Probao sam i ja Kerio, i cim sam ga instalirao i zakacio se na net izbacuje mi ovu poruku:
Someone on address 4va54-1-82-66-254-65.fbx.proxad.net [82.66.254.65] wants to send ICMP packet to your machine.
details kernel driver: tcpip kernel driver
Sta je ovo i kako da proverim odakle je ta ip adresa?
O cemu je ovde rec? Jel' se trazi najefikasniji firewall (najbolja zastita racunara), ili onaj koji najmanje opterecuje masinu? Ako je ovo drugo u pitanju, onda je Sygate sa 25mb pravi monstrum. Postoji Look'n'Stop sa svojih ~800kB. Ili, imamo ugradjeni firewall u windowsxp, koji je tu hteli mi to ili ne.
Ovo me podseca na pricu o antivirusima gde se ljudi masovno odlucuju za Nod32 i pored svih njegovih bezbednosnih rupa samo zbog toga sto se "ne oseca da je prisutan". Mislim, ako je tako, najmanje se oseca anti-virus kojeg uopste i nema (isto vazi i za firewall kao i za vecinu drugih programa).
Da li si umrezen sa nekim racunarom ili imas wireless internet?
I kod mene to prikazuje ali ne znam sta je to, uvek pritisnem DENY osim kada vidim da je IP od onog drugog mog racunara sa kojim sam umrezen.
heh, to i nije bas pametno, osim ako imas bas malo RAMa! U stvari, da li si online cim se komp ukljuci? Ako jesi, onda nije pametno... ako nisi, onda je manje-vise svejedno...Imam kablovski. Pita me i za ono ICMP, i tu uvek kliknem na DENY.
Inace, meni se firewall ne ucitava sa win-om, tako da niti zauzima neku memoriju niti smanjuje brzinu ucitavanja...
urose, samo klikni Deny - koga briga ko je ili sta je to?
Ja firewall palim samo kad idem na net, nema potrebe za njim kad sam offline.
Mene ovo podseca na pricu o antivirusima gde se ljudi masovno odlucuju za Kaspersky i pored toga sto im se masina jedva vuce i skoro je nemoguce raditi na toj masini ali oni su bezbedni 100% a ovi sa Nod32 budale ostali su bezbedni samo 99%![]()
Ako si ga samo instalirao i pustio u rad, nije ni cudo sto je zakucavao, default podesavanja su ocaj...Pricu o AV softveru prepustite drugoj temi.
Elem, deinstalirao sam Outpost. Posto cete da pitate "Zasto?" da kazem da je zakucavao racunar iz neznanih razloga (deinstaliran ZA) cim se nakacim na net.
Pri ruci, sem misha, tastature i sendicha imam jos Look'n'Stop, Kerio (ali verziju 4.3) i ye olde trusty ZA. U razmatranju je vracanje na verziju 6.1 ovog poslednjeg, jer ona ne usporava racunar, a sumnjam da nadgleda portove losije od naslednika. Cinjenica je da svaki softver posle nekoliko verzija prevazidje uveliko svoju osnovnu funkciju i da na tom polju ima vrlo malo napredaka, a da se dodaju neke neretko nepotrebne fukncije.
AtGuard ima malo stariji engine i ne moze da se nosi sa novijim programima. Imao sam AtGuard i, na primer, nije mogao da uhvati Alcohol 120% kada je proveravao da li postoji nova verzija.
Ma kakav tu engine može da bude? Internet protokoli se nisu suštinski menjali već duže vreme. Nemam sada instaliran Alcohol, pa da testiram, ali mi je teško da poverujem da je bilo šta moglo da prođe mimo njega osim ako već nije postojalo neko pravilo koje ga je propustilo.
Pricu o AV softveru prepustite drugoj temi.
Elem, deinstalirao sam Outpost. Posto cete da pitate "Zasto?" da kazem da je zakucavao racunar iz neznanih razloga (deinstaliran ZA) cim se nakacim na net.
Pri ruci, sem misha, tastature i sendicha imam jos Look'n'Stop, Kerio (ali verziju 4.3) i ye olde trusty ZA. U razmatranju je vracanje na verziju 6.1 ovog poslednjeg, jer ona ne usporava racunar, a sumnjam da nadgleda portove losije od naslednika. Cinjenica je da svaki softver posle nekoliko verzija prevazidje uveliko svoju osnovnu funkciju i da na tom polju ima vrlo malo napredaka, a da se dodaju neke neretko nepotrebne fukncije.
Batali bre te užase, Sale. Probaj AtGuard slobodno, bazičan i mali program koji radi odlično, makar za moje potrebe. Ne smara mašinu, ne pravi ni najmanje konflikte, odlično štiti - što je najbitnije. Averujem™ da će ti trebati nešto više.Pricu o AV softveru prepustite drugoj temi.
"кликнеш два пута на штит, појави се прозор, кликнеш на network security (у горњим табовима бираш да ли су апликације Apllikations у питању или "неки сервиси" Predefined па у десном пољу екрана едитујеш дозволе једноставним кликом на ?,X..."Ovaj Kerio 2.15 je odlican. Medjutim juce sam stiklirao da mi vise ne izbacuje one poruke kad neko hoce da mi upadne u komp , ali sam slucajno klikunuo na permit umesto na deny. Kako da vratim da mi uvek izbacuje te prozorcice sa porukama?
.........
mislim da je to isti program .......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari