Šta je novo?

Aimp 2.10

znaci program je stvarno ekstra. Samo me interesuje kako se pusta sledeca i prosla pesma (b i z u winamp-u) tj gde su ta podesavanja?

izasla je nova verzija 2.11 , nista novo necete primetiti... ja sam primetio da je popravljen bag kad nece da se ugasi preko krstica nego ga moras gasiti preko task managera

A jel postoji neka komanda kao x u winamp-u da pusti trenutnu pesmu od pocetka, ne mogu da provalim tako nesto ima samo play-pause

Jel postoji normalan minimize ?
ili jedino ovo u try
znaci ocu da ga spustim u taskbar a da u systemtryju ne bude uopste
ovo me bas nervira

kako da namestim kad na advanched search nadjem pesmu i selektujem je da je pustim na enter kod mene je trenutno na ctrl+enter
playlisti pusta normalno na enter ali u searcu mora ctrl + enter

Poslednja izmena:
Options/System/Tray/odchekirash Always show tray control ili show status of player in trayicon

jesam ali nije do toga
no provalio sam kako se spusta u taskbar a ne u systry

Poslednja izmena:
jel rade tasteri sa multimedia keyboard-a ? Na onom AIMP-u od pre pola godine nisu mi radili play/stop bla bla na tastaturi (logitech)

Inace, zauzece memorije zavisi (izmedju ostalog) od duzine playliste. Meni winamp uzima ~8MB RAM-a trenutno.

jel rade tasteri sa multimedia keyboard-a ? Na onom AIMP-u od pre pola godine nisu mi radili play/stop bla bla na tastaturi (logitech)

Inace, zauzece memorije zavisi (izmedju ostalog) od duzine playliste. Meni winamp uzima ~8MB RAM-a trenutno.

Meni rade na Logitech Media Keyboard bez instaliranih drajvera, a nisu radili u Winampu. Sto se memorije tice 13MB, dve playliste jedna 6k druga 1.5k.

^ ctrl+p > global hotkeys > enable multimedia keyboard support i enable

Jedino sto jos nisam uspeo da namestim a zelim je
da u advanched searchy na enter palim selektovanu pesmu a ne na ctrl+enter
i da minimizira u task bar na levi klik a ne na desni

ako to ne isprave :(
moracu da se vratim winampu
navika je cudo :(

Poslednja izmena:
Neki ljudi bi jednostavno sebi život da učine težim bez potrebe.

Pa ako se vratim winampu ucinicu zivot mnogo tezim

ima radi winampov scrobller (stariji) plug in sa aimpom.

Da li vam se desava da prilikom ucitavanja dvd tacnije kod pokretanja autoplay-a zabode na kratko pesma u aimpu (ponavlja se bit) i onda nastavi normalno? U WMP11 ovoga nema.

Poslednja izmena:
Nije ni meni do danas, moguce da je Win malo odlepitis, hoce to kod njega :D

Takodje NE
mada postoji sanse da je i DA ali da ja nisam primetio :)

Jedna od najvecih prednosti AIMP-a koju sam primetio nakon reinstalacije windowsa je to da tuljavi glupi winamp sve settingse drzi u registy-u pa su sva podesavanja izgubljena nakon reinstalacije windowsa. Aimp se moze instalirati samo jednom (naravno ne na C particiju nego na bilo koju drugu) i nakon reinstalacije windowsa moze opet da se koristi sa potpuno istim podesavanjima. Drugim recima potpuno je portable i svoje settingse smesta u Data folder gde je instaliran AIMP u ini fajlove. Mnooooogo pametnije resenje nego koriscenja windows registry baze koja se gubi cim se reinstalira win. AIMP se cak moze kopirati na drugu masinu ili pokretati sa USB-a sa istim podesavanjima kao kod kuce..

Koristio sam uporedo malo AIMP, malo winamp (cisto da mu dam jos koju sansu) ali nakon toga gore sto sam napisao jednostavno mi nije padalo napamet da podesavam opet 100-tine podesavanja za winamp i time je winamp otisao zauvek u zaborav za mene. :wave:

Poslednja izmena:
Je l' ima AIMP foru da kopira spisak pesama iz playliste u html, u winampu je bese ctrl alt g...

Imam AIMP 2.10 i ne mogu da reprodukujem FLAC fajlove. FLAC plug-in je tu, aktivan, ali kada pustim neku pesmu u flac-u, nista se ne desava. Da li je neko imao takav problem?

Код мене раде Flac-ови без проблема.

Poslednja izmena:
Same i to bez pluginova

Jedna od najvecih prednosti AIMP-a koju sam primetio nakon reinstalacije windowsa je to da tuljavi glupi winamp sve settingse drzi u registy-u pa su sva podesavanja izgubljena nakon reinstalacije windowsa.
nije tacno
podesavanja se cuvaju ovde:
c:\Documents and Settings\username\Application Data\Winamp\
u nesto ranijim verzijama su se cuvala u program files\winamp

Nazad
Vrh Dno