Šta je novo?

Age Of Empires 3 UTISCI

Graficka iznad 6600, ne ukljucujuci nju. Dakle 6600GT i iznad. Na 6600 obicnom na Atlonu 3000+ Venice napucanom na 2.6ghz, 1gb rama ima izmedju 15 i 25 frejmova, primetno zastajkuje...
Naravno, full detalji, sve na max, bez aa i af

Dobro, ali da li je neko presao onu misiju i koju je taktiku upotrebio?

Ja sam iz druge presao tu misiju na srednjem nivou tezine tako sto sam zidao towere, zidom okruzio gradic, a iz grada mi je kao dodatak kasnije stigla i tvrdjava. Znaci tornjevi, sto vise topova oko njih i konjica da zadrzava sto duze crvene mundire. Naravno odmah nakon talasa napada popravljaj sve gradjevine, a po mogucstvu pravi i dupli zid. Bitno ti je da prezivis samo prvi nalet neprijatelja, a posle sve vec ide svojim tokom.

Probao skoro sve od toga sto pricas osim duplog zida. I nisam narucio novi town center. Sinoc sam o tome razmisljao i resio sam jos tako da probam, da prakticno pravim dve baze jer znas sta je problem, mogu ja da okruzim bazu zidinama ali brate rudnik vrlo brzo iscrpi i onda moram da izvodim radnike iz baze na sasvim drugu stranu a onda moram i vojnike da ih cuvaju a vojnika nemam mnogo jer nemam dovoljno para i gradjevina da ih napravim a gradjevina nemam dovoljno opet zbog para i tako u krug. Jedina varijanta je da probam sa dva town center-a (nadam se da cu dobiti resurse kada napravim i drugi town center) koja cu izgraditi kod dva rudnika i na taj nacin cu imati vise resursa, ali onda je opet problem u tome sto drugi TC mogu dobiti tek u trecoj eri. Ma haos... :) Malo morgen samo prvi nalet, znaci oni me uvek napadaju sa mnogo vojske i stalno mi smanjuju i smanjuju vojsku a ja sve kao cekam da je napravim a fora je sto bih ja trebalo njih da unistim a ne da cekam i da se branim samo. A tornjevi su smesno slabi.

filipenko je napisao(la):
Graficka iznad 6600, ne ukljucujuci nju. Dakle 6600GT i iznad. Na 6600 obicnom na Atlonu 3000+ Venice napucanom na 2.6ghz, 1gb rama ima izmedju 15 i 25 frejmova, primetno zastajkuje...
Naravno, full detalji, sve na max, bez aa i af

Da, ubija ga onaj "bloom" efekat. Kada se iskljuchi bloom ili ako se igra na radeonima koji podrzavaju ps 2.0 radi odlichno.

Civil je napisao(la):
Pazi kad' ne mogu da poverujem sta mi govoris. :)

Lepo sam napisao da ne mogu da unistim Spance, two war huts je pocetak nivoa i mogao bi da ga predje i moj cale koji u zivotu nije seo za kompjuter.

Ja sam pitao za POSLE toga, znaci kada mora da se unisti baza Spanaca!

Pa onda boje pusti caleta da se malo zanima jer to sto ti pitas je ,blago recheno, smeshno! U opshte ne vidim u chemu je problem sem sto ti i ne znash koga mlatish dal Spance ili Britance! Mogu ti dati samo jedan savet,ne zamlacuj se duplim zidovima i ne znam kakvim taktikama jer ti ovde stvarno nisu potrebne.Napravish par towera,gomilu peshadije a iza njih 5,6 topuzina(iskljuchivo za peshadiju) prichekas da se Britanci ispucaju i onda jurnes u kontranapad...

Tako je, maximalan broj towera, topovi i neko ispred njih da ih stiti. Zid je dobar jer se protivnici cesto na neki nacin zabaguju i ruse prvo zid sto ti daje vremena da nastancujes malo vojske ili da tornjevi pobiju neprijatelja.
Bunker varijanta pali dok se ne razvijes da prezivis. Gradi plantazu sa 10 setlera i eto ti zlata, ne moras da saljes settlere da kopaju. Napravi marketplace odmah i rasprodaj resurse kojih imas vise kada krene napad i eto ti vojske. Drugi town center ti definitivno ne treba.

Ne znam o cemu pricas, plantaza je za hranu, ako na to mislis.

Civil je napisao(la):
??? Ne razbiram. Kakvu plantazu za zlato?
U bre prijatelju...pa ona plantaža pamuka (u worker panelu: zadnji red, druga sa leve strane čini mi se). Za razliku od Mila koji donosi hranu, on donosi "coine", što i piše kada zadrćiš miša iznad sličice. ;) Hajde probaj pa javi.
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
To je mozda u IV razdoblju koga ja nisam ni dostigao bre i koga nema teoretske sanse da dostignem, barem ne na ovom nivou. Zato ne znam sta je.

Ja sam na tu plantazu naleteo prvi put u Akt III,u onom delu kada gradis prugu,ali definitivno postoji.
Neke delove igram po nekoliko sati,na pocetku me uglavnom uniste skroz i onda posle moram da se smaram sa jednim seljakom.
Koliko sam do sada provalio najefikasnije i najkorisnije oruzije su topovi.Oni bukvalno unistavaju pesadiju i konjicu.Mana je sto su skupi i sto treba da se nacekas dok ne skupis dovoljno zlata da bi napravio 5+ topova.

Upravo!!! Topovi su zakon! Poslusao sam topove, napravio maksimum outpost-ova, 3-4 topa i vojnike ispred i odr'o sam ih lako! A pre toga sam se toliko mucio! Jos jednom se pokazalo koliko sam nepazljiv, uopste nisam konstatovao da ta plantaza donosi zlato, u stvari setio sam se posle da jesam ali kao ma sta ce mi kad' imam rudnike i posle sam zaboravio na to. Sada ih nisam ni slao da budu topovsko mesto (seljake) nego sam napravio plantazu i imao sam zlata a i market mi je posluzio da nadoknadim resurse kojih nemam mnogo.

Sad' ne mogu da prismrdim Warwick-ovoj tvrdjavi. Mnogo teska igra bre, ko je rekao da je smesno laka na Moderate?

Evo i ja sam probao igru i nekako mi se vise svinja Age of Empires II.Dosta je teza od AfOIII.imam "mali bag"-gubljenje zvuka posle nekih 5min.igranja.skidam neki pach pa cu da vidm da li ce se taj bag nastaviti!!

Narode skinuo sam pach i neradi.odnosno nemogu da ga instaliram.postoji li neka fora oko pach-ovnja ove igre

Evo sad sam skinuo pach-nemacki i on ok radi.neki bagovi su ispravljeni sad zvuka ima.medjutim sve je na nemackom sto mi se nesvinja.ovaj pach je nekih 1.1mb dok je engl.6.6mb.ako neko zna odakle da skinem pec koji radi nek mi ostavi adresu.unapred hvala

"ISPRAVKA"
Evo sad sam skinuo pach-nemacki i on ok radi.neki bagovi su ispravljeni sad zvuka ima.medjutim sve je na nemackom sto mi se nesvidja.ovaj pach je nekih 1.1mb dok je engl.6.6mb.ako neko zna odakle da skinem pach koji radi nek mi ostavi adresu.unapred hvala

Meni se pojavljuju neke zelene mrlje povremeno na 0.1sec i nestaju, samo kada stavim shader model na ultra i na high. Takodje imam slicne stvari sa fear-om. Da li je to do drajvera ili do graficke (6600GT nije OC). Takodje ovoga ranije nije bilo

Moguce da je do same igrice.Ja imam problema sa zvukom i nikako da ga namestim da radi kako treba.pach koji sam skinuo neradi kako treba.ustvari nemogu uopste da ga pokrenem.izgleda da je cela igrica bagovita

Igra uopste nije bagovita, bagoviti su vasi kompjuteri.......

@Civil:
Posto se post iznad odnosi na mnozinu ja bih napomenuo da ja nisam rekao da je igra bagovita. Igra se tripuje zbog FSAA, sada skidam najnovije beta drajvere pa se nadam da ce uspeti da rese taj problem.

Kosd mene je bagovit samo zvuk.igra je skroz ok!!pach na nemackom to ispravlja,ali mew nervira sto pola stvari nerazumem.dok pach od 6.3mb nemogu da instaliram jer mi prijavljuje "old file not faund".pa se patim i igram je bez zvuka.

Pa zvuk je deo igre sto znaci da je po tebi igra bagovita. Ali ako tebe zeza zvuk a mene ne zeza to znaci da nije do igre jer da jeste onda bi on zezao sve koji je instaliraju.

Ja NIKADA ali NIKADA ni zbog jedne igre nisam promenio drajvere, uvek je sve normalno radio sa onima koje sam tada imao. Zato mi nije jasno to sto gomila ljudi ima neke probleme sa drajverima i igrama... doduse, to moze da bude problem nekompatibilnosti igre sa nekim grafickim karticama za sta bi se onda moglo reci da je BAG jer igra bi trebalo normalno da radi sa svim grafickim koje podrzava...

Nije u pitanju samo zvuk kod mene.evo i komsija ima bug sa zvukom.
Graficka koju ja imam je asus 9550ge,a on asus 9200se.mozda je do te verzije igre.videcu da "kupin novi disk sa igrom"mozda ce sa njim biti druga prica.

Kakve veze graficka ima sa zvukom ?

ma tek sam sada video kakvu sam glupost izvalio.sa pogresnog posta sam copy\paste uradio.zamenio sam odgovore.ja ima zvucnu Sound Blaster Live! 24-bit dok je kod njega integrisana.Izgleda da je do diska na kome se nalazi igra.uzecu od druga danas njegov disk pa cu javiti ,da li je jos uvek isti problem ili ne.

Vrh Dno