Šta je novo?

AIW x800xt overclock?

cekajte ljudi, vi sa extra niskim temperaturama, sve ispod 40C mi "smrdi" na otvorenu stranicu ili neko budzenje...objasnite nama ostalima na koju foru...

Temperatura u sobi oko 20 stepeni.
U kucistu imam napred 9cm, pozadi 12cm fan, napajanje ima svoju 12-icu odmah iznad CPU-a, u kucistu sam dodao jedan mali fan od ploce (3cm) da tera hladan vazduh koji dolazi sa prednje strane. prema fanu od graficke. Kuciste inace nema fanove na stranici - Chenbro Gaming Bomb. Fan na prednjoj strani ima filter za prasinu koji cistim svaki 2-3 dana.

Poslednja izmena:
cekajte ljudi, vi sa extra niskim temperaturama, sve ispod 40C mi "smrdi" na otvorenu stranicu ili neko budzenje...objasnite nama ostalima na koju foru...

Jednostavno pogledaj cime je hladim na prethodnim stranicama 😉 I to na 576/600 klokovima :-devil-:

Aaaaaaa ZALMAN, pa tako reci ,)

Ne znam isplati li se kupiti zalmana da bi stavio na ovu grafiku, mada opet, uvek moze da se sacuva za sledecu.

Svaka cast za klokove za svaki dan. :whip:

Kolko ti prijavi Ati tray tools kad izadjes iz neke zahtevne igre da je bila max temp ?

meni max ide do 70C na X800Xl

58C na tom kloku a idle na 34C (i nisam zracio😀 ).

X800XT AGP temp u prostoriji oko 20-22 C

Na def. idle oko 38C, a pod opt. max 70C

Aaaaaaa ZALMAN, pa tako reci ,)

Ne znam isplati li se kupiti zalmana da bi stavio na ovu grafiku, mada opet, uvek moze da se sacuva za sledecu.

Svaka cast za klokove za svaki dan. :whip:

Kolko ti prijavi Ati tray tools kad izadjes iz neke zahtevne igre da je bila max temp ?

Isplati se, posto Zalman pasuje na dosta kartica.

Arctic Cooling Silencer je nesto bolje resenje zato sto izbacuje topao vazduh van kucista i tako obezbedjuje da temperatura unutar kucista (CPU/HD/MB/itd) bude nesto niza nego sa Zalmanom, ali on pasuje samo na tu kartu tako da kad je budes prodavao morace i silencer da ode sa njom...

Onda eventualno Zalman ako naleti neka extra ponuda, nije mi neka kupovina trenutno sobzirom da bi sa overklokom dobio maximalno nekih 15% ili ti 500-600 bodova u Marku.

Osim u temp kod mene u kloku sam dobio samo po 5-10Mhz. Tj. bila je raspolozena i bez zalmana, mada sad je hladno a grejala se i do 75, tako da bi se tek leti primetila razlika gde bi morao spustiti klokove sa stock kulerom. Bar je tak bilo sa mojom 9800SE. I da odusevio sam se sto pase i na AIW, a kud i kamo je tisa!

P.S. Mada trenutno mi je veoma zamirisala 1950 Pro za AGP (ako bude oko 200e), pa ko ceka doceka!

Poslednja izmena:
Nemoj da me lozis za 1950pro tek sto sam uzeo ovo cudo, ni tv tuner jos nisam probao, nikako da nadjem vreme da pazarim kabl.
🙂

Ma kad malo bolje razmislim, to je bre ne isplativa kupovina, pitanje je uopste dal ce je biti na nasem trzistu za agp, ima da vozim ovo par meseci pa posle NG prelazak na PCIE mi ne gine, ili ti NAM ne gine 🙂

Ja necu ni da prelazim bar par godina... Igre su mi se manje-vise smucile (sa izuzetkom par naslova), a za sve ostale potrebe mi je trenutna konfiguracija i vise nego dovoljna.

A za igre cu da uzmem PS ako se bas uzelim....

Nazad
Vrh Dno