Šta je novo?

Alcatel Idol Ultra

Danas sam imao priliku da vidim i testiram malo Alcatel Idol 6030 i mogu vam reci da je telefon odlican, bar na onu prvu loptu. Ekran je velik i jasan, boje su lepe i prirodne, telefon je jako tanak i deluje elegantno i skuplji nego sto jeste...na kraju ga je cale uzeo i odusevljen je. Telefon je inace uzet uz Smart 700 tarifni paket i placen 9990 din.

Другари

ово је тема о телефону Alcatel Idol Ultra као што пише горе у наслову. Немојте да мешате моделе. Постове о моделу Alcatel Idol молим да објављујете у теми о том телефону ако је има, ако не, направите је.

Danas se igrao sa Alcatel Idol u VIP-u,solidan telefon mogu vam reci a i cena mu je pristupacna.....Ekran mu je definitino bolji nego na 997D,ima 4.1.1 JB premda su ga nasmikali i nije vise clot android kao kod 997D,Cipset je isti kao kod 997D MT 6577...Mislim da ga samo 512 mb rama kolju,kome to nesmeta svaka preporuka za telefon za te pare necete naci bolje.....

Cekaj bre... nema 512 vec 1GB. Proverio sam i pokazao mi je free ~600MB RAM tako da ne moze biti 512. :p

Gledao specifikacijama na mobilnom svetu,moja greska izvinjavam se....definitivno najblja kupovina,nastavlja Alcatel dobrim putem,posle 997D jos jedan extra model...

Imao sam danas u rukama Idol i gnjavio ga 10ak minuta. I'm in loooove! :d
Ekran je odlican, sve reaguje brzo (cak i sa Vipovim bloatwareom). Za aplikacije ima nesto preko 2.2GB sto je sasvim zadovoljavajuce. Vise memorije su odvojili za GPU nego kod 997 tako da bi i tu trebao da bude bolji. UI jeste malo izmenjen, ali mi se skroz dopao i u kombinaciji sa Nova/Apex ce biti odlican.
Jedino mi je bila cudna tezina posle ove cigletine, ali kontam da bih se brzo navikao.
Znaci definitivno mi je za sada #1 na listi za sledeci telefon (ali 6030D). :)

Da li je kamera u Idol-u ista kao i u 997,ili je nesto poboljsana ?

Ako bi mogli moderatori da ne obrisu post bilo bi super, ne bih da otvaram temu samo zbog jednog pitanja.

Sta mislite, koji bi bio udobniji za citanje idol ili idol ultra? Uhvatio sam sebe kako pokusavam da citam neke knjizice na ovom ekrancicu kod xu i uvideo da ide sporo. Ovaj sa amoledom ima bolju rezoluciju, tamniji je i manje citljiv pri jacoj spoljnoj svetlosti ali je verovatno zgodniji za citanje u zatvorenom, plus kontrast. Ips je pretpostavljam svetliji i mnogo upotrebljiviji na otvorenom, bela je belija i jeftiniji je na kraju krajeva. Rekao bih da otprilike podjednako vremena provedem citajuci napolju i unutra ili mozda za nijansu vise u zatvorenom. Nisam nikad na duze staze koristio amoled pa ne mogu da procenim, hocu li ocoraviti pored njega posto umem da otegnem sa citanjem? Da li ce slova biti iskrzana na ovoj nizoj rezoluciji? Pretpostavljam da se svodi na amoled + rezolucija ili ips + cena.
Hvala

Ako bi mogli moderatori da ne obrisu post bilo bi super, ne bih da otvaram temu samo zbog jednog pitanja.

Sta mislite, koji bi bio udobniji za citanje idol ili idol ultra? Uhvatio sam sebe kako pokusavam da citam neke knjizice na ovom ekrancicu kod xu i uvideo da ide sporo. Ovaj sa amoledom ima bolju rezoluciju, tamniji je i manje citljiv pri jacoj spoljnoj svetlosti ali je verovatno zgodniji za citanje u zatvorenom, plus kontrast. Ips je pretpostavljam svetliji i mnogo upotrebljiviji na otvorenom, bela je belija i jeftiniji je na kraju krajeva. Rekao bih da otprilike podjednako vremena provedem citajuci napolju i unutra ili mozda za nijansu vise u zatvorenom. Nisam nikad na duze staze koristio amoled pa ne mogu da procenim, hocu li ocoraviti pored njega posto umem da otegnem sa citanjem? Da li ce slova biti iskrzana na ovoj nizoj rezoluciji? Pretpostavljam da se svodi na amoled + rezolucija ili ips + cena.
Hvala

Samo ULTRA.. iz prostog razloga koji prevazilazi bitku IPS vs AMOLED.. a to je 1GB rama naspram 512..

Poslednja izmena:
Da ali ovaj idol iz vipa recimo je verzija 6030d, verzija sa 1GB rama, otud i dilema. Ne bih ni ja razmisljao da je sa 512MB.

Da ali ovaj idol iz vipa recimo je verzija 6030d, verzija sa 1GB rama, otud i dilema. Ne bih ni ja razmisljao da je sa 512MB.

E pa onda odluci sam.. :D Ja sam gledao nesto na gsm areni, nisam u vipu gledao.. Ali ako mozes da nabavis ovaj sa Amoledom uzmi njega, AMOLED je i stedljiviji tako da i to znaci nesto..

Ako ne ide na net, onda je štedljiviji...

Verzija u VIPu je 6030X i ima 1GB RAM, a razlika u odnosu na 6030D je sto je D dual sim verzija dok je ovaj u VIPu sa samo jednom karticom.

Kakve veze ima net sa ekranom?

Ti to ozbiljno?
Pa sam si rekao da je amoled štedljiviji nego ips, a ja kažem da je amoled štedljiviji samo ako se ne ide na net, jer bela bolja na netu uništava bateriju...

Ti to ozbiljno?
Pa sam si rekao da je amoled štedljiviji nego ips, a ja kažem da je amoled štedljiviji samo ako se ne ide na net, jer bela bolja na netu uništava bateriju...

A koju prikazuje IPS dok koristis net, sucmurastu? :) Cinjenica je da je AMOLED kao ekran stedljiviji bez obzira sta da radis, on ce u odredjenoj meri biti ekonomicniji u odnosu na IPS, e sad da li je nekome bitna duboka crna (AMOLED) ili cista bela (IPS) to je vec subjektivna stvar..

Nije tačno, Amoled više troši dok prikazuje belu i uopšte svetlije boje (ali bela ga ubija:d), dok IPS troši jednako koju god boju da prikazuje.
Tako da ako više koristi internet neće imati neke velike koristi od toga što Amoled troši manje dok prikazuje crnu...Mada ja sam uvek za Amoled of course:p

Nije tačno, Amoled više troši dok prikazuje belu i uopšte svetlije boje (ali bela ga ubija:d), dok IPS troši jednako koju god boju da prikazuje.
Tako da ako više koristi internet neće imati neke velike koristi od toga što Amoled troši manje dok prikazuje crnu...Mada ja sam uvek za Amoled of course:p

Amoled, plus veca rezolucija, plus tanji uredjaj i po meni lepsi.. Ultra! :D

Inace ovo Alcatelovo obelezavanje mi je totalno konfuzno.. :D Mada nisu jedini, proizvodjaci poludese sa nekim ludackim imenima.. :D

Da, kao Sony sa onim njihovim s, sl, t, tx, j, p, u, e, ž, nj, šklj :-devil-:

Verzija u VIPu je 6030X i ima 1GB RAM, a razlika u odnosu na 6030D je sto je D dual sim verzija dok je ovaj u VIPu sa samo jednom karticom.

Na to sam valjda i mislio, ne mogu ni ja vise da ih pohvatam :)

Hvala na odgovorima i razjasnjenjima ljudi, da ne spamujemo vise.
Pozdrav

Tacno tako. Jos jedna razlika izmedju 6030X i 6030D je sto X ima 4 GB interne + SD slot, a kod D je SD slot zamenjen drugim slotom za SIM i ima 16GB interne. :)
F*ck it! Otvaram temi za Idol! Previse spam-a! :d

Skupo. Skuplje od xperie t.

Vrh Dno