Kako se prebacuje plata? Automatski vide uplatu ili mora da se nosi neka potvrda od poslodavca?
Automatski se evidentiraš kao primalac zarade kada ona legne. Isto važi za platu unapred, tu su čak i naglasili da je automatski.
Da li se kamata obračunava na trenutni iznos na štednom računu, jer planiram da posle početnog iznosa, novac sukcesivno prenosim sa osnovnog računa.
Pa da, to i jeste suština štednje po viđenju. U suprotnom bi bila oročena na jedan mesec (ili kraće). Svakog dana ugrubo dobijaš 1/365 × 5% × iznos. Ako danas na računu imaš 100.000, za današnji dan dobijaš otprilike 1/365 × 5% × 100.000 ≈ 13,7 dinara. Sutra, recimo, dodaš 10.000, znači ukupno imaš 110.000, pa za taj dan dobiješ malo više, negde oko 15,07 dinara. I tako dalje. To se sve 1. novembra sračuna i tada ti isplate konačnu kamatu. Ostaje samo pitanje u kom trenutku prave presek, jer ti slobodno možeš da šetaš novac više puta u toku dana.
Izgleda da su mi racunali punu kamatu.
Definitivno jesu, tačan iznos za šest dana, korektno.
Al bez paketa tekućeg računa, meni su obračunali 0.01%.
I to je nešto, jer po ugovoru uopšte nije definisana kamata za klijente koji nisu korisnici paketa. Član 10 to reguliše i baš je ili-ili između korisnika Start paketa i korisnika Advance i Supreme koji nisu primili zaradu sa jedne strane (baš tako taksativno navedeno), te korisnika Advance i Supreme paketa koji su primili zaradu s druge strane. Trećeg nema.
Na 2000€ bi mi održavanje pojelo kamatu, tako da se ne isplati.
Ne bi sasvim, budući da bi na taj iznos mesečna kamata bila malo preko četiri evra, dok je održavanje Start paketa 150 dinara.