карактеристикама. Претпостављам да је неко оно X из имена модела додао после шифре производа 6040 што никако није у реду јер једно слово у имену значи много у карактеристикама. Мало више пажње не би било наодмет.

Poslednja izmena:
Pozz drugari, nisam bio u Telenoru, ali gledam malopre na sajtu, i taman sam hteo sutra da odem da uzmem ovaj mobilni, ali kad sam procitao sve ovo, vidim da ga jos nema u prodaji, i da je bolje da sacekam da vidim da proverite koji je model u Telenoru, necu da imam problema kao sto sam imao sa ZTE Grand X-om, u pocetku je telefon bio u fullu, ali sada, mozes da se popisas po njemu...

Bio ja u Telenoru juce. Nemaju ga u ponudi i ne znaju kada ce ga dobiti. Reci prodavca u radnji u Kneza Mihaila.

Danas sam svratio do Telenora u NS u Gajevoj, nemaju izlozen telefon, ali je decko koji radi bio ljubazan i izvadio jedan iz kutije. Naravno nismo ga palili. Ovako na dodir mogu reci da deluje dosta kvalitetno, i da nije toliko veliki iaako je 5 incha, naravno imaju ga u ponudi. Za par dana ce biti jedan model izlozen da se njaka pa cu svratiti, pa cu onda kucnuti jos koju.

Danas sam bio u Knezu i nemaju ga uopšte.

Vrh Dno