5000 legne ako se prebaci plata, za 200.000 bez kamate mora da se ide tamo i isto je uslov da se prebaci plata, planiram i ja, uzmes 200 soma bez kamate i stavis na stednju 🤣🤣🤣Otvorih i ja račun, podneo zahtev za ananas i shoppster kupone, i leglo mi nekih 5000, ne znam odakle. Sutra ću da nateram ženu i ona da otvori 🙂. Da nema neki referral bonus 😀?
Dodatno, videh kad sam otvarao račun neku ponudu za kredit bez kamate na 12 meseci, mislim 200k, kako to funkcioniše? Pretpostavljam da za to mora u ekspozituru?
Rekli su mi preko telefona da moze, mora se bude barem 3 meseca kod tog poslodavca to je sve.Baš mi je danas legla plata 🙂. A za tih 200k, može posle prve plate koja je legla ili mora da se čeka više meseci?
Može, naravno, a najlogičnije je da to bude očitana lična karta, ako je imaš. Može, doduše, i ona da bude skenirani papir, ali ipak je PDF njen originalni oblik.Jel ovaj "Dokument za potvrdu adrese prebivališta" moze da bude elektronski ili mora papir?
To je to, bonus uplaćuju istog dana.Baš mi je danas legla plata 🙂.
Baš suprotno, nije da treba da čekaš nego imaš tačno 60 dana fore od prve plate, dakle od danas.A za tih 200k, može posle prve plate koja je legla ili mora da se čeka više meseci?
Zahteva se i rezidentnost, minimum 6 meseci radnog staža, kao i ugovor na neodređeno. Uredan izvešaj Kreditnog biroa takođe, mada se to maltene podrazumeva.to je sve.
Nista mi to nisu rekli, ja nisam za stalno, videcemo onda, svakako mi plata tek 17og ima vremena.Može, naravno, a najlogičnije je da to bude očitana lična karta, ako je imaš. Može, doduše, i ona da bude skenirani papir, ali ipak je PDF njen originalni oblik.
To je to, bonus uplaćuju istog dana.
Baš suprotno, nije da treba da čekaš nego imaš tačno 60 dana fore od prve plate, dakle od danas.
Zahteva se i rezidentnost, minimum 6 meseci radnog staža, kao i ugovor na neodređeno. Uredan izvešaj Kreditnog biroa takođe, mada se to maltene podrazumeva.
To je jos bolja kombinacija 🤣 Mislim da ne bi trebalo da menjaju uslove, verovatno ostaje sve isto, mada ko zna, sace rovelo da razjasni 😂Ima li neko info kolika je kamata na kredit ukoliko plata iz nekog razloga vise ne bude isla na njihov racun? Mislim na ovaj beskamatni od 200k
Znaš šta, to najverovatnije ni ne proveravaju. Fora je što oni podatke preuzimaju sa ePlatforme (eUprave), a dodatne traže samo ako im u tim automatski dohvaćenim nešto smeta. E, sad, koliko se to često dešava, stvarno ne znam. Zvanični uslovi su, inače, navedeni na ovoj stranici, posvećenoj otvaranju računa, čisto da naglasim da nisam izmislio, hahah.Nista mi to nisu rekli
U skladu sa prethodnim pasusom, u načelu je dovoljna lična karta. Tako im zapravo funkcioniše svaki keš kredit, ne samo ovaj posebni za nove klijente. Dodatnu traže samo specijalno, a to bi moglo biti svašta: izvodi (da vide kako koristiš novac od plate), platni listići (da vide specifikaciju plate), potvrda o zaposlenju (tu bi tek videli da li je na neodređeno)...ima li neka dokumentacija koja treba da se popuni
Nažalost, nemam ugovor niti nacrt ugovora, pa nisam u mogućnosti da odgovorim na to, hahah. Imalo bi smisla da postoji neka kvaka sa tim, ali ne znam pouzdano.sace rovelo da razjasni 😂
Mogao bi da pogasiš sve, pa opet otvoriš od nule. To si, kontam, već čitao da su neki radili. Ali da, komplikacija je utoliko što bi morao da sklanjaš negde sredstva.A za nas koji godinama primamo platu preko Aik, šipak 🙂
Ma verujem ja tebi, tebe ovaj forum da zaposli kao savetnika 🤣🤣Znaš šta, to najverovatnije ni ne proveravaju. Fora je što oni podatke preuzimaju sa ePlatforme (eUprave), a dodatne traže samo ako im u tim automatski dohvaćenim nešto smeta. E, sad, koliko se to često dešava, stvarno ne znam. Zvanični uslovi su, inače, navedeni na ovoj stranici, posvećenoj otvaranju računa, čisto da naglasim da nisam izmislio, hahah.
U skladu sa prethodnim pasusom, u načelu je dovoljna lična karta. Tako im zapravo funkcioniše svaki keš kredit, ne samo ovaj posebni za nove klijente. Dodatnu traže samo specijalno, a to bi moglo biti svašta: izvodi (da vide kako koristiš novac od plate), platni listići (da vide specifikaciju plate), potvrda o zaposlenju (tu bi tek videli da li je na neodređeno)...
Nažalost, nemam ugovor niti nacrt ugovora, pa nisam u mogućnosti da odgovorim na to, hahah. Imalo bi smisla da postoji neka kvaka sa tim, ali ne znam pouzdano.
Mogao bi da pogasiš sve, pa opet otvoriš od nule. To si, kontam, već čitao da su neki radili. Ali da, komplikacija je utoliko što bi morao da sklanjaš negde sredstva.
A na šta tačno misliš pod ovim? Ne kontam na šta se odnosi 3k, a ni šta ti je ona tačno rekla, šta su joj poslali da će trajati do 28. avgusta?Takođe sam dobio preko onih benefita, još neko je to pomenuo ovde. U mom slučaju je 3k.
Info od zaposlene u filijali kod koje sam otvarao štednju je da je produženo do 28. avgusta sa svim benefitima 🤷♂️
Bonus kamata traje 12 meseci otkad je račun otvoren, tako da ga ne valja otvarati ako nemaš sredstva, jer onda gubiš vreme sa praznim računom. Sama kamata se, naravno, obračunava za vreme tokom kog su sredstva na računu. Da li ti je legla plata ili ne, određuje samo koliki je maksimum za bonus kamatu, i to se primenjuje na ceo mesec. Nije, dakle, važno, kada ti legne plata.Jel štednja počinje da se obračunava od datuma prenosa sredstava na štedni račun ili od trenutka kada se plata prenese?
Otvorio sam račun 24. jula i tog dana prebacio sredstva na štedni. Evo sad sam pogledao štedni, tek jutros mi je prikazana isplaćena kamata (datum izvršenja 3. 8. 2026.)Bonus kamata traje 12 meseci otkad je račun otvoren, tako da ga ne valja otvarati ako nemaš sredstva, jer onda gubiš vreme sa praznim računom. Sama kamata se, naravno, obračunava za vreme tokom kog su sredstva na računu. Da li ti je legla plata ili ne, određuje samo koliki je maksimum za bonus kamatu, i to se primenjuje na ceo mesec. Nije, dakle, važno, kada ti legne plata.
Recimo da si danas otvorio dinarsku štednju i na nju stavio 500k. Plata ti legne npr. 10. avgusta i to je to, evidentiran si kao primalac zarade u avgustu, pa će ti za svih 28 dana meseca (koliko je ostalo) biti zaračunata kamata 5% na svih 500k, jer je to ispod maksimuma od 1.200.000. I tako nadalje. Povezana stvar, recimo da ti iz bilo kog razloga u nekom mesecu plata ne legne, ili si odlučio da je prebaciš u drugu banku, nakratko ili trajno. U tom mesecu bi ti 5% bilo zaračunalo samo za 200k, dok bi ostatak išao po 0,01%.
Da sumiram, za svaki mesec se računa odvojeno, u odnosu na to da li si primio zaradu tokom meseca ili ne. Tačan datum nije važan, jedna uplata ti pokriva ceo kalendarski mesec.
Aha, to, jasno. Ne sećam se da je iko dosad pominjao, pa mi je bilo van konteksta. Ali nije neobično da tako banke privlače primaoce zarade iz firmi sa kojima sarađuju.3k je dodatni bonus
Pa da, svašta bi moglo biti.Možda čak i postoje posebne ponude za različite klijenta, ne znam.
Jasno, tamo je zgodnije, kamata se obračunava uvek poslednjeg dana u mesecu, dok je u Aiku to prvi radni dan narednog meseca, kako si i imao prilike da vidiš.Navikao sam na yettel da prebacuju pre kraja meseca
Ostaje dobro pitanje kako se taj period računa. Da ti nije možda to pomenula? Dvosmisleno je, da li se misli na 12 kalendarskih meseci (obračuna kamate) ili na punih 365 dana ili tako nešto. Eto, baš na tvom primeru, da li ti bonus period ističe zaključno sa junom 2027, jer ti je to 12. mesec, a 1. ti je bio vrlo kratak jul 2026, ili ipak imaš bonus sve do kraja jula 2027.do kraja promo perioda od 12 meseci
200k 5% je bez obzira na vrstu računa u prvih 12m, a ako imaš Advance i Supreme i ako si preneo platu u AIK možeš 1.2m sa 5%, sve preko toga je 0.01%. To mu dođe oko 5k kamate mesečno ako je na štednom računu sve vreme bilo 1.2m.Mora li da se prima plata za ovu non stop stednju ili se moze ugovoriti i bez prenosa zarade? Koliko sam shvatio do 200 000 dinara je kamata 5%, ili moze3i preko toga?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari