soko
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.10.2002
- Poena
- 650
Svaka cast na klokovima. Stvarno si imao srece.pazi tu temperaturu sam dobio u AtiTool-u dok sam trazio max klok, inace fan sam namestio da do 55C ide na 50%, do 70C na 68%, sve preko na 100%
znaci ponavljam, klok je rastao do 597mhz i tada mi je temperatura bila 55C, rasla je ona i vise ali samo povremeno i na kratko. nije njoj max temperatura bila 55C, ali je pod opterecenejm drzalo tu negde...
Vidi, nemoj pogresno da me shvatis ali stvarno mi je neverovatno da karta u 3D modu i na tim brzinama (i bilo kojim drugim) drzi temp. ispod 60-65C. Ili ti ATI tool ne ocitava temperaturu kako treba, ili mu 3D mod ne radi.
Moja (a verujem i vecina drugih) cim se ukljuci bilo kakav 3D odmah ode preko 60C i to i na def. klokovima a probao sam i da spustim klok ispod 450Mhz., ista stvar. Jednostavno, tako radi taj GPU. Razlika izmedju veceg i manjeg kloka se vidi tek u maks temperaturi pri full load-u, posle nekih 20-30 minuta.
Ajd posalji nam slicicu ATI tool-a sa ukljucenim 3D view nekih 10tak minuta. Tu se sve lepo vidi, i brzine, i vreme 3D-a, temp, brzina ventilatora.
Eh, da. I probaj neki drugi 3D u prozoru pa gledaj kako se ponasa temperatura. Stvarno nisam neverni Toma ali mi ta temperatura izgleda nemoguce.