Šta je novo?

Alan Wake (Xbox 360)

Bob Marli

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.09.2009
Poena
349
Tuzno je da igra koje ce verovatno biti najbolje od svih igara na boxu nema svoju temu u konzolnoj sobi.
Ovo je jedan od jakih razloga zasto sam kupio Xbox, od Remedy-ija ja ocekujem samo savrsenstvo. Mislim da ce ova igra pomeriti neke granice za survival horor/psiholoski triler, zanr.
Mislim da ce igra doci na 2,3 DL DVD-a, jer grafika izgleda fantasticno!

928006_20090925_790screen003.jpg

928006_20060927_790screen008.jpg

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tnCe_Klb4cc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tnCe_Klb4cc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Evo gomile svezih trejlera!

http://www.gametrailers.com/video/exclusive-police-alan-wake/58984
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-police-alan-wake/58982
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-opening-alan-wake/58978
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-opening-alan-wake/58976
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-opening-alan-wake/58974
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-opening-alan-wake/58972

ta igra se pravi 4-5-6... godina :I
ko zna kad ce je zavrsiti.

Izlazi u Q1 2010, potvrdjeno je jos na E3 2009. Nisi gledao M$ konferenciju ? :)
Pazi ja sam inako planirao da kupim box zbog ove igre, ali ajde uzeo sam ga ranije da ne bacam pare vise na orginale za PS3.

Sad sam bas pogledao sve trejlere i moram priznati da sam odusevljen kako ova igra izgleda. Stvarno genijalan horor/triler ce biti, nije ni cudos to je rade 4,5 godina.
Ovo mi je definitivno najiscekivanija igra za sledecu godinu.
Ovde neke scene i stvari koje vidim u gameplay-u nisam nikad video u nekoj igri. Ono kad vas juri murija po sumi sa kerovima je vrhunski uradjeno, pa posle kad se bager sam upali pa srusi kucu u kojoj se Alan skriva, bruka !
Ko trazi filmske momente(Uncharted) u igri, evo stize vam Alan Wake.
Samo da igra traje 20-20h, dobicemo jednu kultnu igru.
Konacno i box ce imati igru zbog koje vredi kupiti ga. :D

cekaj, jedan kratak OFF, posto mi se svidja inace ova igra, jos pre 2 godine sam odgledao sve sto moze da se odgleda od alan wake-a......... da li xbox SVAKU igru moze da pusta ako je srezana na kompu?! (tj sve pirate?!)

planiram da kupim, nije skup neki polovnjak (igrao bih PAR igara....ne bih ga silio) ovu bih prvu igru odigrao

Poslednja izmena:
cekaj, jedan kratak OFF, posto mi se svidja inace ova igra, jos pre 2 godine sam odgledao sve sto moze da se odgleda od alan wake-a......... da li xbox SVAKU igru moze da pusta ako je srezana na kompu?! (tj sve pirate?!)

planiram da kupim, nije skup neki polovnjak (igrao bih PAR igara....ne bih ga silio) ovu bih prvu igru odigrao

naravno da moze, ne moras se brinuti. ako kupujes polovnjak obrati paznju da konzola nije rrod-ovala pa tek onda radjen xclamp fix jer postoji sansa da se ponovo vrati crveni krug smrti (rrod).

Poslednja izmena:

A tebra volis horor igre ? Si igrao Dead Space ? :-devil-:
*** ovu igru docekati, osedecu. :zgran:

nisi ti video na nekom drugom forumu sta sam napisao za ovu igru (dead space)

uglavnom,da ne duzim, sve naj u + smislu. naravno da volim horor, teske, inovativne igre.

ovo mi se svidelo jer je kao i heavy rain vise brutalna prica/film nego igra. opet inovativno i zanimljivo.

Poslednja izmena:
Alan Wake dolazi u maju
Nakon pet godina rada na naslovu

Izvori iz svijeta Xboxa 360 su nam potvrdili da je Alan Wake naslov potvrđen za maj naredne godine. Tačan datum je 12. maj, navode izvori.

Remedy Entertainment programer je radio na naslovu koji će Microsoft izdati i distribuirati ekskluzivno za Xbox 360. Igra je opisana kao „psihološki akcioni triler“, a trebala bi biti predstavljena u više epizoda, slično kao TV serija.

Iako se na naslovu radi već pet godina, tek se u augustu ove godine počelo govoriti da je proces rada pri kraju, kada je objavljeno da je igra skoro završena i da programer radi na posljednjim detaljima i testiranju.

Iako je originalno najavljeno da će igra biti predstavljena za PC Windows platformu, ranije ove godine su počele kružiti glasine da će kompanija privremeno prestati raditi na PC verziji da bi ubrzala završetak Xbox 360 verzije. Neki su navodili da će rad na PC verziji biti u potpunosti prekinut, ali nam izvori navode da Remedy i dalje planira završiti igru nakon predstavljanja Xbox verzije. Također nam navode da će PC verzija imati podršku za DirectX 11, ali nam nisu mogli reći kada će igra biti predstavljena na tržište.

Po ovim trailerima igra bi trebala biti vrh...

Nisu samo trejleri u pitanju, oni nam otkrivaju samo mali deo igre.
Igra bi trebala biti vrh zbog developera koji je radi. Ne znam dal si svojevremeno igrao Max Payne 1,2 , to su bile jedne od jako retkih savrsenih igara. Znaci bez glupavih bagova i sl. Po meni Maxonja je bio prava revolucija zbog do jaja uradjenog bullet time-a. Vidim da ce i ovde biti tako neka caka, samo vise ima veze sa svetloscu, sto je mozda i bolje. Bilo bi glupo da mozes sam da usporis vreme u horor igri.

Samo zbog ove igre sam planirao da kupim PONOVO Xbox 360 , stvarno izgleda odlicno za sada . Mada , ne smara mi se opet sa RROD-ovima i kompanijom :)

Atmosfera - checked

Grafika - checked

Gameplay - checked

Remedy - checked

Ima potencijala da bude GOTY 2010 , mada , jos je rano govoriti o tome .

Ne mogu da zamislim tek kako ce izgledati na PC-u , sa DirectX 11 efektima .

Poslednja izmena:
Samo zbog ove igre sam planirao da kupim PONOVO Xbox 360 , stvarno izgleda odlicno za sada . Mada , ne smara mi se opet sa RROD-ovima i kompanijom :)

Atmosfera - checked

Grafika - checked

Gameplay - checked

Remedy - checked

Ima potencijala da bude GOTY 2010 , mada , jos je rano govoriti o tome .

Ne mogu da zamislim tek kako ce izgledati na PC-u , sa DirectX 11 efektima .

Ako se pojavi ikad na PC.

Ovo ce mi nadoknaditi sto necu mogu da igram GOW III na Xbox-u!

Stvarno su retke igre kao ova da obecavaju detaljnu pricu. Mislim bio je tu uvek MGS serijal, ali Snake je otisao u penziju.
Ovo uz Heavy Rain ce biti pun pogodak za sledecu godinu. Samo se potajno nadam da ce se Remedy malo uvatiti i razvoja Max Payne 3, da ne ispadne jos neki krs od igre.
Pokusavam da nadjem jos dobrih slika iz igre, ali ne uspevam. Ako neko nadje neka kaci ovde.

Ovi screenshotovi su stari bar 3 godine.

Nisam siguran koje igra do sada ima RT smenu dana i noci, ali ovde to izgleda mnogo dobro. To po meni moze mnogo da utice na atmosferu igre. Ima onaj trejler gde Alan bezi do svetionika dok je jos dan, i cim padne mrak pojave se cudovista. Mnogo zanimljivo. Posto je RE 5 podabacio skoroz kao horor, od ove igre ocekujem da nas posteno isprepada.

Pa kad pomenu oblivion bolje da si dao primer njegovog prethodnika :)

Najbolju smenu dana i noci odavno imaju Gothic igre. Trenutno je Risen najjaci na tom polju. Ali moguce da ovde to bude bolje odradjeno. Mada realno gledano neka Open World uradjena u CryEngine3 bi trebala da ima najrealniju smenu dana i noci (ima demonstracija kako to izgleda u CE2, u CE3 je osvetljenje mnogo realnije odradjeno).

A i šta znači RT? Ako je u igri podne, treba da se igra 8 sati da bi se smrklo? S obzirom koliko sati igre nude današnji naslovi, od ujutru do uveče se prelazi igra, te nećemo noć dočekati. :D

Nisam razumeo, mislio sam da se prica o tome koja igra ima najbolju implementaciju :)

Realno gledano, svaki bolji engine moze to da izvede ali to uglavnom zavisi od tipa igre.

A i šta znači RT? Ako je u igri podne, treba da se igra 8 sati da bi se smrklo? S obzirom koliko sati igre nude današnji naslovi, od ujutru do uveče se prelazi igra, te nećemo noć dočekati.

WoW ima real time ;)

Edit: Stara je stvar to sa smenom dana i noci medjutim to me podseti na onu foru iz MS Flight Simulatora gde si mogao da preneses lokalnu vremensku prognozu u igru. Mislim da je jos neka igra imala to osim FSa. E to je dobar fazon.

Poslednja izmena:
To me je u WoW-u žestoko smaralo, uglavnom sam igrao po mraku :wall:

Vrh Dno