Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Pa ovo je uvijek najavljivano kao DX10 igra, koliko se sjecam? Znaci PC na prvom mjestu.
Ovo sto su nedavno prikazali izgleda kao i svaki naslov za konzole. Jos sam cuo da nece biti open world.

Pa ovo je uvijek najavljivano kao DX10 igra, koliko se sjecam? Znaci PC na prvom mjestu.
Ovo sto su nedavno prikazali izgleda kao i svaki naslov za konzole. Jos sam cuo da nece biti open world.

Najavljivano je kao dx10 naslov, ali to ne znači da im je PC platforma na prvom mestu. To ce samo biti plus na PC platformi, i to iskljucivo u vizuelnom smislu.

Poslednja izmena od urednika:
Alan Wake je kao i Mass Effect u pocetku najavljivan kao igra koja se pravi za konzole nove generacije (XBox360). Za razliku od ME PC verzija je bila u planu od starta ali je akcenat bio na XBoxu. Ta prica o DX10 je pocetku bio deo Microsoftovog marketinga koji je pustao pricu kako su XBox360 igre ekvivalent buducim DX10 PC igrama (zbog ATI Xenona). Kasnije su tu pricu prebacili na PC (kada je postalo jasno da je najveci domet XBox360-ice Unreal 3 engine). Naravno da igra nije DX10 only niti je u pitanju open world (Remedy ne pravi takve igre). Ko je poverovao u tu pricu taj se informisao na pogresnom mestu.

Nego? :trust:

Alan Wake je kao i Mass Effect u pocetku najavljivan kao igra koja se pravi za konzole nove generacije (XBox360). Za razliku od ME PC verzija je bila u planu od starta ali je akcenat bio na XBoxu. Ta prica o DX10 je pocetku bio deo Microsoftovog marketinga koji je pustao pricu kako su XBox360 igre ekvivalent buducim DX10 PC igrama (zbog ATI Xenona). Kasnije su tu pricu prebacili na PC (kada je postalo jasno da je najveci domet XBox360-ice Unreal 3 engine). Naravno da igra nije DX10 only niti je u pitanju open world (Remedy ne pravi takve igre). Ko je poverovao u tu pricu taj se informisao na pogresnom mestu.

Xenon nije imao veze sa DX10. To je bilo jasno svima koji su pratili tu pricu. A sto se tice price o open world igri i ostalim informacijama, evo jedan stariji intervju o igri - http://www.brightfalls.net/alan-wake-faq/

The plot of Alan Wake is tied in episodes, but the game world isn’t. You can move freely around Bright Falls and the surrounding nature without any urgency. There is much to explore in the huge environment and by talking to the residents you might discover unexpected secrets. “However, Alan Wake isn’t a Bioware RPG” Järvilehto clarifies. “The storytelling doesn’t advance if the player wonders aimlessly around the woods.”

Pa dobro, to znaci da cu ga obrnuti bar 2 puta :).

Nema panike, kasniće verovatno 3-4 meseca i to je to :)

pre bih rekao 6-12 meseci kasnije, sa tim sto ce i verziju za x-box takođe odložiti.Ajmo sad svi zajedno:banana:

Poslednja izmena:
Realno kolko vec prave ovu igru i da kasni jos 2 godine docekali bi smo je, ali najgore je to sto i kad izadje za PC da ne ispadne tezak port... bar da se potrude da odrade kao sto je Gears of War ispao.

Ma vredi ustekati 200 eura i kupiti xbox posle price dropa koji je najavljen za kraj avgusta. Pametno je imati dobar PC i Xbox 360 i nema da vas glava boli dal ce Alan Wake ili Gears of War 2 doci na PC uopste.

Pa nije port, sta vise prvi put su igra i endzin demonstrirani na pc-u. Cak i onda je sve letelo ko popizdelo. Podsecanja radi:

The demo ran extremely well on the test system, which was a Core 2 Quad running at 3.73GHz with a GeForce 7900 GTX. Markus said that it would have run just as well if the Core 2 Quad was running at its default clock speed, which we assume was 2.66GHz. The game looked even better than when we first saw it at E3 and we eagerly await its release. If Alan Wake is any indication, it won't be long before gamers start thinking about the move to dual/quad core if they haven't already.

http://www.youtube.com/watch?v=mV2AYoKc1u8

I dan danas mi ovo izgleda vrh a ovo je iz 2006 god:)....

Pare ljude kvare :smash:.
Ali, samo neka izadje, sacekacu 1 godinu jos...

Izacice za PC naravno, samo ce kasniti 4-5 meseci kao i noviji gta naslovi... M$ da pare i Alan Wake je XBox ekskluziva... Bas super... Kupiti XBox zbog jedne igre koja ce kasnije izaci na PC-ju, please... To je glupo. Tada cu i ovako raditi verovatno diplomski (prolece 2010) tako da mi i odgovara da izadje na leto, jesen, zimu...

Ima li ikakvih detaljnijih informacija o samom gameplay-u ? to kriju ko zmija noge. Video sam onaj E3 trejer i kontam da ces oni monstere moci ubiti samo kad uperis svetlo u njih i onda pucas ? Sto ova tema nije u sobi za konzole ?

Zato sto se igra uporedo razvijala i za Xbox i za PC.
Pre neki dan je zvanicno objavljeno da se PC verzija pauzira, i da ce igra biti Xbox ekskluziva, nadam se samo na par meseci :).

nema od ove igre nista, bice chist prosek kada izadje ako izadje, ne znam samo otkud tolika fama oko nje...

nema od ove igre nista, bice chist prosek kada izadje ako izadje, ne znam samo otkud tolika fama oko nje...

Momci iz Remedya su izjavili da ciljaju na 90+ ocene, sto je i jedan od razloga zasto je igra ovoliko dugo u produkciji (drugi je cinjenica da nisu zeleli znacajno da povecavaju brojnost tima). Videcemo za 10ak meseci...

90+ ocene po kojekakvim sajtovima se ne dobijaju za rad na igri i kvalitet iste, vec iskljucivo zbog dubine dzepa izdavaca;)

U poslednje vreme- 90+ , 99+ ...neka hvala...daj ti meni one igre u rasponu 60-89% :) Ostatak ili stvarno ne valja, ili ispadne jedna od "most overrated games" ...
A Remedy nisu od juce pa da kazu da razvoj igre "ne ide kako treba", ili da su u jednom trenutku krenuli "jovo nanovo". Vec je bolja zvakica da rade na kvalitetu jelte...

Poslednja izmena:
Jasta, dovoljno je da plate IGN-u i Gamespotu, i eto 90+ ocjene.

Sto se mene tice, mogu joj i zasluzeno dati 100+ ocjenu, ali ja je necu kupiti.

Ne, Stari više voli da kupi Stalker za koji treba oko 1000 patcheva da bi se mogao uopšte preći :D

Nazad
Vrh Dno