Šta je novo?

ADSL Zemun

Mikizemun

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
319
dali je nekome iz Zemuna uveden adsl?
ne racunam test fazu i telekomove adsl klijente

Moj komsija je na 618 *** (G.G. Zemun) i dobio je odgovor da nema tehnickih mogucnosti (SezamPro), sa obrazlozenjem da na njegovoj centrali nije jos instalirana ADSL oprema, nezvanicno - na prolece.

Ja proveravam sutra, jer sam na drugoj centrali 31***** i nadam se da cu dobiti pozitivan odgovor od Verata.

pozdrav

Izgleda Zemun i Bezanija, mrka kapa, zasad. Blokovi 60 i nesto, 70, 45 su na toj
centrali (vodi se kao Bezanijska), tako da tu jos koji mesec verovatno nista.
Tako meni bar rekose u Telekomu.
Pozdrav

Centrala Bezanija se nalazi u Bloku 70 i pokriva Novobeogradske blokove oko Piramide + Bezanijsku kosu i iako Sezam i Beotel kazu da ima tehnickih mogucnosti,njih nema jer ima samo 4 ADSL porta koja su odavno kaparisana od ljudi iz Telekoma.
Po informacijama iz Telekoma oprema ce u toj centrali biti instalirana u toku proleca,najkasnije do pocetka leta.

NA jednom od postova pise da Telekom ima ADSL prikljucke na centrali Novi Beograd,ali koliko sam skonta ta centrala je ona kod Hale Limes i ona opsluzuje blokove od Sava Centra do Opstine Novi Beograd.
Mislim da su to jedine 2 centrale na Novom Beogradu,ispravite me ako gresim

Miki, ne znam na koji deo Zemuna mislis. Prica se da ce na centralu "Sava Kovacevic" da postave 80 prikljucaka u aprilu 2005. E sada....pricali su mnogo toga....

PJ je napisao(la):
Miki, ne znam na koji deo Zemuna mislis. Prica se da ce na centralu "Sava Kovacevic" da postave 80 prikljucaka u aprilu 2005. E sada....pricali su mnogo toga....

hey, ja sam kod 'Teleoptika' 316****, jel' moja centrala na bezaniji?
Kakve su mi sanse za 'uskoro'?

pozdrav

Drda je napisao(la):
hey, ja sam kod 'Teleoptika' 316****, jel' moja centrala na bezaniji?
Kakve su mi sanse za 'uskoro'?

pozdrav

Nisi na centrali Bezanija,tamo su brojevi na 317-xxxx, 318-xxxx, 177-xxxx,176-xxxx i 15x-xxx,16x-xxx,17x-xxx

316-xxxx je Zemunska centrala

Ja sam na centrali u Sava Kovacevic (316-xxxx) i dobio sam pozitivan odgovor od Sezama. Ipak, za svaki slucaj, pozovem danas onaj cuveni broj u telekomu i rece mi covek "imate mogucnosti, idite odmah do nekog providera i potpisite". Kada sam mu rekao da sam to vec uradio, ali sam hteo cisto da proverim kako stoje stvari, rekao mi je da se toj centrali ADSL realizuje na "malo drugaciji nacin", pa da ce to potrajati oko mesec dana dok ne profunkcionise. Nisam siguran sta je mislio pod drugacijim nacinom (a nisam hteo da ga gnjavim oko tehnickih detalja)

PJ je napisao(la):

ja sam u centru..trg jna
centrala zemun
2106xxx
ima teh mogucnosti..ima portova ali onih u samoj centrali(kartice) i slobodni su
samo ovi iz telekoma nece da kace na te portove

Jel zna neko koja je 19x-xxx centrala, poslao sam onaj zahtev za proveru Sezamu pre dve nedelje i nema odgovora.

[Mancha] je napisao(la):
Nisam siguran sta je mislio pod drugacijim nacinom (a nisam hteo da ga gnjavim oko tehnickih detalja)

to su te kartice za centralu..
trenutno telekom nece da instalira na njih
pa je zato ovo cekanje

@
Decko kojeg sam dobio me pitao koji bih paket, a ja ni 5 ni 6 - 768kb, da sam poslovan covek i vecinu vremena sam na terenu ... 😉

Videcemo sta ce da ispadne ...

@MaxXx: ako pitash koji je tip, to mozzesh da saznash preko Telekom-ovog 'Moj R@chun' site-a.. ja sam na istoj, meni pishe Meta-Conta ( ili kako neko reche, Metla-Kanta:d)

e sad, bolje pitanje bi bilo, gde nam se nalazi centrala fizichki, i hocce li skoro da postavljaju Siemens za ove brojeve? ..... ako neko zna, plz:eyebrows:

pozdrav

ne znam na kojoj sam centrali(imam i 316* i 307* broj ) ali sam dobio sve potvrdne odgovore za ADSL, u centrali imaju opremu(moj drugar radi u toj nekoj :d)
rekao mi je da oma mogu biti pusten(ako on pogura 🙂 )

ali sam odustao od ADSL-a, stavio sam na papir i duplo jeftinije me izlazi ISDN(oko 700-800 din mesecno) doduse ne placam usluge provajdera za ISDN 😀

mogu lepo da se igram online, nisam u fazonu da prevlacim filmove sa neta :d ...

Mali HoBiT je napisao(la):
ne znam na kojoj sam centrali(imam i 316* i 307* broj ) ali sam dobio sve potvrdne odgovore za ADSL, u centrali imaju opremu(moj drugar radi u toj nekoj :d)
rekao mi je da oma mogu biti pusten(ako on pogura 🙂 )

ali sam odustao od ADSL-a, stavio sam na papir i duplo jeftinije me izlazi ISDN(oko 700-800 din mesecno) doduse ne placam usluge provajdera za ISDN 😀

mogu lepo da se igram online, nisam u fazonu da prevlacim filmove sa neta :d ...

Ajde komso nek ti ortak pogura za mene, ako ti vec neces ... 🙂
Kod Verata Biznis paket 768k je mislim 3400 din. / 4 korisnika = 850din. po korisniku.
Nas troje smo igraci, a cetvrta je igracica :d (cisto da razbije dosadu)

ako si na 307* centrali nije problem, ja cu ti dati njegov telefon pa se dogovorajte...
baci PP pa cu ti objasniti otprilike sta i kako ide...

jeste, onima koji nisu na forumu😉 njima ne treba da ovde trazze info, oni su to dobili na noge😡

ovde smo samo mi mishevi:d

pozdrav

Mikizemun je napisao(la):
izgleda da nije nikom uvedeno iz Zemuna....

Danas sam saznao 'pouzdane' informacije nista od ADSL-a u Zemunu do daljnjeg (za 2-3 meseca?).

I to ce brzo, vazno je da je krenulo ... 🙂

pozdrav

Drda je napisao(la):
Danas sam saznao 'pouzdane' informacije nista od ADSL-a u Zemunu do daljnjeg (za 2-3 meseca?).

I to ce brzo, vazno je da je krenulo ... 🙂

pozdrav

za koju centralu?
i koliko pouzdane informacije?
tipa od telekoma ...od isp-a..?

Evo poslednjeg mail-a kojeg sam dobio od Beotel-a, inace imam tehnickih mogucnosti, a ugovor sam potpisao 12.01.:
Poštovani,

Obraćamo se u cilju boljeg informisanja o statusu Vašeg
zahteva za uvodjenje ADSL servisa. S' obzirom da ste se prijavili kod
nas i da se nalazite na ATC Zemun
ovim putem Vas obaveštavamo
da je zahtev uredno zaveden u Telekomu Srbije A.D.

Svi korisnici koji se nalaze na sledećim centralama: zvezdara, t.bunar, zemun,
akademija, senjak, dunav, f.grad, miljakovac i bežanija imaju tehničke
mogućnosti za uvodjenje ADSL servisa. Glavni problem u realizaciji portova
kod gore navedenih centrala je u sistemu realizacije samog ADSL-a.
Za samu realizaciju sa strane Telekoma Srbije A.D. zadužena je Direkcija
za mrežu koja se nalazi na Novom Beogradu gde ujedno i završavaju svi
naši zahtevi.

BeotelNet pristupa realizaciji ADSL servisa samo na osnovu potvrde gore navedene direkcije koja je zadužena
za realizaciju ovog servisa na gore navedenim centralama. S' obzirom da dosada
nismo dobili odgovor od ove direkcije za Vas priključak, najljubaznije Vas
molimo za još malo strpljenja.

Kao sto iz ovog maila mozete zakljuciti dinamika uvodjenja i realizacije
ADSL servisa ne zavisi direktno od BeotelNeta, vec i od Telekoma Srbija A.D.

Sa željom da ćemo ostvariti uspešnu i kvalitenu saradnju srdačno Vaš

BeotelNet

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Khm, hmm...

ma ovi iz telekoma nece da izgube ljude koji placaju velike racune...
valjda skapirali da kad uvedem adsl vise necu praviti racune po 12000 din
ima odma da nestanu impulsi koji su bili za dial-up, za razgovore sa inostranstvom ima da se koristi voip etc...
kad bolje razmislim ima bre da mi stizu racuni sa samo 3 cifre 🙂

( kakve teorije stvara um dok cekam ovaj glupi adsl...ccc...)

@STIV
To je to ...

Trenutno samo 8 centrala u Bg ima 'tehnicke mogucnosti' (realizovani portovi) i sve radnje su trenutno usmerene samo na te centrale. Zemun i Bezanija su 'u prosirenom spisku' i nadajmo se skoroj 'realizaciji portova' ...
Bilo kako bilo, verujem informacijama koje sam dobio od Verata, ipak je to ozbiljna firma.

pozdrav

Calibra 4WD je napisao(la):
Centrala Bezanija se nalazi u Bloku 70 i pokriva Novobeogradske blokove oko Piramide + Bezanijsku kosu i iako Sezam i Beotel kazu da ima tehnickih mogucnosti,njih nema jer ima samo 4 ADSL porta koja su odavno kaparisana od ljudi iz Telekoma.
Po informacijama iz Telekoma oprema ce u toj centrali biti instalirana u toku proleca,najkasnije do pocetka leta.

NA jednom od postova pise da Telekom ima ADSL prikljucke na centrali Novi Beograd,ali koliko sam skonta ta centrala je ona kod Hale Limes i ona opsluzuje blokove od Sava Centra do Opstine Novi Beograd.
Mislim da su to jedine 2 centrale na Novom Beogradu,ispravite me ako gresim

Po nekim informacija Telekom tek krajem aprila planira da instalira opremu za ADSL u centrali Bezanija u bloku 70....znaci nacekace se najbrojnija opstina u gradu

staxm je napisao(la):
Po nekim informacija Telekom tek krajem aprila planira da instalira opremu za ADSL u centrali Bezanija u bloku 70....znaci nacekace se najbrojnija opstina u gradu

Ovih dana sam se jos malo raspitao i saznao da na NBG-ju ima 3centrale,2koje sam naveo gore + Tosin Bunar.Od te 3 samo centrala kod HAle Limes ima instaliranu opremu za ADSL,ove dve ostale najverovatnije krajem marta pocetkom aprila

Jel može neko da mi kaže na kojoj sam centrali: broj 3757xxx ?

mozze..
9813, Korisnichki Servis Telekoma😛

pozdrav

Nazad
Vrh Dno