Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Pa igra nece da bude konzolitis ako se dodaju obavezni pc featuresi, dx11, ssao, tesselacija. :D U svakom slucaju, ne znam sta u ovoj igri moze da bude konzolitis kada je ovo horor igra iz treceg lica i kada nema ultra-kompleksni inventory sistem, vec vise je kombinacija silent hilla i alone in the dark... ma bre, samo bring it, igracu ovo i na hoklici ako treba. :D

Ja sam za to da ovo igram iz fotelje pa nek bude i konzolitis, taman da je uparim sa logitech-ovim joy-padom i imam pun ugodjaj konzolitisa :d

Poslednja izmena:
Igrica izlazi u februaru(nije precizirono kog datuma tacno) na steam-u,igra ce kao sto je ranije vec pomenuto sadrzati dva DLC paketa (The Signal & The Writer) ali neće koristiti nikakve pogodnosti DX10/11 tehnologije,tako da ocekivano dobijamo dx9 port.

Minimalni zahtevi:

OS: Windows Vista ili Windows 7 (Windows XP SP2 podrška još u fazi testiranja)
Procesor: AMD: Athlon X2 2.8GHz ili Intel: Core 2 Duo 2GHz
RAM: 2 GB
Hard drive: 8 GB (7.5 GB downloada)
Grafička kartica: DirectX 10 kompatibilna s 512MB
AMD: ATI Radeon 3650, 4450, 5550, 6450
NVIDIA: GeForce 8600GT, 9500GT, GT120, GT430, GT520

^
Samo da izadje i da ima podrsku za XP, mrzi me da instaliram 7icu

Igra uopste nije DX 10, niti DX11. Igra je pure DX9, a razlog za ovo u sys req je samo u tome sto su DX9 only karte previse slabe.

Pa slicni po performansama sa 8600GT je recimo 7900GTO(GTX) 7950 GT ili cak Radeon 1950 XTX koji je cak jaci :D samo eto nisu se setili, ali i onako bi se vuklo i na 8600GT i na 3650 jedino da je 1024*786 rez .

"What do I need to run with max settings? "
"For a solid performance Remedy recommends a modern quad-core CPU and a graphics card with around 2000 in 3DMark Graphics Score as seen in here: http://community.futuremark.com/hardware/gpu For max settings and high resolutions, a top of the line graphics card and CPU is needed. "

A igra je pravljena za Radeta 1600XT, ma idi begaj :d

Nema logike,mora da su nesto pobrkali. :D

Pa lepo piše za rekomended, kompanije za rekomended i dan danas ispuši gtx 260 ili tako nešto slično, ali u nastavku lepo piše
For max settings and high resolutions, a top of the line graphics card and CPU is needed. "

Sa sajta www.alanwake.com - "Remedy Entertainment Ltd. is proud to announce that Alan Wake will finally be available on PCs through Steam on February 16th and soon afterwards through other popular digital channels. Additionally, a boxed retail version of the game is coming soon. Steam pricing is confirmed as follows: $29.99 (game + DLCs) and $34.99 (LCE)."

Cekam decembar da je kupim na Amazonu sa kuponom za 2.5$. :D

Release date je 16-ti februar..
Nije dobar link iznad..evo taj video..

Poslednja izmena:
Link jeste dobar, samo prvo ide reklama.

Vec vidim da ce u ovoj igri biti trcanje kroz sumu sa minimalcem healtha zbog spawnovanja protivnika:p

Igra izgleda extra, jedva cekam izlazak. :)

ne volim igre gde ima spawn-ovanja protivnika jer na neki nacin obesmisljava trud igraca i meni igru cini dosadnom..., mada ovo izgleda jako lepo, posebno mi se dopadaju puzzle...

ne volim igre gde ima spawn-ovanja protivnika jer na neki nacin obesmisljava trud igraca i meni igru cini dosadnom..., mada ovo izgleda jako lepo, posebno mi se dopadaju puzzle...

Slazem se za spawn neprijatelja, i pored toga vredi odigrati ovu igru i uzivati u njoj.

Presao sam je na x360, i jedva cekam da je jos jednom obrnem na PC-u in glorious 1080p [pogotovo sto su ubaceni i story dlc-ovi koje nisam igrao].

Moj stari "mini review" - http://www.photontide.org/alan-wake/

Poslednja izmena:
Ovo je jedna od retkih igara koje sam jako iscekivao, a ne mogu da opisem razocarenje koje je nastupilo kada su odlozili izlazak za PC. U jednom trenutku sam pomislio da kupim Xbox zbog ove igre ali to bi bio veliki luksuz. Sva sreca igra ce se pojaviti na PC-ju za koji dan. Jedva cekam!

oce se pojaviti na Steamu ?

edit :
Hoce :)

Available: 16 February 2012
This game will unlock in approximately 5 days and 22 hours

Igra i jedino izlazi za sada na steamu, fizicka verzija izlazi pocetkom marta.

Nazad
Vrh Dno