Sa velikim ponosom želimo da podelimo informaciju da je Benchmark, nakon 8 godina, dobio novi sajt! 💪
Jako mnogo truda, rada i energije smo uložili u prethodne dve godine kako bi mogli da ga predstavimo danas.
Pozivamo vas da posetite novi sajt i da ostavite komentar i utiske u ovoj temi.
Ima moj kum, ukratko: izbegavaj.Ima li neko iskustva sa akumulatorskim kosačicama?
Meni treba za hobi varijantu, ne za profi upotrebu. Problem je u stanu čuvati motornu kosačicu, ulje, gorivo...Da su dobre, koristilo bi ih i gradsko zelenilo.
Za tu površinu i ravan teren možeš i električnu kosilicu, ako imaš električni priključak u blizini, jeste malo zezanje s kablom dok kosiš, ali ok je kad se ušemiš i vodiš računa - to naravno ako ne želiš da se cimaš s benzinom, zamenom ulja, filtera, svećice, redovnim održavanjem benzinske kosilice. Inače preporučujem i ja benzinsku.
Trimer je za ivice i oko drveća i predmeta ili za neravan teren, manja krčenja, grublja košenja i sl. Ako imaš ravan travnjak i želiš da bude uredan "pod konac", trebaće ti kosilica.
Ima stihl fs-38 za 170€ i to je dovoljno za 5 ari. Imam slicnu ali stariji model, isto 27 ccm, kosim 15 ari po 3 puta godisnje, kad naraste do kolena i za jedno kosenje potrosi oko 4 litra. Nikada se nije pokvarila za 15-16 godina. Odnesem je na 3-4 godine u servis da zamene svecicu i filtere i da pregledaju ako nesto fali (jer za filter za gorivo treba da se rasklapa) i to joj je sve odrzavanje, jednom godisnje filter za vazduh. Husquarne su isto odlicne, ako ne i bolje. To je za preporuku, a ove sto se guraju su nezgodne za cuvanje u stanu. Probao sam i neke jeftine elektricne i bacio, to je neozbiljno. Znaci za 5 ari litar do litar ipo max, zavisi kolika je trava.