Šta je novo?

AirPods Pro

Ako vetar duva,ugasio si ga.

pa ugasio ga sa bilo kojim slusalicama :)

Navodno bi trebalo to da bude znatno ispravljeno kada uvedu "studio quality mic" sa novim iosom i apdejtom firmware-a (radice i na app2 i ap4, nije ekskluziva za app3)

Elem, APP2, pogotovo sa firmware 8A343a, su o-dli-čne!
Kako si uspeo da podignes novi firmware?

Ja sam instalirao betu na ipadu i odradio nov fw za airpods
Studio snimanje nije radilo ako su slušalice bile povezane na iPhone sa iOS18, ali sam u međuvremenu i tu odradio 26

Settings > Privacy & Security > Developer Mode > toggle [On]
Settings > Developer > Pre-Release Beta Firmware > AirPods Pro > toggle [On]
Potrajalo je nekoliko dana do ažuriranja, bez obzira što sam svašta pokušavao da iznudim tu nadogradnju.

Studio snimanje nije radilo ako su slušalice bile povezane na iPhone sa iOS18, ali sam u međuvremenu i tu odradio 26
Pretpostavljam da se ovo odnosi na sve aplikacije gde se koristi mikrofon (telefonski razgovori, zoom, slack, google meet...) ili samo bukvalno za snimanje?

Testirao sam samo na Voice memos aplikaciji (na iPadu pa na iPhoneu) razlika je bila primetna.
Osim toga i zvuk u toku poziva deluje mnogo prirodniji, kad sa si sa osobom u prostoriji, ali sad više nisam siguran da li je tako bilo i pre
Uostalom, još koji sat pa ćeš moći da proveriš i zvanično

kako se moze doci do tog firmware? :)

nisam nigde video da izbacuju novi firmware

Ja sam koristio ovo uputstvo, ostavio sluske na punjacu uz telefon i uspeo sam da isforsiram firmware update. Imam ios 26 betu
Settings > Privacy & Security > Developer Mode > toggle [On]
Settings > Developer > Pre-Release Beta Firmware > AirPods Pro > toggle [On]
Potrajalo je nekoliko dana do ažuriranja, bez obzira što sam svašta pokušavao da iznudim tu nadogradnju.
Kada veceras instaliras ios 26, neces morati da pratis te korake. Dovoljno je samo da ostavis neko vreme slusalice na punjacu u blizini telefona (preko noci recimo) i trebalo bi da dobijes novi firmware

firmware updated v 8A356

Da bi ste koristili live translation, morate da otvorite translation app, skinete jezik sa koga ce da se prevodi i tjt.
Radi oko 90% tacno, zavisi od brzine izgovaranja sagovornika. Za beta verziju nije lose.

Azurirao FW, skinuo jezik, US nalog... ali kad pokrenem life translation dobijem glasovnu poruku kao da nisam skinuo jezik... A fora je sto bi mi bas znacilo da imam prevod pre kraja ove nedelje.

Jel moram da imam na telefonu iOS26 da bi se to desilo? Posto sam na 18.7 i ne bih još da dižem na 26 ako ne moram…
Da sam sebi odgovorim. Ne mora, uspeo sam sa iOS 18.7, ostavio slušalice na punjaču 30 min (iako su bile pune), povezao ih (otvorio kućište) na bluetooth i zatvorio kućište. Nakon 30 min dobile su novi firmware.

Prilozi

• IMG_2557.png
    IMG_2557.png
    33.9 KB · Pregleda: 64
meni je kuciste verzija 74.10.0 :D

wtf :D

sada sam ih ponovo nakacio na punjenje, da vidim da li ce se promeniti :)

sada sam ih ponovo nakacio na punjenje, da vidim da li ce se promeniti :)
Evo nisam jedini😆Neki Koreanac ima isto😂S tim što.. Moje sluške su kupljene u Americi, pa možda ima neke veze, mada ne verujem…

Prilozi

• IMG_2560.png
    IMG_2560.png
    145.5 KB · Pregleda: 44
To da, i ja sam Pro 1 koristio par puta za sastanke u kucnom ili office okruzenju i rade posao, niko se nije zalio, u prodavnici prolazi isto. Ali metro, bus, tramvaj, kao sto neko rece vetar i ulicni saobracaj, katastrofa. Jer tada moraju da izoluju puno vise zvukova, ne samo ljudski govor.

Evo jedan dosta bolji i realniji test, ovde je bas sa vetrom testirao - isto ako ne i gore. I jos poneke stvari su bolje na APP2. Nisam bas siguran u upgrade, nada sa da nista nije losije (neki kazu da im je bolji zvuk na APP2, da je APP3 malo vestacki itd.. Treba probati.

Mikrofon ne vredi sa vetrom, ne znam jel postoji nacin da se koristi neki eksterni mikrofon sa APP. Mislim da ne moze.

Evo jedan dosta bolji i realniji test, ovde je bas sa vetrom testirao - isto ako ne i gore. I jos poneke stvari su bolje na APP2. Nisam bas siguran u upgrade, nada sa da nista nije losije (neki kazu da im je bolji zvuk na APP2, da je APP3 malo vestacki itd.. Treba probati.

Mikrofon ne vredi sa vetrom, ne znam jel postoji nacin da se koristi neki eksterni mikrofon sa APP. Mislim da ne moze.

Koliko sam ja razumeo prvi test je bio sa slusalicama konektovanim na laptop ili neki drugi uredjaj koji nije Apple. U drugom delu gde je nakacen na iPhone 16 pro sa njima i na iOS26 zvuce totalno drugacije i mnogo bolje. Samo sto ih tu nije uporedio sa drugima.

Ne znam koje slušalice mogu da se bore sa vetrom? Dok sam tražio sebi sve su tu imali problem, u fazonu skloni se sa vetra.

Vrh Dno