Šta je novo?

Ajde opet da vidimo: koji firewall?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Trenutno sam na ZA Pro 6.5 koji uzasno smara proveravajuci svaki fajl i program koji se pokrece usporavajuci ceo racunar (razlog zbog kojeg ne drzim nijedan AV softver). Daklem, presao bih na nesto sto nije komplikovano, ne smara na ovaj ili bilo koji drugi nacin, a da nudi dobru zastitu. Bio je test FWa pre izvesnog vremena, ali da vidim da li se nesto promenilo od tada. Neki predlog?

AtGuard. Kod mene radi već godinama bez problema i smaranja.

ZA Pro 6.5.722

o brother ... opet ... ok
Zone Alarm, Kaspersky AntiHacker ... ma svaki je dobar kad se konfigurise.
Ono sto vam svakako treba jeste AdAware Se Pro, koji ce biti redovno azuriran i mozda neki tool kao recimo rootkit revealer ili AVG antirootkit

AtGuard. Kod mene radi već godinama bez problema i smaranja.
AtGuard ima malo stariji engine i ne moze da se nosi sa novijim programima. Imao sam AtGuard i, na primer, nije mogao da uhvati Alcohol 120% kada je proveravao da li postoji nova verzija.

AtGuard ima malo stariji engine i ne moze da se nosi sa novijim programima. Imao sam AtGuard i, na primer, nije mogao da uhvati Alcohol 120% kada je proveravao da li postoji nova verzija.
Ma kakav tu engine može da bude? Internet protokoli se nisu suštinski menjali već duže vreme. Nemam sada instaliran Alcohol, pa da testiram, ali mi je teško da poverujem da je bilo šta moglo da prođe mimo njega osim ako već nije postojalo neko pravilo koje ga je propustilo.

kerio 2.1.6 + firewall na ruteru :)))
probao sam sve i svasta ali nekako mi kerio oduvek radio savrseno
steta sto su napravili kasnije ono smece od njega :( smrc

Kaspersky internet security - moj izbor

i kao antivirus i kao firewall

Kerio 2.15 - i dalje je mali, ne opterecuje komp, a radi izvanredno :) nista vise ne treba... plus, besplatan je (a svi znamo: best things in life are always free! ;) )

OFT: Jel' hoces da kazes da je GIMP bolji od Photoshopa? :D

ONT: Pa recimo Outpost FW Pro... Mada treba da se smaras dok ga podesis :crash:

9.953s :zgran:

Prekid...

Poslednja izmena od urednika:
Ja i dalje ostajem pri tome da je Outpost majka!!

Kerio 2.15

Kerio 2.15 ili Look'n'stop ako hoces da ti masina radi normalno kao da ni nemas instaliran firewall, nece uopste kociti, a pored toga mozes instalirati i Nod32 antivirus koji se isto tako ne oseca na kompu.

Poslednja izmena:
Kerio 2.15 ovde:)

Kad vec iskopa temu da napisem da je izasao i novi outpost pro 4!

I kakav je sve u svemu? Ja sam probao neku beta verziju cetvorke, pa sam posle presao na Comodo.

E, zaboravih da vam kazem: odlucio sam se za novi Outpost pro 4. Zasad radi lepo...

E, zaboravih da vam kazem: odlucio sam se za novi Outpost pro 4. Zasad radi lepo...

Odlican izbor! Koristio sam do sada verziju 3 pa ver. 3.5 i sada 4! Nikada problem,ali trazi nesto malo konfigurisanja koje se moze uraditi jos pri samoj instalaciji da ne smara kasnije! Znaci samo treba pazljivo citati sta se od ponudjenih opcija nudi i da li vam to treba ili ne...

Meni je Sygate Personal Pro favorit,visestruko brzi od ZA,odlicna zastita cak i detektuje port scan i ima backtrace integrisan u njega ,detaljno podesavanje...itd

Ziveo Zoni Po Cijoj Sam Preporuci Uzeo Kerio 2.15 i koristim ga vec godinu, dve !!! Stvarno Je Savrsen Programcic !!!

A imam i jedno pitanje u vezi njega pa mi ova tema savrseno dodje da ne otvaram novu:

Cesto mi se desava da mi Kerio prijavi nesto u fazonu:

someone from x.x.x.x. is trying to send UDP datagram (ili tako nesto) on your machine

Onda u onom prozorcetu koji mi otvori da stavim ACCEPT ili DENY napise mi da je "napadnut" SVCHOST.EXE fajl (proces) .

O cemu se radi?

Kada god mi to prijavi, ja U V E K kliknem na DENY.

Poslednja izmena:
Da li si umrezen sa nekim racunarom ili imas wireless internet?
I kod mene to prikazuje ali ne znam sta je to, uvek pritisnem DENY osim kada vidim da je IP od onog drugog mog racunara sa kojim sam umrezen.

Meni je Sygate Personal Pro favorit,visestruko brzi od ZA,odlicna zastita cak i detektuje port scan i ima backtrace integrisan u njega ,detaljno podesavanje...itd

Apsolutno se slazem!
Sygate personal firewall pro je do sad meni najbolji firewall na koji sam naisao.
Probao comodo i zaglavljivao mi se, ZA poveca startovanje windowsa za 1 minut, outpost je odlican ali mi je usporio otvaranje web stranica...
Sygate se ubaci sa oko 25 MB u memoriju, lak je za upotrebu i u proteklih pola godine nisam imao nijedan upad (a ranije jesam i to poprilicno... :mad: )
Sve u svemu thumbs up za Sygate! :D

25 MB u memoriji? Ok, ti sa tvojih 15GB to i ne osetis :D, ali bas je mnogo. Sem Opere sa nekoliko tabova i PSa povremeno, nista mi ne pravi toliki load.

Kako znas da si imao upade? Neki log ili nesto drugo?

Apsolutno se slazem!
Sygate personal firewall pro je do sad meni najbolji firewall na koji sam naisao.
Probao comodo i zaglavljivao mi se, ZA poveca startovanje windowsa za 1 minut, outpost je odlican ali mi je usporio otvaranje web stranica...
Sygate se ubaci sa oko 25 MB u memoriju, lak je za upotrebu i u proteklih pola godine nisam imao nijedan upad (a ranije jesam i to poprilicno... :mad: )
Sve u svemu thumbs up za Sygate! :D

O cemu je ovde rec? Jel' se trazi najefikasniji firewall (najbolja zastita racunara), ili onaj koji najmanje opterecuje masinu? Ako je ovo drugo u pitanju, onda je Sygate sa 25mb pravi monstrum. Postoji Look'n'Stop sa svojih ~800kB. Ili, imamo ugradjeni firewall u windowsxp, koji je tu hteli mi to ili ne.

Ovo me podseca na pricu o antivirusima gde se ljudi masovno odlucuju za Nod32 i pored svih njegovih bezbednosnih rupa samo zbog toga sto se "ne oseca da je prisutan". Mislim, ako je tako, najmanje se oseca anti-virus kojeg uopste i nema (isto vazi i za firewall kao i za vecinu drugih programa).

Ajoj, evo idemo opet... :D
Trenutna preporuka za Outpost 4. Ne koristim ga jer sam imao neki bug u vezi sa iskoriscenjem procesora, koji nikako nisam uspeo da resim, i sada sam na KIS-ovom firewallu, koji (izgleda) da zavrsava posao, mada bih i dalje ipak svima kao 1. dao Outpost.

Ovo me podseca na pricu o antivirusima gde se ljudi masovno odlucuju za Nod32 i pored svih njegovih bezbednosnih rupa samo zbog toga sto se "ne oseca da je prisutan

Mene ovo podseca na pricu o antivirusima gde se ljudi masovno odlucuju za Kaspersky i pored toga sto im se masina jedva vuce i skoro je nemoguce raditi na toj masini ali oni su bezbedni 100% a ovi sa Nod32 budale ostali su bezbedni samo 99% :D
Ja ne razumem zasto opeteretiti masinu bezveze? Kakva je to pretnja za obicnog korisnika sto recimo look'n'stop ne moze da zaustavi?

Ajoj, evo idemo opet... :D
Nisam ja prvi poceo :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno