Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

:zgran::Klanjanje Sjajno!!!

Al se vuce uzas...laguje i secka samo tako.

Ako to zanemarimo (i da suvise lici na neku akcionu igru), deluje fino :)

Poslednja izmena:
samo ću reći :O, ništa više

Da li je moguce da ce se isplatiti svo ovo cekanje? :)

It looks ok, samo sto josh uvek nisu objavili release date :(

Official 2009 trailer i ova xbox verzija izgleda vrh, mada ce konzolasi (negde procitah ranije)biti počašćeni većom količinom blum efekta, koji ce, sa druge strane, biti izostavljen u pc verziji...nice... Ogroman potencijal je u ovoj igri, sto samo gluvi slepac nije u stanju da skonta a ja da mu ne zamerim...But again, ova igra zahteva prefinjeni umetnički senzibilitet i spoznaju:D

Sjajno izgleda. Ovaj lik sto demonstrira AW, lici na Maxa. Jel po njemu radjen Payne ili sam pogresio? Da li ce igra imati Bullet time?

Ni ne treba da bude bullet time, to nek ostane za Maksu Bola 3

Sjajno izgleda. Ovaj lik sto demonstrira AW, lici na Maxa. Jel po njemu radjen Payne ili sam pogresio? Da li ce igra imati Bullet time?

Jeste, to je Sam Lake i po njemu je radjen lik Maxa Payne-a :)

nebo se otvorilo:Klanjanjecheers:Klanjanje:D:p
ALAN WAKE GAMEPLAY

A sta vam je ovde toliko fantasticno? :trust: Pa ovo ce biti jos jedan i*iotski 3rd person. Kao i Dead Space, fantasticna grafika i sve ostalo i bila bi (meni) stvarno odlicna igra, SAMO sto je sve iz treceg lica i kad te napadnu oni neki zombiji vrtis se oko sebe ko ****** i jedva mozes da pogodis nesto, i borba je spora uzas :wall:..da sad ne detaljisem jer ovo nije tema o toj igri. Cini mi se da ce i ovde biti slicno, jedino sto je ovde malo drugacija tematika pa ce da prodje to nekako ali ce borba i dalje biti jadna pretpostavljam.
Ok, to je moje misljenje i dozivljaj ovakvih igara. Ponekad, ako ne i uvek, je bolji prosecna igra koja se igra iz prvog lica nego neki "vrh" 3rd person gde glumim kameru iza glave. To nikad nije toliko ubedljivo i ne uvuce (mene) u igru kao kad je iz prvog lica.
Dobro necu vise da vam kvarim dozivljaj, samo se ponekad iznerviram i razocaram sto ima previse tih igara iz treceg lica. :whip: :wave:

Upravo to, nemoj da nam kvaris dozivljaj.:)

To je sustina survival horora i ako ti se ne svidja zaobidji :) Mada sam siguran da AW nece imati toliku ogranicenost borbe i da ce vise da vuce na Max Payne, ili kao sto sam vec rekao The Suffering koji je imao dosta dinamicne okrsaje.

Poslednja izmena:
A sta vam je ovde toliko fantasticno? :trust: Pa ovo ce biti jos jedan i*iotski 3rd person. Kao i Dead Space, fantasticna grafika i sve ostalo i bila bi (meni) stvarno odlicna igra, SAMO sto je sve iz treceg lica i kad te napadnu oni neki zombiji vrtis se oko sebe ko ****** i jedva mozes da pogodis nesto, i borba je spora uzas :wall:..da sad ne detaljisem jer ovo nije tema o toj igri. Cini mi se da ce i ovde biti slicno, jedino sto je ovde malo drugacija tematika pa ce da prodje to nekako ali ce borba i dalje biti jadna pretpostavljam.
Ok, to je moje misljenje i dozivljaj ovakvih igara. Ponekad, ako ne i uvek, je bolji prosecna igra koja se igra iz prvog lica nego neki "vrh" 3rd person gde glumim kameru iza glave. To nikad nije toliko ubedljivo i ne uvuce (mene) u igru kao kad je iz prvog lica.
Dobro necu vise da vam kvarim dozivljaj, samo se ponekad iznerviram i razocaram sto ima previse tih igara iz treceg lica. :whip: :wave:

+1

+2

Ne kapiram, Resident Evil i Silent Hill su počeli i imali sve nastavke u third personu (dobro, RE je počeo u izometriji, koja meni lično mnogo lepše deluje nego predosadni TPS), svi survival horori na konzolama su se dohvatili toga, onda je RE4 doveo taj pogled preko ramena gde ti leđa i bulja glavnog junaka zauzima pola ekrana (a u većini survival horora je glavni lik još i muško :p )

Ti si ocigledno poceo da se igrash na PCu par godina posle izlaska Max Payne 2. Jer ako si igrao Max Payne-a 1 ili 2 znao bi da su te igre takodje bile TPS i da je kontrola u oba Maxa odlicna bez spore kamere i slicnih peripetija.

Drugo izvodjenje u Alan Wake-u je tek na trecem mestu. I ne bi bilo dobro da je FPS jer onda ne bi mogli da ubace filmske momente u igru. Da ste pazljivo odgledali trejler primetili biste da se akcija ne zasniva samo na pucanju u sve sto naidje nego je u pitanju manje vishe linearna akciona igra sa event trigerima i par specijalnih trikova poput igara iz Max Payne serijala.

Znaci u ovoj igri na PRVOM mestu su prica i atmosfera, grafika na drugom a izvodjenje tek na trecem mestu. Grafika i prica su bitniji od samog izvodjenja jer Alan Wake mora imati filmski shmek inace nishta od dobre prodaje i legendarnog statusa (vec mogu da tvrdim da ce igra biti rame uz rame sa Max Payne serijalom ako ne i bolja).

Iako video kojim je gosn. BenRektum (Benchov dezurni necromanser zaboravljenih igara :D) obradovao svoje kolege igrace dobrog kvaliteta, deo sa gameplayom je poprilicno mutan ali i pored toga da se primetiti da ce igra imati odlicnu grafiku. Prava je steta sto su teksture ogranicene mogucnostima konzola ali je zato osvetljenje fenomenalno (stvara gotovo filmski ugodjaj). Verujem da ce Alan Wake kada se pojavi biti igra sa najboljim sistemom osvetljenja na trzishtu.

Ja licno jedva cekam da se ova igra pojavi jer sam se uzeleo igara sa dobrom pricom.

Nemate pojma, ovo je story driven igra, nije poenta da redefiniše TPS žanr (i šta je sa vama i potrebom da svaka igra donese nešto revolucionarno novo??). Izgleda sasvim dobro, ja sam očekivao gori gameplay. Ovo je skroz ok.

Gdje ces gori od ovoga :)

Jeli problem bio odraditi gameplay kakav ima The Call of Cthulhu.

Jao kakav crni call of ctulhu starce, sta pricas, najbolje da bude point&click?

Ja sam igrao CoC igra je fenomenalna ali AW ne moze biti takav zato sto se tebi i jos nekolicini ne svidja TPS, to hocu da kazem :)

A sto bi morala liciti na Cthulhu (jesam ga sa zadovoljstvom igrao, ali igra nije imala kvalitetno izvodjenje, bila je prespora za jedan fps, pre svega kretanje).
Cthulhu nije imao nikakve logicke/arkadne zagonetke, ako ne racunamo guranje ormara pod vrata (ili je to bese bilo u Condemned-u :D), ocekujem da ce ova igra imati ovog obaveznog elementa svih avantura :).

AW ce biti odlicna igra, vec to mogu videti.
Kao sto pomenuse ljudi, prica i atmosfera na prvom mestu (sve ono sto Homecoming i Alone In The Dark 4 nisu uspeli), na osnovu ovog videa, ja ne mogu prigovoriti ni izvodjenju, pa kamera nije na ramenu, dovoljno je udaljena, ~ kao u Max Payne-u.
Malo Cthulhu-a, malo Max Payne-a, malo Sufferinga, malo Silent Hill-a, Resident Evil-a, promuckati (ne mesati :p), ma bice ovo fantasticno. Ja sam optimista :).

Nego jel ima ~ neki datum kad izlazi, makar neko pogresno nagadjanje :d ?

Poslednja izmena:
Ljudi, vama treba sve crtati :) Ne mislim da izvodjenje treba bas onakvo kao u TCOC. Ako bude kao Dead Space, ja to preskacem bez obzira na dobru pricu.

Nista ja tebe stari ne razumem, prvo kazes da gameplay treba da bude takav a onda kazes da ne treba bas? :)
Da ce se igrati iz treceg lica bilo je jasno jos kad su se pojavile prve informacije o igri a to je bilo daaaavno. Ja ne volim strategije pa ne smaram u C&C temi kako bi bilo bolje da je izvodjenje kao u BF jer se i jedna i druga igra svode na masovne okrsaje a u stvari nemaju veze jedna sa drugom. Naravno da ce igra biti u Dead Space fazonu ali se lepo vidi da je kamera udaljena i savrseno je pregledno, ako neko ume da napravi vrhunsku akcionu igru to je Remedy, videces na kraju da ovde promasaja nema, igra ce biti apsolutni hit :)

@Z Opet mesas condemned i CoC jesam ti rek'o da odigras ponovo? :D

Poslednja izmena:
Porediti Alan Wake i Dead Space bash i nema puno smisla. Ne kazem da je Dead Space losha igra cak naprotiv odlicna je ali...

To je isto kao kada bi poredili Diablo 3 i Titan Quest. Obe igre su na isti fazon, ista kamera ali ce D3 ipak biti 100x bolji. Remedy je za akcione igre ono shto je Blizzard za RPGove i strategije tako da pljuvanjem po akcionoj igri koju izdaje Remedy pokazuje samo neznanje nishta vishe ;).

I nije ovo samo TPS survival horror ili samo dobra story driven igra. Ovo je igra koju (jednom ponavljam) pravi Remedy, igra ciji ce lik verovatno biti "faca" kao shto je Max svojevremeno bio i na osnovu koga ce se verovatno jednog dana praviti film.

Pa shta vi mislite, da milioni ljudi cekaju ovu igru ili su iscekivali Duke Nukema For(n)ever preko 10 godina zbog toga shto je Duke 3d bio dobra pucacka igra?? Mashite poentu totalno...

Poslednja izmena:
Ako bude kao Dead Space, ja to preskacem bez obzira na dobru pricu.

jednom i ja da se slozim sas starca :D .. jedna od retkih igara koju sam na pola batalio iako me zanimalo sta ce se desiti na kraju. lik je neverovatno trom, sto mozete naravno pravdati teskom opremom i realnom fizikom, ali poenta je toga je iskljucivo da ti ne da da se okrenes kad te spopadaju sa ledja. a uvek spopadaju sa ledja. kolko puta znam da ce onaj mrtav koji je ispred mene da ozivi cim ga prodjem, i ispucam gomilu municije dok je mrtav na zemlji i dzaba, cim ga prodjem, on se digne i je*e mi mater dok se ja okrenem :wall: .. i nisam izdrzao da je ne dilitnem na pola :)

@Z Opet mesas condemned i CoC jesam ti rek'o da odigras ponovo? :D

Slobodno me zovi punim imenom, nisam vise Underground, rehabilitovan sam :D.
Ma ne mogu da ponovo igram, imam gomilu dobrih igara koje tek treba da pocnem da igram (gomilu P&C avantura - mog omiljenog zanra, i jos neke igre), ali nikako da krenem.
Nisam se valjda smorio od igara :zgran:, pu daleko bilo :-devil-:.

jednom i ja da se slozim sas starca :D .. jedna od retkih igara koju sam na pola batalio iako me zanimalo sta ce se desiti na kraju. lik je neverovatno trom, sto mozete naravno pravdati teskom opremom i realnom fizikom, ali poenta je toga je iskljucivo da ti ne da da se okrenes kad te spopadaju sa ledja. a uvek spopadaju sa ledja. kolko puta znam da ce onaj mrtav koji je ispred mene da ozivi cim ga prodjem, i ispucam gomilu municije dok je mrtav na zemlji i dzaba, cim ga prodjem, on se digne i je*e mi mater dok se ja okrenem :wall: .. i nisam izdrzao da je ne dilitnem na pola :)

Sve je to lepo, ali kakve to veze ima sa ovom igrom.
Valjda je jasno sa videa da je lik dovoljno okretan i da je kamera dovoljno udaljena.
Uostalom to je Remedy, tvorci Max Payne, a on je bio savrsen po pitanju kontrola i kamere.

Nazad
Vrh Dno