Šta je novo?

Adsl

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo u drzavi Srbiji moze da aDSL za fizicka lica bude skuplji od aDSL-a za pravna lica (2700 din). Svaka cast. Laku noc, Srbijo.

To za pravna lica nije uopste tacno. Sacekajmo ZVANICNE CENE pa cemo videti!

Ne verujem dace da bude 2700 din 256k protoka sta je vama ljudi.A drugo da li tih 25000 din ISP placa telekomu svakog meseca

ma nesto ce sigurno promeniti

kome treba samo 256mb protoka sigurno nece platiti 3000 din mesecno za to!

sa ovakvim predvidjenim cenama i troskovima ne verujem da ce iko uzeti, i obicni korisnici i firme imaju alternative...

pailhead je napisao(la):
ma nesto ce sigurno promeniti

kome treba samo 256mb protoka sigurno nece platiti 3000 din mesecno za to!

sa ovakvim predvidjenim cenama i troskovima ne verujem da ce iko uzeti, i obicni korisnici i firme imaju alternative...
Uh... ja bih rado dao 3k dinara za 256mbit, samo kada bih mogao da dobijem ADSL... ubi me ovaj PCM :wall:

Jesi li razmisljao o Wireless internetu. Mogao bi i jeftinije da prodjes.

jao al ste pametni ...
ko da ste podeljeni u 2 grupe
jedna sluzi da ispravlja sluchajne greske drugih korisnika
a druga da ***** " NISU NAM REKLI DO KOJE NOVE GODINE HO HO HO " - shvatili smo ironiju dosta je bilo :D

Joker je napisao(la):
To je sve kako si ti napisao, ali je bilo reci o PP, znaci kako se obracunava do nove godine !

Nemoj zezati ;) , pa nece toga biti pre nove godine :S: !

:wave:

Aponen je napisao(la):
Nemoj zezati ;) , pa nece toga biti pre nove godine :S: !

:wave:
Da, moja greska, kako bi se obracunavalo da ADSL krene ove godine (sto sigurno nece)
:d :D

10.12.2004.godine
Usluga brzog pristupa Internetu korišćenjem ADSL tehnologije

“Telekom Srbija” a.d. počinje sa uvođenjem nove usluge namenjene malim i srednjim biznis korisnicima, kao i rezidencijalnim korisnicima, pod nazivom Usluga brzog pristupa Internetu korišćenjem ADSL tehnologije. U početnoj fazi, usluga će biti dostupna samo pretplatnicima u Beogradu a tokom 2005.godine i pretplatnicima u Novom Sadu i Nišu, i pružaće se preko Internet Servis Provajdera.

Usluga omogućava stalan pristup Internetu preko postojećeg klasičnog telefonskog priključka, uz istovremeno korišćenje Interneta i telefonske usluge. U ponudi se nalaze tri vrste paketa u zavisnosti od digitalnih protoka: 256/64 kb/s, 512/128 kb/s i 768/192 kb/s za preuzimanje/slanje podataka respektivno.

Izvor:
http://www.telekom.yu/SajtTelekoma/Novosti.htm

Definitvno pocinje ADSL,ali po ovim cenama koje su najavljnen ,malo kucnih korisnika ce moci da plati tu uslugu,a mnogo ce se pre odluciti za wireless ili cable net,koji su dosta jeftiniji

ja stvarno ne znam ni kojoj bi se firmi isplatilo da uzme aDSL i da ima bedan upload /ogranicenja za te pare...

objavio je ono o cemu pricamo vec 6 meseci?

zanimljivo, sad znam sve o cenama datumima i uslovima...

pailhead je napisao(la):
ja stvarno ne znam ni kojoj bi se firmi isplatilo da uzme aDSL i da ima bedan upload /ogranicenja za te pare...
A šta fali ovom uploadu? Da li znaš od čega je izvedena skraćenica ADSL?

Meni je upload 64Kb/s i uopšte mi to nije frka niti me sputava. Ko namerava da radi neki stream upload ili nešto slično onda traži nešto drugo a ne ADSL. I bre još nije ni krenulo a već ne valja, ccc. :(

pa ne znam,da mu nista ne fali onda bi ljudi koji su to izmislili namenili adsl i firmama i kucnim korisnicima,
ali nisu, firme imaju druge solucije, adsl je iskljucivo namenjen kucnim korisnicima
hDSL, vDSL, sDSL sta vec, samo nije aDSL

ali da, "ovo je srbija"

Koliko sam primetio i ovde firme uzimaju ADSL, ima paketa sa većim upload brzinama pa im to verovatno završava posao. Zavisi koliko je velika firma odnosno koliko ima računara i koja im je namena. Ako neka firma koristi upload uglavnom za mail onda nema frke sa ovim brzinama. Naravno, uvek postoji mogućnost da se zakupi više linija.

Nego, pošto se priča o ADSL brzinama ja merio brzinu ove moje konekcije i bio sam prijatno iznenađen, trebalo bi da bude maximalno 384/64 a trenutno se kreće oko 510/110 Kb/s. Bzina konekcije se može izmeriti >>> OVDE

koliko sam ja primetio adsl je ili besplatan ili veoma veoma veoma veoma jeftin osim u nasem slucaju, stvarno ne znam kakvu ustedu neka firma pa makar i sa dva zaposlena pravi uzimanjem adsl-a... al ajde

pailhead je napisao(la):
koliko sam ja primetio adsl je ili besplatan ili veoma veoma veoma veoma jeftin osim u nasem slucaju, stvarno ne znam kakvu ustedu neka firma pa makar i sa dva zaposlena pravi uzimanjem adsl-a... al ajde

Gde si to video da je ADSL besplatan?!?!?!

svajcarska,
valjda ti kupis modem ili iznajmis ili nesto, ali naslabiji paket (256/64) ti je besplatan s tim sto si ogranicen na tricavih 10gb downloada mesecno...

strasno, ko jos moze da zivi sa 10gb

To da ima negde free ADSL nisam siguran i teško mi je da poverujem, ali znam da ovde ima free Dial-up. Koristio godinama i nikako nisam mogao da ubedim neke moje poznanike da ne zakupljuju sate pošto isto to mogu da imaju free.

Kaže mi danas jedan prijatelj da je njegov ISP uradio free upgrade na 512 Kb/s svim svojim klijentima. Verovatno je i moj ISP uradio istu stvar pošto sam na početku imao ~370 Kb/s a sada ~500/100 Kb/s.

Poslednja izmena:
ima free DSL-a, ali imas program koji ti prikazuje bannere... kao sto je nekada bila spedia i sl. To je i poenta. Stize ti mail na adresu i sl.

Samo toga nema kod nas, naravno.
Nas DSL ce verovatno biti NAJSKUPLJI na SVETU.

A tek sto ima za dzabe wireless-a po evropi....

: ironija :

pogledaj kolko te kosta 200mb na sbb-u, ili koliko se spominju cene adsl-a sa ogranicenjem

i uporedi sa 10gb, 256k BESPLATNO!

evo Vam odluka Telekoma o cenama i popustima ka ISP......

nas svemocni TELEKOM :-devil-:

Prilozi

• ODLUKA_ADSL.zip
    8.7 KB · Pregleda: 196
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno