Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Bre G@W ti si na osnovu 5 sekundi gejpleja zakljucio da je HR klon. :)

Pa nisu ni prikazali gejmplej nego mi se tako cini iz vise razloga. Jedan je to forsiranje kombinacije scena sa zivim glumcima i kao neke akcije u igri (mozda cak bude kao Defiance). Drugo jer MS ocigledno drzi Remedy za onu stvar a bas im treba neko da pokrije i taj segment. Sve sto MS radi poslednjih godina jeste odgovaranje na koliko toliko uspesne Sony ekskluzive. Verujem da spremaju i nesto da parira/kopira Uncharted.

Siguran sam da Remedy-ju nije drago jer ih MS konstrolise ali mi se cini da su ucenjeni slabijim uspehom Alan Wake-a. Ne vole Finci Microsoft, ni Nokia ni Remedy no trpe.

Takodje, ono sto su prikazali na prezentaciji deluje kao da je izaslo iz glave Dejvid Kejdza ili J.J Abramsa. Posto Abrams jos nije uleteo u gejming vode, bice da je Kejdz tj. taj njegov supernatural fazon.

Poslednja izmena:
Uspeo da kupim, odlicna igrica, verovatno i najbolja koju sam igrao.

Da nije M$, Alan Wake ni ovakav ne bi ugledao svetlost dana, jer niko drugi nije hteo da ih finansijski podrži i omogući da završe projaket, posebno kada im se razvoj otegao u nedogled. Tako da što se toga tiče M$ je tu good guy.

Bas je dobra prilika za kupovinu ko nije kupio igre.

$650 000. Valjda ce im biti dovoljno za AW 2 :p

Bas me zanima koliko će pc verzija biti unapredjena. Igrao sam je prošle godine i ako zanemarimo face likova, igra i dalje izgleda solidno.
Šteta sto je Epic ekskluziva, a sa druge strane to verovatno znaci da se nastavak već radi.

Slažem se, ali sa druge strane nema ni povoljnih grafičkih pa mu to sad dođe dobitna kombinacija :D

Ma hajte kolege, kakvi su to izgovori...
Imamo i pc i sony i xbox i switch...
Za Hades treba zver? Ili Valheim? Ili last of us 1?
Pre par meseci odigrao tr1 i 2 na ps-ovima i opet sam isto uzivao kao prvi put, fenomenalne igre...
I Alan mi je bio super, samo mi ametalo sto nemam arsenal da ih pobijem :)

Bogami Tomb Raider original je vanvremenska igra :D Mada ja volim da odigram s vremena na vreme Legend i Underworld :)

ogavna igra u svakom pogledu, nastavak takođe.

osrednji evil within 1 je šije u svim kategorijama duplo. that bad.

Ako je ovo istina, placam 25 funti bez razmisljanja.
Nesto ne verujem da ce biti tako impresivno. Imam osecaj da ce biti maksimalno lenjo, ali dobro, kod odlicne igre i samo hi-res teksture da stave, ne skodi :p

Odigrah bas ove godine (hvaljena bila korona :D) sve njihove te igre iz tog univerzuma :D alan wake, control, quantum brake :D odlican serijal :D

ogavna igra u svakom pogledu, nastavak takođe.

osrednji evil within 1 je šije u svim kategorijama duplo. that bad.
Nakon milion pročitanih hvalospeva pre par godina sam probao AW, odigrao nešto malo, uhvatilo me u leđima samo dok sam gledao kako se glavni protagonista kreće brzinom stogodišnjaka...
Sa druge strane drugaru je ta igra jedna iz top 10 (a odigrao je brdo igara tokom decenija).

Šta znam, možda ću remasteru dati šansu, ako baš bude nahvaljen.

EDIT: Što se tiče tog univerzuma igrao sam QB, ok je, Control samo probao, kao i AW...

Pa u tome je i fora, da se sporije kreces. Da preleces preko kadrova ne bi bilo ni upola zanimljivo.

Pa u tome je i fora, da se sporije kreces. Da preleces preko kadrova ne bi bilo ni upola zanimljivo.
Ne znam. Možda sam ja imao nerealna i pogrešna očekivanja od igre, možda nisam ni bio raspoložen da je igram, ne sećam se više davno je bilo. Svalako remaster će uskoro pa ću se podsetiti šta je bio problem i da li je do mene ili do igre...

***, tek sad se vidi koliko su RE:RE igre dobro odrađene.
Iskreno ovaj AW:RE grafički, a pogotovo po animacijama i pokretima, ćoškastim, nedetaljnim i ispranim teksturama sa malo detalja, izgleda kao da je iz 2017. godine u najboljem slučaju, a ne polovina 2022. godine.
Bukvalno mi bolje izgleda orginal iz 2012. godine.

Možda bi pored Remaster bilo korisno uvesti i termin Refresh kao nešto blaže, recimo ovde...

Meni svakako dosta, jedan od naslova čija me je atmosfera i priča najviše upila i stvarno je jedno posebno iskustvo, tako da se radujem...

Sve se nadam da će uz Remaster objaviti i novu vest za seriju, pošto je poslednje šta se čulo od Remedy još u decembru da je u razvoju.
Bilo bi kul da je ovaj Remaster planska uvertira taman pred seriju, barem se nadam.

Mizerna razlika, ocekivao sam neku promenu ali ovo je bzvz

Nepotreban remaster, skoro da i nema razlike. Igra je bila dobra zbog priče, inače je gameplay bio prilično dosadnjikav, većinu vremena ideš od bandere do bandere i kokaš jedne te iste neprijatelje.

Ništa manje linearan gameplay nisu ni imali konkurenti tada, s obzirom da je ipak igra od pre 10 godina...

U žanru je bila bolja, barem po meni, i od Silent Hill i Resident Evil igara iz tih godina. Samo koju godinu pre je Alone in the Dark pokušao da napravi ekstra kvalitet u žanru sa fokusom na kompleksnost i bogatstvo gameplaya pa se igra nije naročito proslavila...

Kada su ovakvi naslovi u pitanju priča i atmosfera su sve, bez njih nema te grafike ili mehanike koji bi bili dovoljni po sebi. Još je veliki aplauz što je Remedy prepoznao tu mogućnost da pruže i nešto dinamičnije iskustvo što su prilično uspešno i uradili sa Alan Wake's American Nightmare.

Naravno daleko ovo izgleda od naslova sadašnjih generacija, umesto kao iz 2012, sada deluje kao da je iz 2016/17. godine, ali će svejedno pronaći svoju publiku, naročito ako u skorašnje vreme sledi najava Alan Wake serije, što je jedna od očekivanijih adaptacija otkad je najavljena.

Nazad
Vrh Dno