Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Ti ako ne budes normalan neces ni imati preterano prilike da pricas :)

Exclusive Police Escape Gameplay Part 1 - 2
Exclusive Opening Gameplay Part 1 - 2 - 3 - 4

edit: Ovo izgleda perverzno! Fenomenalno docarana suma u noci sa odlicnim osvetljenjem i zvukom (lavez dzukaca u dolini :)), a i atmosfera je fuckin creepy. Samo da malo smanje ovaj bloom...jes da je magla, ali ima ga previse, kao po obicaju.
Btw, ovo je sa Xbox-a, a PC verzija koliko znam nece biti port, tako da ovo moze da izgleda samo bolje. :)

Poslednja izmena:
Lepo izgleda. Gledao sam trejlere i uposte nije lose.

Baš jedva čekam ovu igru!!!

The X Files feeling :) Izgleda perverzno,a prica ima potencijala.

What's the deal? Jel izlazi i za PC?

Fora je sto se dosta prica o tome da li ce iopste izaci za PC. Licno mislim da hoce kada MS izmuze dosta para od xbox verzije...

Exclusive Police Escape Gameplay Part 1 - 2
Exclusive Opening Gameplay Part 1 - 2 - 3 - 4

edit: Ovo izgleda perverzno! Fenomenalno docarana suma u noci sa odlicnim osvetljenjem i zvukom (lavez dzukaca u dolini :)), a i atmosfera je fuckin creepy. Samo da malo smanje ovaj bloom...jes da je magla, ali ima ga previse, kao po obicaju.
Btw, ovo je sa Xbox-a, a PC verzija koliko znam nece biti port, tako da ovo moze da izgleda samo bolje. :)

a odkud tebi informacija da ce ova igra uopste da bude za pc? koliko ja znam samo vlasnici kutije ce moci da uzivaju u istoj dok ce pc igraci biti uskraceni za ovo remek delo!!! ako imas neke informacije ili link postavi da vidimo i mi ostali dali izlazi za pc ili samo napamet govoris ali znas kako se kaze sto je babi milo to joj se i snilo!!! tako da od ove igre za pc nema nista!!!

Zato sto je radjen dugo uporedni razvoj igre, za PC i za Xbox. Onda je verzija za PC stopirana, da bi igra bila ekskluziva za kutiju. Dakle par meseci posle izlaska verzije za kutiju, mozemo ocekivati verziju za PC, i to najverovatnije neportovanu igru ;).

Ko ovde ima 100% tacne informacije o bilo kojoj igri koja izlazi.
Cek da zovem na mobilni sefa razvojnog tima, da ga pitam kako zena, deca, a usput i dokle se stiglo sa pc verzijom.
Deco, mnogo bre smarate...

Cek da zovem na mobilni sefa razvojnog tima, da ga pitam kako zena, deca, a usput i dokle se stiglo sa pc verzijom.

Ajde ako dobijes Sam Lake-a na telefon prenesi mu sledecu poruku

I'm comming for you.

U potpisu
Max Payne

:d

*** skupe 50 poruka, kupe konzolu i bukmarkuju gejspot i odma' su najpametniji.

Poslednja izmena:
a odkud tebi informacija da ce ova igra uopste da bude za pc? koliko ja znam samo vlasnici kutije ce moci da uzivaju u istoj dok ce pc igraci biti uskraceni za ovo remek delo!!! ako imas neke informacije ili link postavi da vidimo i mi ostali dali izlazi za pc ili samo napamet govoris ali znas kako se kaze sto je babi milo to joj se i snilo!!! tako da od ove igre za pc nema nista!!!

Pa bre evo ti linkovi za PC.

http://pc.gametrailers.com/

Skroluj malo stranicu i videces trejlere i za pc.

bilo kako bilo znam da su najavili da ce izaci samo za xbox360 a da je za pc odkazana ali ako ce da izadje i za pc eto lepote!

Ovo im je bila zadnja izjava:

“Thank you for your continued interest in Alan Wake. It is accurate that we are currently working exclusively on the Xbox360 version of Alan Wake. PC plans are currently open, and therefore it’s safe to say that at least a simultaneous launch with the Xbox version will not happen at this late stage. Remedy has a deep heritage in PC gaming and would love to see a PC version available to its PC followers, ultimately however this decision lies with our publisher.”

Remedy has told Digital Spy that the PC version of Alan Wake has been indefinitely put on hold. The game, which is published by Microsoft, will now be released exclusively on the Xbox 360.

So while a PC version is not completely out of the cards, it looks Microsoft is the one holding all of them and the decision to release the PC version lies solely with them.

Alan Wake is a "psychological action thriller" that has been in development since 2005. It will be released on the Xbox 360 in Spring 2010.

Poslednja izmena:
Kladim se da ce par meseci nakon Xbox verzije M$ pompezno najaviti i PC verziju sa fenomenalnim DX11 efektima kao glavnim adutom igre. :)

Vrlo moguće, ali prvo m$ treba da pusti Gears of War 2, ali to već kasni godinu dana...

Kladim se da ce par meseci nakon Xbox verzije M$ pompezno najaviti i PC verziju sa fenomenalnim DX11 efektima kao glavnim adutom igre. :)

Ne ne ne... postoje dva scenarija:

ATI će da najavi DX11 verziju ove igre sa detaljnijim drvećem i kvalitetnijim modelima, što će biti od ogromne prednosti za jednu sandbox igru, jer se koristi njihov hardverski tesselator... Preporučena serija kartica 5800, minimum 5700...

realnost: izgleda isto kao na Xboxu, osim što su senke u za jedan stepen višoj rezoluciji (to sam video da nije najsjajnije u onim videima pa predpostavljam da će biti jedina razlika)

ili...

NVIDIA će da najavi PC verziju ove igre koja podržava PhysX, pa izmaglica u šumi reaguje na glavnog junaka, a delovi objekata se rasturaju potpuno realistično (npr. kad se bacaju kola ili rasparčavaju delovi zombija). Preporučena serija kartica, GeForce GTX3800, minimum GTX2xx

realnost: izgleda isto kao na Xboxu, osim što rasparčavanje automobila donosi još poneki particle effect više, izmaglica je obilnija (ali ne i preciznija), a eksplozija zombija deluje kao da je malo snažnija...

Poslednja izmena:
ATI je maznuo Stalker: CoP, DiRT 2 i AvP 3 i red je da nVidia prigrabi Alana. :)

Ovo im je bila zadnja izjava:
...ultimately however this decision lies with our publisher
Žalosno je da publisher određuje developeru za koju platformu će im izdati igru :(.
Žalosno je da publisher bilo šta određuje developeru.

Pa publisher daje pare. Publisher ima licencu.
Najbolje da se nista ne pita :d.

Poslednja izmena:
Ako developer već pravi i za PC onda je glupo da publisher kaže "e ipak je nećemo izdati za PC jer ćemo gurati svoju kutiju". Ako su je makar malo radili za PC već je to pokazatelj da postoji namjera da izađe za PC, makar malo kasnije.

Mislim da nema šansi da ne izađe za PC.

Ali sa prethodnim komentarom sam prije svega želio izraziti nezadovoljstvo sadašnjim sistemom gdje glavnu riječ vode oni koji ulažu novac a ne oni koji ulažu rad i talenat. U idealnom svijetu bi developer bio gazda a publisher sluga. Sada je nažalost obrnuto.

Pravljenja igara je biznis, robe koja treba da se proda na trzistu, ne Pericini romanticni snovi o razvoju igara? Hajpuje se do nebesa da bi se bolje prodale? Oni koji ulazu novac se najvise pitaju?

Dobro jutro, probudili ste se iz visegodisnjeg sna. :D

Nije to za mene novo, nisam izneneđan, samo sam rekao da mi je žao što je to tako. Mnoge dobre ideje, timovi, projekti su propadali jer su izdvači gurali nešto svoje, krojili kapu pametnijima od sebe, gurali igre da izađu prije nego što su gotove i slično.

realnost: izgleda isto kao na Xboxu

Da nece mozda na Xboxu da radi u rezi 1680 ili 1920, da nece mozda na Xboxu biti 8AA/16AF, da nece mozda na Xboxu moci da se preko konzole/ini fajlova podesava engine (gusca vegetacija, daljina iscrtavanje okoline...)?

Naravno da nece, na Xboxu ce igra da radi u max 720P (mada pretpostavljam da ce pre biti 1024x600 ko na Netbooku :D) ali ce Xbox igraci da to igraju prvi (nekima ocigledno bitno da budu prvi u selu/komsiluku, meni je to bilo interesantno kad sam imao 13 godina :)). PC verzija ce pored svega navedenog imati kvalitetnije teksture, preciznije kontrole (M&T) kao i modove.

I biće najverovatnije prosek od igre :(

..Iliti, ne lupajte gluposti...
Imamo trailere koji govore dosta.
Baš znaš kulturno da se izražavaš,kao što iz trailera može da se zaključi kakva je neka igra.
I rekao sam "....najverovatnije..." sa sad izrazom na kraju,a nisam rekao da sigurno hoće,niti to mogu da znam.

I zaobiđi me tih prostačkih izraza i poređenja,i oslobodi se te ružne navike....često upotrebljavaš takve i slične izraze koliko vidim....obraćaj se tako samo u tvom društvu ako vam je to ok ;)

EDIT: Jedno vreme si pričao drugačije,koliko sam sada pogledao:
....Ovako mi se cini da ce gameplay biti jednolican, lampa u levoj ruci, pistolj u desno...Bice port....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno