Šta je novo?

Age of Empires 3 DEMO is here !

Paranoya

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2005
Poena
319
Samo 375 Mb :)

* Single Player only, no MP
* 2 scenarios from the Campaign
* 2 Random Maps (confirmed as New England & Texas)
* 2 civs (confirmed as British & Spanish)

Trebao bih da se radujem zbog demoa,ali nazalost imam 56k vezu... :wall: Evo vam link pa uzivajte medju prvima

http://download.microsoft.com/download/d/7/3/d7348fe3-d498-4e13-96c6-3da92e8f0c62/aoe3trial.exe

Ko skine demo,ovde obavezno da napise kakav utisak ostavlja demo verzija treceg dela najbolje strategije ikad.
:wave: :type: :guitar:

Eve gi curka :)

Koliko slobodnog prostora na disku moras da imas da bi instalirao ovaj demo? Imam 3GB i izbaci mi error "not enough disk space" :S: :wall:

Sigurno se raspakuje u temp pa na tom hard disku nemas dovoljno prostora...

Evo ja sam sad poceo da skidam Demo. Ocekujem da ce biti gotov za jedno 3-4 sata. Cim se Demo skine i malo isprobam igru, dolazim ovde da iznesem svoje utiske o istoj.

Pozdrav. :wave:

Probao :)
Generalno utisci su pozitivni. Igra izgleda sjajno, mada ima onaj Age Of Empires look koji mene malo nervira, sve jedinice su previse ustogljene.
Za pocetak sam se pogubio, malo je sve konfuzno i ima previse mogucnosti i upgrade-ova. Jos nesto, ako neko provali kako da vidim koliki mi je trenutno population limit i dokle sam ga popunio, bio bih mu zahvalan. Pored sve dobre volje to nisam uspeo da nadjem :(
Sto se tice fizickog modela... zapanjujuce, ali stvarno radi kao sto su najavili. Pesadinci malo smesno lete, jer se ukrute kao lutkice u nekom polucucecem stavu i tako se kotrljaju dok se ne zaustave :), ali je uticaj na zgrade pun pogodak. Konacno ce se stvarno nesto desiti zgradi na onom mestu na koje pogodim, a necu videti neku genericku sliku ostecenja. Lete parcici zidova, zvonik, parce krova... odbija se o susednu zgradu... ma milina jedna za rusilacki nastrojene :D
Brodovi su jako krupni u odnosu na ostale igre tog tipa. Postoji jedna vrsta broda koja moze da trenira pesadiju i konjicu i onda ih samo iskrca, sto je jako interesantan strateski momenat. Razvoj glavnog grada je isto potpuno nov koncept, pogotovo sto se prenosi iz nivoa u nivo.
Cekamo sada full verziju :)

Poslednja izmena:
Koliko je igra zahtevna?

Pocetna strana (grad) bas ostavlja fin utisak. Probao sam malo te utiske jos uvek nebih iznosio.

eternity je napisao(la):
Koliko je igra zahtevna?
Pa ne mogu da ocenim kako ce se ponasati na slabijim konfiguracijama, mozda probam kasnije da instaliram na drugom racunaru.
Na konfi iz potpisa radi super u 1360x1024, detalji onako kako je igra namestila, mislim da je vecina stvari na high. Ne secka ni malo, mada je sam skrol malo skokovit.

Probao upravo, mogu da kazem da izgleda do jaja, gomila detalja, fina fizika, zvuk kao i uvek u AOE odlichan. Nisam josh skapirao shta treba da radim sa glavnim gradom poshto ne postoji tutorial u demou, ali ono malo shto sam igrao izgleda bash dobro. Vidi se da je igra otprilike gotova.
Imao sam jedan interesantan bug pri pushtanju igre - rekao mi je kao da mi kartica ima 0 mb memorije :) (GF6800 Gainward), ali mi je dozvolio da pustim igru tako da je sve radilo kako treba. Sa svim detaljima na high i AA u 1024x768 na P4 3.2 1Gb RAM i GF6800 radi fino, mada mi se chini da je scroll nekada skokovit shto kaze Dandy.
Danas cu probati i kod kuce na P4 3.0 goga rama i r9700.

Instalirao sam upravo na drugom racunaru, Athlon XP 2GHz, Radeon 8500, 768MB SDRAM-a. Radi super kada se smanje detalji.
Nisam probao da napravim veci broj jedinica, ali mislim da ce moci da se igra neki multi bez problema, jedva cekam :D

Usao sam u neki skirmish na ovoj slabijoj masini i pocinje da secka kada krene pushkaranje i krkanje artiljerijom. Uz to, naravno, nema onih lepih otpadanja komada zgrade (verovatno sam to ubio negde u detaljima).
Znaci moze da se igra, ali ne bas sasvim udobno.
Rekao bih da je neki R9550 pa navise sasvim dovoljan.

E da, jedna zamerka. AI je sklon zaglupljivanju. Jako cesto se dogadja da seljak posto posece drvo samo ostane da stoji. Takodje attack move se ne ispostuje do kraja. Cesto ako jedinica napadne nekoga usput posle zavrsetka tog dvoboja ostane tamo. Dogadjalo mi se da mi pola vojske stigne tamo gde sam kliknuo, a druga polovina ostane rasuta usput. Bice ovo pakao za micromanagement ako nesto ne urade po tom pitanju, a da ne pominjem da je jako tesko u guzvi nabosti strelicom odredjenu jedinicu.

Poslednja izmena:
Upravo mi se zavrsava Dl
Jedva cekam da vidim kakva je posle toliko cekanja

Dandy je napisao(la):
E da, jedna zamerka. AI je sklon zaglupljivanju. Jako cesto se dogadja da seljak posto posece drvo samo ostane da stoji. Takodje attack move se ne ispostuje do kraja. Cesto ako jedinica napadne nekoga usput posle zavrsetka tog dvoboja ostane tamo. Dogadjalo mi se da mi pola vojske stigne tamo gde sam kliknuo, a druga polovina ostane rasuta usput. Bice ovo pakao za micromanagement ako nesto ne urade po tom pitanju, a da ne pominjem da je jako tesko u guzvi nabosti strelicom odredjenu jedinicu.

Ha ha ha!!! :D Yebote, koji krsh :)
Neverovatno je da ne mogu da urade bedni attack-move kako treba. Razumeo bih da su problemi da neke ranged jedinice gadjajuci nesto sa strane odlutaju/zaustave se, ali da se tako nesto desava sa kompletnom armijom???

Posle 2 single player nivoa mogu da kazem da artiljerija shiba k'o luda - oni topovi su tako jako uradjeni da djule leti i odbija se od zemlje, rikoshetira kroz zgrade i lomi sve pred sobom :D E sad, shto se tiche AI-ja tu ima problema, poshto se deshava da se topovi zaglave u mochvari i ne umeju da izadju... Josh je bedak shto vozovi ne gaze ljude :)

Zvanicni minimum za pokretanje je:

- WinXP

- 1.4ghz Processor

- 256 RAM

- 64 MB Video Card that supports HW T&L

- Approximately 370MB of Hard Drive space (not including installer).

- DirectX 9c

Ovaj, malo sam neinformisan a iskreno me mrzi da trazim po netu, u kom vremenu se deshava radnja?

Amerike posle kolonizacija, grubo receno 1600-1800.

ja nisam odusevljen, dobro je sto je koncept poboljsan i sto ima par novina... ali sve je to vec vidjeno... grafika koja je trebala da bude nesto nevidjeno je samo lepa (subjektivno)...

Kao i kod Hitmana treba iskljuciti onaj bloom efekat i dobija se 3x veci framerate! Onako usput jel iko skontao gde pise koliko jedinica ima i koliko jos moze da napravi?

Ja sam skinuo DEMO sa 2 različite lokacije i ne mogu da ga instaliram, javlja grešku u Data1.cab - u. A nema šanse kad tolikim ljudima radi kako treba! Šta da radim?

Proday je napisao(la):
Onako usput jel iko skontao gde pise koliko jedinica ima i koliko jos moze da napravi?
Ja sam isto u dilemi da li sam glup ili jednostavno te informacije nema...

Ripper je napisao(la):
Ja sam skinuo DEMO sa 2 različite lokacije i ne mogu da ga instaliram, javlja grešku u Data1.cab - u. A nema šanse kad tolikim ljudima radi kako treba! Šta da radim?

Koju to vezu imas kada dva puta skidas isti fajl od nekih 375MB?

Uglavnom, ako su ti oba fajla (neispravna) u kompjuteru, mozes od njih napraviti jedan ispravan (u 99% slucajeva).

TotalCommander, napravis 2 foldera, jedan neispravni fajl ubacis u jedan folder, drugi fajl u drugi folder, zatim u lijevom panelu (TC) selektujes prvi neispravni fajl, meni File/Split File, ukucas velicinu dijela u bajtima (posto je ogranicenje mislim 99 djelova, digitron u ruke, pa velicinu fajla podijeli sa 99, pretvori u bajte, i tu vrijednost ukucas (ili malo vecu) u textbox u TC "Bytes per file").

Zatim ce ti TC podijeliti taj prvi fajl na 99 djelova + dobices jedan fajl sa CRC-om.

Obrati paznju dje smjestas te djelove.

Isto odradi sa drugim fajlom (ISTU velicinu u bajtima koristi za podjelu na djelove).

Obrati paznju dje smjestas te djelove.

E sada ide tezi dio posla.
Sada u TC u lijevom panelu udjes u folder dje su ti djelovi od prvog fajla, a u desnom su ti djelovi od drugog fajla.

Sada moras rucno da istestiras da li je prvi dio prvog fajla binarno isti kao prvi dio drugog fajla, pa drugi dio, pa treci, pa cetvrti...

Markiras u lijevom i desnom panelu dio 1, a zatim na meni Files/Compare by content provjeris da li su isti fajlovi.

Ako ti kaze "Two files are identical", tada jedan od njih (posto su isti) prebacis u neki rezervni folder sa ispravnim djelovina.

Ako se fajlovi razlikuju, prikazace ti razlike medju njima.

E ovo je malo tezi dio posla - trebas da odlucis koji od ova dva je pravi, a koji je prenesen sa greskom (neispravan).

Kao pomoc ti moze posluziti to kada ti prikaze razlike medju djelovima, probaj kao ispravan onaj koji je na tom dijelu binaran (hijeroglifi), a onaj koji na dijelu dje se razlikuju ima ASCII text - taj je lazan.

Ako su oba binarna - onda na papiru zapises broj problematicnog dijela, i od kod fajla (npr. dio 35 fajl 1; ili dio 46 dio 2...) si uzeo dio kao ispravan.

Dio za koji mislis da je pravi prebacis u folder sa ispravnim djelovima.

Ovo odradis za svaki dio pojedinacno (ne mozes markirati sve fajlove lijevo i desno pa ih tako porediti - moras rucno jedan po jedan).

Kada sve djelove odradis (i zapises koje si problematicne djelove prebacio u folder sa pravim djelovima), u TC u panelu nadjes taj folder, markiras samo prvi dio (sa extenzijom .001), meni Files/Combine files.

Pazi dje smjestas taj novi fajl koji bi trebao da je ispravan (da ga ne pomijesas sa druga dva neispravna od 375 MB).

Ako ti prilikom spajanja tih djelova u jedan veliki prikaze gresku vezanu za CRC - ne brini - samo je ignorisi.

Kada dobijes novi fajl, probaj da ga pokrenes da vidis da li je ispravan.

Ako eventualno nije ispravan, onda ponavljas postupak odabira djelova za koje smatras da su ispravni (djelovi koji su identicni su ispravni, tako da oni nijesu problem).

Ovo zahtijeva mnogo prostora na HDD-u (pa radi na praticiji sa dosta free space-a).

:wave:

ps
javi sto si uradio

pps
sustina ovoga je da oba fajla neispravna podijelis na djelove, a da zatim od tih djelova napravis jedan novi fajl koji ce biti ispravan.
na ovaj nacin sam nekoliko vecih fajlova skidanih modemom (koji su bili neispravni) oporavio i napravio ispravne fajlove :banana:

Poslednja izmena:
mislim da je u vremenu adsl-a lakshe ponovo skinuti fajl :)

Jeste ako ga skine ispravnog.

:wave:

u vremenu adsl-a?

boze pa kao da svaki treci korisnik racunara kod nas ima adsl!?!?

ajd sto je skup nego sto ga ima samo u bg-u malte ne

Naravno da neke stvari kao attack ne rade kako treba, pa pobogu to je DEMO verzija!!!

G!!! je napisao(la):
u vremenu adsl-a?

boze pa kao da svaki treci korisnik racunara kod nas ima adsl!?!?

ajd sto je skup nego sto ga ima samo u bg-u malte ne
pa za beograd jeste vreme adsl-a, to kakvo je stanje u ostatku srbije niti znam niti me zanima, a shto se tiche cene to je subjektivno, nekome je cena ok nekome nije a tako ce uvek i biti...

Nazad
Vrh Dno