Šta je novo?

Aimp 2.10

Uopshte mi nije jasna ovolika prepirka tipa "ko ima vetji" i slichne gluposti.Ko ne zeli da proshiri vidike :d neka ostaje na utemeljenim reshenjima,ali je sasvim dovoljno da instalira oba programa (ili da pored WinAmpa instalira Aimp) pa da mu sve bude jasno posle 5 minuta.

ja sam to i uradio i bilo mi je sve jasno posle 5 minuta, ali nisam mogao da odreagujem jos nekih 10 minuta, jer mi je zauzeo svaki komad slobodnih resursa, pa sam morao da sacekam da se odglavi pa tek onda da idem na uninstall... jel imao jos neko ovakvih problema ili sam ja jedinstven slucaj ????

Probao sam AIMP i stvarno sam pozitivno iznenadjen izgledom i mogucnostima. Jedina stvar koja mi smeta je sto, po mom utisku, AIMP daje malo meksi zvuk od WinAMP-a 2.95 koji inace koristim. Mada, i to moze da se namesti...

Evo da se javim posle par dana koriscjenja doticnoj playera,trenutno mu je glavna mana to sto mi zauzima 30-35% procesora,pa mi se racunar znatno uspori kada je upaljen,i to mi se nikako ne svidja.

Ja ga koristim dve nedelje na Venicu i stvarno nikakvih kocenja...zauzetost proc je 2%-7% dok je aimp2.exe citavih 5mb rama...

dodjosmo do onoga kako se kome zalomi...mozda nesto nije instalirano kako treba ili pak je problem do neke male gliste,gripa,durexa(trojanca) :)

Samo da potvrdim,zauzetje procesora 2-6%,zauzetje memorije 4.320k.Racunar iz potpisa.

Kod mene retko kad optereti CPU više od 2%, a uzima 20-30MB memorije.
(Vista x64, mašina iz potpisa)

Ok je ovaj plejer ali je jetAudio ipak bolji

Instalirao, probao, nije mi se dopao nesto preterano, obrisao i nastavio da koristim Winamp :)

Winamp 5.x sa old skinom i bez video plaginova, libraryja i sličnih gluposti zauzima 1% procesorskog vremena, 6 MB na hardu i 10-15 MB RAM-a (zato što sam uključio da pesme manje od 16 MB učitava cele u RAM) :) Prema tome, kome treba lightweight plejer, nek se drži Winampa i nek ne klikće "next" na slepo tokom instalacije :)

Winamp 5.x sa old skinom i bez video plaginova, libraryja i sličnih gluposti zauzima 1% procesorskog vremena, 6 MB na hardu i 10-15 MB RAM-a (zato što sam uključio da pesme manje od 16 MB učitava cele u RAM) :) Prema tome, kome treba lightweight plejer, nek se drži Winampa i nek ne klikće "next" na slepo tokom instalacije :)

Mozda u tome lezi tajna sto sam zadovoljan winampom :)
Nikada ne instaliram AGENT, VIDEO i VIZUELIZACIJU :D
Doduse biblioteka i novi skin su mi instalirani jer ih koristim....

I Winamp i AIMP su odlični, ali mi se AIMP više sviđa i već neko vreme mi je primarni audio player. Pored 4GB RAMa, da li će uzeti 5-15-25 MB mi je u krajnjoj liniji nebitno. Što se procesora tiče, kažem, u peaku 2%, inače ispod 1%, pa najčešće za njegov proces stoji 0.

slazem se.
To koliko uzima procesora.....koga to briga. ...da li je 1% ili 2%....mis kad radi uzme 3%

Ogoljeni WinAmp je meni sasvim dovoljan. Meni licno je WinAmp lepsi i nekako pregledniji. Da li je to samosugestija ili navika, ne znam. Ne kazem da je Aimp los ali ako su po pitanju reprodukcije zvuka isti onda je menje vise sve-jedno

Taj aimp deluje osvezavajuce mada mislim da mu treba jos jedna-dve-tri verzije da se iskristalise.

Jel zna neko kako u Aimpu da sklonim ovaj natpis iz kojeg foldera je pesma?
Evo slike:

Mozes sortirati drugacije, da ti se ne pojavljuje bas pred svaku pesmu ta crta, ili ides u Options > Playlist (pod Interface) i skini shtiklu sa New Type of Playlists.

evo upravo sam instaliro ovaj odlican audio player. mogu rec da je vrjedan zamjene za vinamp ako cemo gledati samo audio i takodjer cuo sam da winampovi plugini i skinovi vrijede i za aimp. neznam tocnost informacije ali probajte :D

evo upravo sam instaliro ovaj odlican audio player. mogu rec da je vrjedan zamjene za vinamp ako cemo gledati samo audio i takodjer cuo sam da winampovi plugini i skinovi vrijede i za aimp. neznam tocnost informacije ali probajte :D

U principu trebalo bi da rade, tako pise u specifikacijama AIMP-a, ali ne moze da se garantuje da ce bas bas svaki plugin radi. Ja sam isprobavao neke, nisam naisao na vece nepravilnosti.

eo ga skinuh..instalirah..search me odusevio :D
vrh program..i mislim da ima bolji zvuk nego winamp...
toliko za sad :D

Resio sam da ga probam par dana, za sad je skroz ok, doduse negde sam procitao, a i ja sam to primetio da kod pesama koje su glasnije, poprilicno izoblici zvuk, da se primetiti kad se slusa preko slusalica, mada mozda sam se i istripovao nesto.
Jedino mi za sad fali lyrics plugin neki, ima li sta oko toga?

Ima li ovaj player opciju kao winamp da može da se podesi da postepeno prelazi sa pesme na pesmu.Nešto sam ranije probao ovaj player ali nije radilo.

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    27 KB · Pregleda: 87
Pa ima u Options->Playback , ali mi radi nekako cudno, tacnije ima fadeout za pesmu koja se zavrsava, ali nema fadein za pesmu koja sledi, tako da ona odmah pocne, sto zvuci skroz bezveze tako da sam ja to iskljucio.

edit: u vezi lyrics plugin-a, evo probao sam evil lyrics ali mu aimp salje pre naziva pesme i broj te pesme u listi pa on ne nadje nista uglavnom...

edit2: jedino sto sam nasao je minilyrics, on radi ali nije besplatan tako da ispada iz igre.

Poslednja izmena:
edit: u vezi lyrics plugin-a, evo probao sam evil lyrics ali mu aimp salje pre naziva pesme i broj te pesme u listi pa on ne nadje nista uglavnom...

Kod mene je radio Evil Lyrics bez ikakvih problema. Baš ću pogledati kad dođem kući šta mu Aimp prosleđuje.

EEEE to je to! Uf, dobro je, taman sam pomislio da se vratim na Winamp :p :d

Zbog toga sto prikazuje prikaz pesama po folderima? Pa to je extra opcija. Ja kad sam to video odusevio sam se. Winampu je bas to jedan od nedostataka. A ovde mozes da podesis i da prikazuje i da ne prikazuje ta folder zaglavlja.

slazem se.
To koliko uzima procesora.....koga to briga. ...da li je 1% ili 2%....mis kad radi uzme 3%

Ogoljeni WinAmp je meni sasvim dovoljan. Meni licno je WinAmp lepsi i nekako pregledniji. Da li je to samosugestija ili navika, ne znam. Ne kazem da je Aimp los ali ako su po pitanju reprodukcije zvuka isti onda je menje vise sve-jedno

Taj aimp deluje osvezavajuce mada mislim da mu treba jos jedna-dve-tri verzije da se iskristalise.
Izgled je stvar skina i AIMP moze izgledati kako hoces, pa cak i kao Winamp. U ogoljenom winampu meni recimo nedostaje Auto shutdown za sta ti treba plugin u winampu, a takodje i snimanje internet radio stanica za sta ti opet treba plugin za winamp, a u aimpu vec postoji i kao takav je opet manji od winampa.

Uzmi u obzir da aimp postoji par meseci, a winamp par (da ne kazem 10-tak godina). Za jos koji mesec AIMP ce pojesti winamp za uzinu, a za mene ga je i AIMP beta odavno pojela. ;)

Mozete podesiti da vam te ove grupice na listi koje je zolabg zeleo da iskljuci razdvajaju po folderu, autoru, datumu itd.

E da zaboravih da kazem da je jedna od stvari koje mi najvise nedostaju kod winampa to sto ne moze da obrise trenutnu pesmu koja svira. Moze da se brise selektovana pesma sa harda, ali sta ako hocu da obrisem tu koja trenutno svira? Moram da je selektujem pa brisem. Cak ne moze da se namesti ni globalni shorcut za brisanje pesma koja trenutno ide. Moguce je ubaciti plugin za brisanje trenutne pesme ali opet ne moze da se podesi globalni shortcut. Ovo nekako moze i da se odradi uz pomoc filelist removera (sto je opet plugin) ali je sve to prilicno jadno napravljeno i dodavanjem takvog shortcuta se brise sve prethodno setovano od precica tako da ne preporucujem ovu operaciju nikako. Kod AIMP-a je ovo podrzano bez ikakvih plugina i moze da se stavi globalni shortcut tako da mogu da obrisem pesmu iz bilo kog programa radeci taj shortcut. Ne moram posle da vrsljam i trazim pesmu koja me je nervirala dok sam igrao partiju warcrafta, kucao nesto u wordu ili programirao. Ovo je ogroman nedostatak winampa... Pustao me je da me mrzi da posle trazim pesmu koja me nervira i tako joj davao sansu da se ponovo pusti i nervira me opet :) Ali neee AIMP ovo saseca iz korena :) Samo zveknem CTRL + delete na numerickoj i pesma nestaje sa mog harda za uvek, a pametni AIMP pusta sledecu u punom kvalitetu :D :D Extra! ,)

Poslednja izmena:
Da li je moguce podesiti winamp da automatski pusti pesmu koja je u playlisti kada se pokrene? Ja ovu opciju nisam nasao. Nervira me sto kad pokrenem winamp moram jos i na play da kliknem da pocne muzika. Uzas. AIMP automatski pocinje sa svirkom cim se pokrene. To je odlicna stvar. Verovatno sam hteo muziku kad sam pokrenuo takav program pa je po defaultu trebalo staviti da se muzika automatski pusti, a ako to neko zeli zaustaviti neka klikne na pauzu. Mnogo pametnije je tako jer ce se retko desavati taj drugi slucaj. To su samo mali primeri usability-a koji opet idu u prilog AIMP-u! :p

Pa to su preuzeli iz XMPlaya, zar ne? Nista novo...

ima plugin za winamp, reproduction control, koji to omogucava

Vrh Dno