Šta je novo?

Age of Empires 3 DEMO is here !

Izvini, ali ako uzmes cenu telefonskih impulsa i dial-up provajdera, da ne pricam o zauzecu veze, i konformitetu pri koriscenjeu aDSL-a, isti UOPSTE NIJE SKUP!

AOEIII me je vizuelno jako razocarao.igrao sam na 1024X768 i AA na high i zaista nije nista impresivno.
ali je igra i dalje sacuvala onaj stari smek AOE serijala i fenomenalan gameplay.

Evo sad skidam sa linka iz ove teme... Videću kako će se ponašati...

(ova 2 što ne rade su bila sa 3dgamersa i još nekog koga ne mogu da se setim)

I dalje nisam probao demo....Daj boze da ga stave na Mikro DVD za oktobar,ili cu :bottle: ...

http://ageofempires3.com/DevelopersBlog/Default.aspx?blogger=1

Jedna recenica iz Developers blog-a Bruce-a Shelley-ja

Friday, September 09, 2005
I won’t alarm anyone with the outstanding bug count or the number of new ones the testers in Redmond and Dallas found this week.

Nadam se da ce srediti sve te bagove sa AI-jem do izlaska igre,inace cu se veoma grubo ponasati prema DVD-u,bez obzira sto je age of empires na njemu,i bez obzira sto igru cekam godinama :mad: .A drago mi je sto neki vas kazu da je igra zadrzala stari smek.To mi se bas bas svidja. :banana: Jos samo ocekujem da je i multiplay gameplay zadrzan bar na istom nivou (ako ne bude i bolji) kao age2,i da dobijem brzu vezu ka netu u narednih 8-9 meseci i to bi mi bilo dovoljno.Ne treba mi nista vise. :d :p

Hm... jos jedan zbun... ne mogu da popravljam zgrade nikako?

Misha je napisao(la):
pa za beograd jeste vreme adsl-a, to kakvo je stanje u ostatku srbije niti znam niti me zanima, a shto se tiche cene to je subjektivno, nekome je cena ok nekome nije a tako ce uvek i biti...

jeee ziveli vas 1000 vrlih beogradskih momaka sa adslom... tuga...

anyway moze neki screenshot a da nije obradjen u PS kao oni zvanicni :)

To Dandy: koliko sam skontao moras prvo da ubacis workere u gradjevinu koju popravljas pa onda stisnes onaj cekic dole desno (repair)

ne moras radnike da ubacujes
samo klikni na cekic... zgradu ne mozes da popravljas dok je napadnuta.

Probah i ja ovaj demo. Fino.Ima tu dosta bugova koji ce nadam se, biti ispravljeni u finall verziji. Posto sam skoro igrao Imperial glory, malo me taj period smorio al AOE3 u svakom slucaju obecava.

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
jeee ziveli vas 1000 vrlih beogradskih momaka sa adslom... tuga...

...nemoj da si tuzan,ako imas strpljenja doci ce i ADSL/Cable/wireless u tvoje malo mesto jednog dana :eyebrows:

poz

Tja... nesto me je smorio ovaj demo... jeste da se zgrade lepo raspadaju, ali meni je i dalje bolji Rise of Nations...

Meni je igra ispunila ocekivanja. Nisam ocekivao nikakvu revoluciju, pa me igra verovatno zbog toga nije razocarala kao neke od Vas ovde. :) Igra je dozivela samo evolutivni pomak onog sto je vidjeno u predhodnim igrama iz AoE serijala. Dodate su neke nove stvari, poboljsana je grafika u skladu sa danasnjim standardima itd. Grafika u igri je po meni takodje odlicna. Igra mozda ima neke bug-ove, ali kako je ovo Demo verizja ostaje nam da se nadamo da ce isti biti otklonjeni do islaska igre. Sve u svemu meni je igra odlicna i mislim da zasluzuje paznju.
Evo i jedan screenshot koji pokazuje sta nam donosi finalna verzija igre.

Ma igra je samo bespotrebno zakomplikovani Aoe, koji je ionako imao previse detalja

Filipenko, poredis sa prvim ili drugim delom?

Meni je AoE2 bio totalni smor, a jedina igra uz koju sam proveo vise vremena nego uz AoE (prvi deo) jeste Colonization, '94, kada nisam ni imao drugu igricu, pa sam je doktorirao :)

Dakle, AoE mi je u top 5, a AoE2 ni ne postoji na listi....Demo necu ni da probam, cekam igru.....pa cemo da vidimo :)

Ma uopste govorim o celom serijalu. Prvi deo je bio interesantniji u singlu, dok je drugi bio nesto bolji za multi. Medjutim ovo je stvarno preterano, mislim da ce igra biti igracki promasaj. Prodavace se naravno, medjutim ne vidim ko bi ovo igrao u multiju

filipenko je napisao(la):
Ma igra je samo bespotrebno zakomplikovani Aoe, koji je ionako imao previse detalja
Aoe imao previse detalja ?!?! Na koje detalje mislis ? Nije bilo puno upgrade-ova,iako se to moze nekome uciniti.4 doba,to isto nije puno...population limit 200....gomila civilizacija,ali su sve slicne...nesto si ti pobrkao ,)

Paranoya je napisao(la):
Aoe imao previse detalja....gomila civilizacija,ali su sve slicne...nesto si ti pobrkao ,)

Pa civilizacije jesu slicne u AOE2 - AOC ako igras sa opcijom da imas sve tehnologije; ako igras sa svakom posebno - tj. da svaka civilizacija ima samo svoje specijalne mogucnosti, onda ces se iznenaditi koliko su neke civilizacije lose u nekim stvarima - konkretno, da li si probao da igras sa gotima ili keltima (mislim jedni od njih - ne znam napamet) - koji NEMAJU gradnju zidova.

Svaka civilizacija ima nesto posebno (AKO ti je tako podesena igrica) - a mozes da je podesis da svaka civilizacija ima sve - tada se te specificnosti civalizacija tope.

Meni su licno i AOE1 i AOE2 super igrice - za danasnje pojmove nemaju eye-candy efekte; ali su veoma igrive (koliko mi se puta desilo da nakon x sati neprekidnog igranja shvatim da sam gladan/da mi noge trnu/da me oci bole/da sam se sav ukocio...).

Po tom efektu se tesko koja danasnja igrica moze mjeriti sa AOE serijalom (vecinu danasnjih igrica predjes za par sati/dana).

:wave:

ps
nadajmo se da ce AOE3 zadrzati onaj stari smek i biti jos igrivija od prethodnika
ponekad igram u LAN-u AOC sa ujakom (covjek u godinama, koji je kasno poceo sa kompjuterima, znate kako tek njima ide ucenje bilo cega na kompjuteru, pa cak i pomjeranje misa) - on igra i aoe1 i aoe2 - medjutim, da mu pustim age of mithology, on bi se izgubio i jednostavno ne bi je igrao. poenta price je da igrica mora biti dovoljno jednostavna da bi je igrao sto siri krug ljudi, svih starosnih doba; i koja ce da radi i na slabijim kompjuterima.

@ mmmm

Ne moras da mi pricas o civilizacijama age-a,znam ja kolko se razlikuju,igrao sam Conquerorse na internetu,pre par godina.I to ne da sam ga igrao,trosio sam sate ko lud...nikad mi nije bilo dosta.Veliki sam fan age of empiresa 2: the conquerors.Nego nije mi jasno o kojim detaljima prica filipenko,zato sam rekao ono sto sam rekao :D .Iz filipenkovog posta sam shvatio da su mu age2 i age1 komplikovani,a ja sam bas hteo da kazem da je age jednostavan,bez obzira koliko civilizacija ima i koliko upgradeova ima.Bas zbog te svoje jednostavnosti,brzo se nauce osnove igranja,ali dug je put usavrsavanja svoje igre.I zbog toga je age najbolja STRATEGIJA.Ako se nekome prica o age-u tu sam :).Mada to bi bilo off topic jer je tema age 3 demo

Evi i ja igrah malo duze demo
Grafika nije bas fascinantna ali gamplay sto je najvaznije je odlica
Igra je dobro optimizovana za demo
Radi mi na pomenutoj kongihuraciji na 800x600 high

Alister je napisao(la):
...nemoj da si tuzan,ako imas strpljenja doci ce i ADSL/Cable/wireless u tvoje malo mesto jednog dana :eyebrows:

poz

jok ja furam wireless pa i nisam tuga...

tuga je sto se danas standard odredjuje prema ogromnoj manjini koja se fura po BGu... od srbije ostade samo beogradski pashaluk :)

@ Paranoya

respect :Klanjanje

:wave:

@paranoya
Aoe ni slucajno nije komplikovan u smislu da je tesko provaliti ga, ali je uglavnom pogresno fokusiran. Ima mnostvo razlicitih resursa, gomilu apgrejdova i uopste nije u toj meri fokusiran na borbu (sto bi po meni trebalo da bude srz svega). On jeste veoma zanimljiv i zarazan, ali dosadi vise po 15. put ista formula, ne pali vise to, posebno u vreme Wc3, a da ne spominjem 1000 puta agresivniji WH40k: Dawn Of War.

edit: takodje opet je u borbi primenjena potpuno identicna formula kamen-makaze-papir. To je bilo hit pre 5 godina, kad je predstavljalo revoluciju u odnosu na gomilanje tenkova iz C&C i Red Alerta, ali stvari su danas znatno raznovrsnije

Poslednja izmena:
Ehhh...nisam dzabe naglasio velikim slovima da je age najbolja STRATEGIJA...al kad bih ja sad tebi poceo da objasnjavam zbog cega je age bolja strategija i od wc3 i od dawn of wara i od red alerta,i od generala,i od rise of nationa,i od empire eartha,i od drugih takozvanih "age klonova" rasprava bi se oduzila,jer bi se ubacivala masa ljudi koji bi poceli pricu o tome kako age nije dobro povezan sa istorijskim cinjenicama,losa grafika,los zvuk,jezik kojim govore englezi,francuzi uopste ne zvuci kao njihov,sve nacije izgledaju isto po izgledu,nema nikakve razlike....bla bla bla....i jos bla bla....sve bi to bilo uzaludno jer se danas prave strategije u kojima mozak za razmisljanje upotrebljavas 10%,a za uzivanje u "atmosferi" grafike,eksplozija,efekata,razlicitosti izgleda rasa,milijardu bespotrebnih apgredjova i jedinica 90%,i na to se pali masa klinaca,tinejdzera,pocetnika,ostalima je vec ispran mozak,i sada se od jednog RTS-a ocekuje "orijentisanost ka borbi",ali nazalost nijedan RTS danasnjice to nema,a svi vi koji mislite da neki RTS to ima varate se jer vam iluziju stvara ona "atmosfera" kojom je opcinjen vas mozak 90% a vi ipak i dalje
razmisljate 10%... cast izuzecima (rome total war :) i drugim RTS-ovima gde nema stancovanja jedinica) mada Rome ipak nije klasicni RTS

Secam se kad sam drugu koji razbija warcraft 3 (a age nikad nije igrao),pustio snimak jednog mecha iz age2 1vs1,cisto da vidi kako izlgeda igra,i kako sve funkcionise.Covek se zapanjio koliko se tokom tog mecha napravi zgrada,koliko vojske istancuje i izgine,koliko borbi se vodi....mapa je bila odredjena bas za 1vs1 mech,ali bez obzira na to mapa nije bila mala,a ta dva lika (likovi koje znam) su bukvalno napunila celu mapu gradjevinama,i jednog trenutka ovaj lik me pita:u je**** kako postignu da kontrolisu sve to ?!? ja-Pa brate kazem ti u ovoj igri mora bas da se razmislja......

Evo priznajem.I ja sam se primao na fenomenalnu grafiku sa skrinova age-a 3 koji su kruzili internetom pre nego sto je izasao demo,ali grafika jedne STRATEGIJE je poslednja stvar zbog koje bih zamrzeo tu igru ako nije ispunila moja ocekivanja...
eto...age 3 se zasad pokazao graficki na demo-u.A strateski ce se pokazati za mesec ipo.

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
@paranoya
Aoe ni slucajno nije komplikovan u smislu da je tesko provaliti ga, ali je uglavnom pogresno fokusiran. Ima mnostvo razlicitih resursa, gomilu apgrejdova i uopste nije u toj meri fokusiran na borbu (sto bi po meni trebalo da bude srz svega). On jeste veoma zanimljiv i zarazan, ali dosadi vise po 15. put ista formula, ne pali vise to, posebno u vreme Wc3, a da ne spominjem 1000 puta agresivniji WH40k: Dawn Of War.

edit: takodje opet je u borbi primenjena potpuno identicna formula kamen-makaze-papir. To je bilo hit pre 5 godina, kad je predstavljalo revoluciju u odnosu na gomilanje tenkova iz C&C i Red Alerta, ali stvari su danas znatno raznovrsnije
poshto nikad nisi igrao age ni na semi-pro nivou, logichno je da ovako govorish
ja sam age pocheo da igram uz ortaka iz razreda,dauta koji se danas bije u koreji sa ludim koreancima za pare u ageu, i on mi je pokazao mnogo caka za igranje, i sa samim tim foricama, aoe2:tc je jedno 10x komplikovaniji za igranje u mp-u od wc3-a sa ft expanzijom. Upgraduje se svega par stvari, koriste se uglavnom drvo i hrana, zlato vrlo retko, kamen samo kod izgradnje castle-ova. Akcenat je bash na borbi, i samo na njoj, chak vishe na borbi nego u wc3-u (gde se vecina partija zasniva na fast expu u masovanju jedinica).

Shto se tiche bash borbe,prisutan je micro ko u wc3-u, ali i macro (wc3 macro necu da rachunam, to je borba 20-30ak jedinica protiv drugih 30ak) dok se u ageu taj broj penje na 3x veci. Problem age-a je shto nije instant strategija ko wc3, gde partija moze doslovno da se odigra za 6-7 min, dok je u age-u neki minimum 14-15 minuta, i to bas minimum minimuma

da ne skrecem sa teme, trojka super izgleda, i kapiram da ce se dosta igrati preko mreze svih mreza(naravno kad obrnu single, dok ce neki ostati samo na singlu),ali ne kod nas, kod nas su ljudi ili kaunterashi ili dotashi u zadnje vreme, treca kategorija igracha starcrafta i age-a izumire polako,ako nije vec izumrla.

Poslednja izmena:
Kako vas ne mrzi da pise te ovolike postove?
Zar niste do sada naucili da sa Filipom nema rasprave, on moze ovako da se ubedjuje do sutra! :)

Probao sam na radeonu 9700, interesantno je da radi jako dobro i nema skakutanja u skrolu, ali nema i bloom efekta. Da li je fazon u tome shto ne podrzavaju bloom na PS 2.0 ili su jednostavno reshili da ga iskljuche na atiju nemam pojma?!? Inache bloom efekat je bio i u drugim igrama (npr. Prince of Persia Sands of Time) i fino je radio na atiju tako da mi nije jasno zashto ga nema...
I josh jedna stvar - nashao sam gde je population - iznad svih resursa ima jedna mala kucica.

Koliko je jako kad top pogodi djuletom vojnika i ovaj odleti u provaliju

Paranoya je napisao(la):
Jedno pitanjce za sve koji su probali demo: Da li vam se cini da je korisnicki interfejs malo preveliki ? Pitam zato sto se dosta ljudi zalilo ensemble studios-u,i sada su ubacili izbor izmedju default,i smaller.I malo su ga sredili.

Da, stvarno su napravili preveliki korisnicki interfejs, tako da pokriva skoro pola ekrana. Drago mi je sto su ga sad prepravili i smanjili na razumnu velicinu.

Pozdrav. :wave:

Dobar je demo,ali mi se cini da je izgubio stari sharm.I nesvidja mi se ovo sto je u malo vecoj buducnosti od 2 dela!

Nazad
Vrh Dno