Šta je novo?

Aku busilica?

viber_image_2021-06-06_15-50-05.jpg

Mene je sve ovo izaslo 70e
Stiglo juce :)

Prvi utisak izuzetno teska i robusno uradjena, deluje jako kvalitetno. Kupljena na osnovu onoga sto sam gledao na netu predhodnih meseci tako da sumnjam da manjka sa snagom u realnom radu ali videcemo ...

Ako je parkside, vrv Linda.

Koliko me pamćenje služi valjda je baterija 20V 2Ah sa punjačem bila 3k a samo baterija 20V 4Ah isto toliko. Jedino da sačekaš da ponovo ubace alat jer im je sad leto aktuelno pa guraju roštilje i kupaće kostime a koliko vidim samo bateriju od 4Ah guraju na oglasima od 5k

Često se na akcijama mogu naći Einhell crvene aku bušilice za oko 60-90eur, zavisno koliko opreme isporučuju u pakovanju. Sasvim OK DIY alat; na netu se može pročitati i da se Einhell i Parkside proizvode na istom mestu.

Ja sam izabrao Parkside zbog dostupnosti. Prosto mi je lakse za udjem u taj ekosistem zbog cene svega i imam par baterija koje mogu da koristim za sve.

Video sam da je Parkside 20V za 5500din. Cena je bez baterije i punjaca. Zna li neko cenu punjaca i baterije za njega. Trenutno ih nema na stanju u Lidl-lu u KG.

3000 dinara je regularna cena za punjac i 2Ah bateriju, a nekad znaju da spuste na oko 2000 din kad im ostane malo duze i ne prodaje se :)

Definitivno, odlicna je pogotvo po toj ceni koja je efektivno 45 evra za srafilicu sa metalnim futerom (ROHM proizvodjac), brushless motorom, 20V i 60Nm. Imam plavi 12V Bosch GSR-120Li i iako znam da je malo "babe i zabe" poredjenje, ali ovaj crni Parkside ga bas delje za kucnu upotrebu. Pritom ima kul forice, lepo su odradili onaj metalni nosac za kais, ima magnet pozadi za rezervni bit ili sraf ako se radi sa merdevina ili sa stolice, pa cak je i LED odlicno pozicioniran tako da ima smisla tokom koriscenja :)

Jedino sto bih preporucio svima da ga upare sa 4 Ah baterijom, mnogo duze traje i deluje mi da dobija konzistentniju snagu dok se ne potrosi. Imam obe baterije, pa samo prenosim moj utisak.

Hvala svima na savetima, uzecu je.

Dobro ćeš se načekati da se opet pojavi ta brushless verzija. A i njih mislim da ima veća i manja, kao i dve tri verzije pakovanja (tj. dodatne opreme uz nju).

Gde si uopšte video da se prodaje bez baterije i punjača?!? Uvek ide sa bar jednom baterijom i bar nekim osnovnim punjačem.
Ako si nahvatao nešto preprodavano na oglasima, pazi se tih ponuda, sem ako nije potpuno novo nekorišćeno, i ako ne daju original račun iz Lidla.
Bez tog računa nema ništa od garancije.

Ako ti nije hitno, čekaj ponudu direkt u Lidlu. Mada, sećam se da se ta crna jako retko pojavljivala. Beš nedavno je bila u ponudi, ko zna kada će opet.

Lidl u Kragujevcu. Ovaj model je u pitanju. Lepo pise na pakovanju da se baterija i punjac ne dobijaju.

1.jpg

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    237.5 KB · Pregleda: 30
Ako ti nije hitno, čekaj ponudu direkt u Lidlu. Mada, sećam se da se ta crna jako retko pojavljivala. Beš nedavno je bila u ponudi, ko zna kada će opet.
Ima ih trenutno i u Lidlu u Nišu. Katalog jeste završen, nema je u aplikaciji, ali je ima u radnji.

Taj crni model nema cekic, moze se i bez njega ali po meni je bolje uzeti zelenu sa cekicem (zatreba po nekad)
Ja sam jurio crne modele svega sto sam kupovao ali cak i u nemackoj ih ima manje dostupno, tako da sada kupim zelene alatke jeftino i to je ok :) rade odlicno za sad
Ovo za 2AH i 4AH batertije je tacno, alatka je za nekih 10ak % jaca na punoj bateriji i to srazmerno pada (sporije nego na AH) kako se baterija prazni
Ali ja licno nisam hteo da uzimam 4ah baterije za rucni alat jer efektivno povecava tezinu alatke solidno. Zato imam vise komada ovih manjih baterija nekako mi je prakticnije
Posto dugorocno planiram da kupim i njihov onaj trimer sto idu 2x 20v baterije tada cu vrv za njega da uzmem i 4ah ali to ko zna kada ce biti.

Ima li u Nisu baterija i punjac posebno da se kupi?
Ne, nisam video da imaju baterije trenutno. Obično baterija bude puno, zaostanu i po mesec dana. Ali ovog puta ima samo šrafilica. To je stanje od pre par dana.

Posto dugorocno planiram da kupim i njihov onaj trimer sto idu 2x 20v baterije tada cu vrv za njega da uzmem i 4ah ali to ko zna kada ce biti.
Trimer troši samo tako, meni za prilično malo dvorište lagano odu tri baterije od 18V 5 Ah.

Pretpostavio sam
Ali mi je interesantno to aku iako imam 2 na benzin ...

Ovo za 2AH i 4AH batertije je tacno, alatka je za nekih 10ak % jaca na punoj bateriji i to srazmerno pada (sporije nego na AH) kako se baterija prazni
Ali ja licno nisam hteo da uzimam 4ah baterije za rucni alat jer efektivno povecava tezinu alatke solidno. Zato imam vise komada ovih manjih baterija nekako mi je prakticnije

Hahah, u pravu si za to da 4 Ah baterija dosta utice na tezinu, ali nisam ni obracao paznju, jer mene ima 110+ kila pa nisam ni primetio, meni sve to ko igracke :D
Mozda samo kad bih srafio sat vremena iznad glave bi postao problem...

NShappy

Aku šrafilica gore pomenuta bez baterije i punjača je trenutna ponuda Lidla te ih ima ako nisu rasprodali u svakoj njihovoj prodavnici.

Hahah, u pravu si za to da 4 Ah baterija dosta utice na tezinu, ali nisam ni obracao paznju, jer mene ima 110+ kila pa nisam ni primetio, meni sve to ko igracke :D
Mozda samo kad bih srafio sat vremena iznad glave bi postao problem...
Nije ni meni problem da radim sa njom ovako daleko od toga ali nosim sve u torbi jednoj pa mi to dodaje na sveobuhvatnu tezinu i mobilnost :D

NShappy
Aku šrafilica gore pomenuta bez baterije i punjača je trenutna ponuda Lidla te ih ima ako nisu rasprodali u svakoj njihovoj prodavnici.

Prodaju accu šraflicu bez ikakve baterije i punjača?!?

Kada je ta akcija bila aktuelna? Nešto je nisam ispratio?

Pa postavio ti je @Mudri sliku gore. Da, više puta do sada je bilo tako, jer zasebno nude baterije od 2Ah i 4Ah, kao i druge uređaje koji koriste iste baterije.

Akcija je od pre nedelju-dve. Ali i dalje ima šrafilica po radnjama.

Pa postavio ti je @Mudri sliku gore. Da, više puta do sada je bilo tako, jer zasebno nude baterije od 2Ah i 4Ah, kao i druge uređaje koji koriste iste baterije.

Akcija je od pre nedelju-dve. Ali i dalje ima šrafilica po radnjama.

E jes vala, skroz mi je promakla ovakva ponuda. :(
Linkovane slike inače ne vidim kada gledam Bench iz firme, neki glupi firewall-i i proxy-ji.

NShappy

Nisam siguran da li je ima u letku ali u nedelju odo po Lindi i video, verovatno je ima još sutra jer od četvrtka kreće novi letak ali prave pauzu sa alatom.

Jedno desetak godina imam zeleni bosch, sa dve brzine,
primetio sam da pojedini hvale parkside, ali i da pominju opadanje snage i da je jača kada je puna baterija,
ova moja drži konstantnu snagu do bukvalno poslednja dva šrafa kada se oseti da gubi snagu i kraj.
Samo ovaj podatak je na primer meni dovoljan da dam duplo više para za šrafilicu,
drugima verujem da nije,
neka svako bira po afinitetima i potrebama,
ovako ispadne da svako ko kupi nešto osim ovog kineza da se žestoko zeznuo i da je glup.

Inače LI baterija je zakon, eto radi i posle 10 godina, puni se za manje od sat vremena i traje sasvim pristojno.
Kad se setim onih starih, traju godinu i malo preko toga i možeš da je baciš.

To je do baterije. Zavisi koliko opada napon pražnjenjem baterije. Niži napon baterije - manja snaga bušilice.

Nazad
Vrh Dno