Da ne otvaram novu temu,slicnu dilemu imam i ja.Uzimam telefon u Telenoru i nisam nacisto koji da uzmem.Idol X na papiru deluje jako povoljno sa vise nego solidnim hw jedino me brine velicina telefona i kvalitet kamere.Sa druge strane dvoumim se izmedju Nokia lumia 720 i 625. Lumia 625 ima 4,7" displej ali me odvraca rezolucija ekrana a i pitanje je kakva je kamera.Ako izuzmemo 920/925 seriju koja Lumia pravi najbolje slike?I ako moze ukratko sa cime mogu da se pozdravim na WP platformi u odnosu na android?Da li za razliku od play store WP store radi odavde ili cu morati da se "snalazim".
L720 kosta 17960 din u prenesi i surfuj 1000.
Samsung Galaxy S2 + isto toliko a ima bolji zvuk preko slusalica i bolju kameru, 1080p kamkorder a sad Android vs WP8.. ne bih da komentarisem previse, ok je WP8 sto se tice brzine i stabilnosti ali Android od 4.0 i 4.1 vise nije djubre kao ranije (moje misljenje) a o mogucnostima i broju aplikacija (posebno besplatnih) ne bih mnogo komentarisao. S2+ ima slabiju bateriju, ruzniji je (subjektivno) i manje premium od L720.
Za oko 20k din u istom paketu imas Sony Xperia SP, telefon je u skoro svakom smislu mocniji od ova dva, kamera je mozda malo losija od S2+ ali malo bolja od Nokie. Ta lumia u sustini samo izgleda lepo ali je sve ostalo prosek, osim autonomije. Najveca mana Sony XSP su losiji uglovi gledanja od Samsunga i Nokie i ''ispraniji displej'', posebno u odnosu na Samsung.
Procitaj testove sva 3 telefona na gsm areni pa sam proceni a najbolje bi bilo da probas u telenoru.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5321&idPhone2=5364
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5321&idPhone2=5213
Ja bih za te pare preskocio L720 i dvoumio se izmedju S2+ i XSP mada je sony brzi i malo noviji (najavljen 4.4 apdejt).. Da L720 kosta 10-12k din npr pa bih mozda i razmislio.
I da, telenor je prilicno skup za ono sto nudi, mozes da preneses broj i da uz promocije u vipu imas mnogo sadrzajniji paket za manje para a fon da kupis ovako iz oglasa npr

Vidim da ti je kamera bitna.. mozda bi mogao za 200e da nadjes L920 ili neki android sa dobrom kamerom u oglasima ali to malo komplikuje sve.