Šta je novo?

ADSL Zarkovo

Misha R

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2001
Poena
619
ako je neko dobio adsl sa 23 ili 25 neka se javi. Neverovatno je da svako prica svoju pricu, lik sa onog broja kaze da ne moze do septembra, sezam nekome kaze da moze odmah, nekome kaze da moze ali ima da se ceka, verat kaze nekome da moze, a nekome da ne moze, a ista centrala i naravno svi uslovi zadovoljeni. Meni je glupo da im dajem pare i da cekam do septembra, posto imam wireless internet ali kod tehnikoma sto je lose, da sam kod verata ne bi ni uzimao adsl.

Bem li ga.Ja sam na Julinom brdu 50m od nove centrale(kod poste na julinom brdu)ali nemam opjma dal je vec pustena u rad jer jos uvek po kraju razvlace kablove i beotel i sezam su mi rekli da imam uslove,od sezama sam dobio i onaj drugi mail gde im je kao telekom potvrdio da nema prepreka...Uplatio sam kod beotela pa cu da javim za desetak dana sta e desvaa

Mom ortaku su za 239-xxxx rekli da ima mogucnosti u Sezamu.

meni su rekli da ima ali da mora da se ceka da telekom ugradi dodatnu opremu. Lik sa onog telekom broja kaze da ne moze do septembra nista. Sada sam zvao sezam oni mi kazu da su prvo dobili od telekoma da moze u zarkovu, a da im je sada stiglo da ne moze pa kao ko je uplatio moze da uzme pare nazad ili kao da ceka, a posle kaze da su im rekli da oni i dalje salju ponude tako su im rekli iz telekoma kao oni ce sve to da srede. Iz verata su mi rekli da ne moze zato sto sam na isdn pa kao zato ne moze u zarkovu. Ali drug je npr na obicnom broju pa je dobio isto od sezama da moze ali da se ceka oprema, a vidim da su ovde neki dobili da moze drugaciji email gde se ne pominje oprema u centrali. Ja ne znam sta je ovo. Ja sam isdn trazio odavno i dobio sam ga prosle godine i to su mi dali taman posto sam kupio wireless opremu i sve tako da za komp isdn nisam ni koristio. E sada ispade gore sto imam isdn, za ovaj srpski adsl hehe.

Za ISDN treba malo drugacija oprema, on sam po sebi nije prepreka. Mozda Telekom nema odgovarajuce DSLAM module (za ISDN linije).

Ne znam da li si primetio ovo u emailu od Sezama, ali mislim da je to bitan momenat:

SezamPro je napisao(la):
U ovom trenutku Telekom Srbija je okončao instalaciju svog dela ADSL infrastrukture u nekoliko centrala u Beogradu. U toku su radovi i uskoro se očekuje završetak u dodatnom broju centrala. Ukoliko se ne nađete među onima na čijoj centrali je uvodjenje ADSL već završeno, vaš izbor SezamaPro u ovom trenutku će obezbediti da budete među prvima kada Telekom obezbedi tehničke uslove, a naša specijalna ponuda BESPLATNE USPOSTAVE će za Vas važiti bez obzira na eventualni istek njenog roka.

ovo sam ja dobio za isdn, a i ortak isto tako za obicnu liniju. Inace ja u kuci imam 7 linija od kojih su 4 nove na pcm, 1 je jos uvek dvojnik na 5, 1 je isdn i 1 je normalna na 23 obicna. Od sezama mi je stiglo satro kao i za te 4 da uplatim i njih da ovlastim pa ce oni kao skinuti sa pcm. da da.
OVo dole smo dobili kao odgovor u oba slucaja i za isdn i za obicnu digitalnu liniju. BTW koja je uopste centrala u zarkovu jel siemens i gde se nalazi. Sta lopovi iz telekoma rascerupali novu centralu i sada nema portova nema nicega ne kapiram. Ladno su oni to prodali negde verovatno u rumuniju i albaniju tripovali su zasta to sluzi daj da uzmemo pare, a sada ce da kupuju ponovo ko hoce!!?

Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL priključka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehničkih prepreka da se na vašem telefonskom priključku izvrši instalacija ADSL-a. Na žalost, na samoj centrali trenutno nema ADSL kapaciteta i za priključenje je potrebno sačekati da Telekom instalira dodatnu opremu. Intenzivni radovi na mnogim centrala u Beogradu su u toku i verujemo da se i na vašu centralu neće čekati dugo.

S obzirom da smo u ponudi koju smo vam dostavili naveli posebnu pogodnost vremenski ogranične besplatne uspostave servisa, spremni smo da tu pogodnost za vas zadržimo bez obzira što će instalacija kod vas biti moguća po isteku promotivnog perioda. Ukoliko izvršite uplatu za prvi mesec korišćenja prema proceduri koja je opisana u ovoj poruci, SezamPro će nastaviti sa praćenjem stanja na vašoj centrali i čim se pojave mogućnosti, vaš ADSL će biti instaliran među prvima i vi ćete odmah moći da počnete sa njegovim korišćnjem.. Prvo sledeće plaćanje će biti tek za drugi i dalje mesece korišćenja servisa. Vaš aktivni zahtev će nam ujedno značajno pomoći da izvršimo dodatni pritisak na Telekom da na vašoj centrali obezbedi potrebne kapacitete.

Ukoliko u bilo kom trenutku odlučite da odustanete od čekanja, dovoljno je da nam se obratite da bismo proverili status u tom trenutku i ako i dalje ne bude uslova za realizaciju, novac će vam biti vraćen i dalja procedura obustavljena.

Ukoliko želite da prihvatite ovakvu ponudu, pozivamo vas da na strani na kojoj pratite status realizacije vašeg priključka (www.sezampro..yu/adsl/adsl_korisnik.asp - vaša šifra je xxxxxxxx) kliknete na stavku 'Obrazac zahteva ...', da odštampate dokument u 2 primerka, popunite ga i potpišete (u slučaju pravnog lica overite pečatom firme) i posetite nas u Skadarskoj 40C kako bi izvršili uplatu prve mesečne pretplate. Podsećamo vas da je uspostava servisa za vas besplatna i da nema nikakvih dodatnih troškova. Molimo vas da sa sobom, pored oba popunjena primerka zahteva, ponesete i ličnu kartu.

Čestitamo! Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL priključka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehničkih prepreka za realizaciju i da zahtev koji smo predali može da uđe u proces realizacije.

Pozivamo vas da na strani na kojoj pratite status realizacije vašeg priključka (www.sezampro.yu/adsl/adsl_korisnik.asp - vaša šifra je xxxxxxxxxxxx) kliknete na stavku 'Obrazac zahteva ...', da odštampate dokument u 2 primerka, popunite ga i potpišete (u slučaju pravnog lica overite pečatom firme) i posetite nas u Skadarskoj 40C kako bi izvršili uplatu prve mesečne pretplate. Podsećamo vas da je uspostava servisa za vas besplatna i da nema nikakvih dodatnih troškova. Molimo vas da sa sobom, pored oba popunjena primerka zahteva, ponesete i ličnu kartu.

U slučaju da plaćate sa računa firme, predračun za prvi mesec pretplate možete napraviti na strani www.sezampro.yu/public/predracun (ukoliko nemate korisničko ime na Sezamu upišite broj telefona na koji se uvodi ADL)

Molimo vas takođe da pogledate i Opšte uslove korišćenja usluga SezamPro sistema - dokument se nalazi www.sezampro.yu/public/opsti_uslovi_koriscenja_usluga_sezampro.pdf

Od trenutka kada donesete vaš overeni Zahtev za uspostavu servisa i uplatite prvu mesečnu pretplatu, fizičko priključenje ADSL-a na vaš telefonski priključak u centrali obaviće Telekom Srbija, a o završetku radova obaveštava SezamPro. Istog trenutka vaš status u evidneciji će biti izmenjen i poslaćemo vam mail/sms radi dogovora oko termina instalacije opreme kod vas nakon čega će Internet zauvek biti vaš.

Ovo sam ja dobio od njih i za razliku od tebe kolko vidim kaze da nema prepreka.Ja sam znaci na julinom brdu,3544 mi pocinje broj,znaci nije ona budzena stara 50x-xxx.Imao sam PCM do pre 3 nedelje i onda sam uz silne muke skino(pola ulice je 3 dana bilo bez fona dok nisu sve sredili : ) ).***** li ga ja sam uplatio na beotelu pa cemo da vidimo sta se desva...

Kod mene ista stvar kao i kod Misha R. Telefon mi inace pocinje na 2512.
BTW na ES sam citao par komentara da taj lik sto se javlja na broj u Telekomu nema pojma. Da je za par centrala rekao da nema tehnickih mogucnosti a da ljudi koji rade u centralama su 100% potvrdili da imaju kapaciteta i to slobodnih!!!

E ovako ja sam u filmsko gradu znaci br. 2317-xxx,i sve mi je od sezama stiglo da moze itd.. i ja platio i sve,nego danas mi stize mail od bits yu neta(posto sam se i kod njih prijavio jos pre)sledece sadrzine:

Obaveštavamo Vas da smo od Telekoma Srbije naknadno obavešteni da na
Vašoj centrali Telekom Srbije nije izvršio potrebno proširenje
kapaciteta opreme. Trenutno nismo u mogućnosti da realizujemo Vaš zahtev
iako je preko Vašeg telefonskog priključka moguće realizovati ADSL.
Telekom Srbije tvrdi da su moguća proširenja u periodu od jednog do
tri meseca.

Pozivamo Vas da potpišete Aneks ugovora za ADSL a mi se obavezujemo da
ćemo Vas odmah obavestiti o proširenju potrebnih kapaciteta za
realizaciju ADSL priključka.

Nadam se da ćete imati razumevanje za ovakav odgovor, jer mi možemo
samo da Vam prenesemo informaciju koju smo dobili od Telekoma Srbije.

S poštovanjem,

Buhavac Zoran

---A pre ovog mail sam isto od njih dobio da imam tehnickih mogucnosti i svega itd... i danas mi stiglo ovo,dok me sezam jos nista ne obavestava o tome

Pa pazi ti imas tehnickih mogucnosti ali centrala je vec popunjena.
Sto se tice zarkovaca koji su jos uvek na 50 i 55 uskoro dobijaju 2 ispred broja ali dsl nece biti moguc odmah posto nema opreme u centrali.

Ja sam na Belim Vodama (Zarkovo) 2500-*** ali PCM ...pa za mene nema nade...:(
Dobila sam dvojku ispred broja pre vise od godinu dana, ali i dalje nisu prebacili na digitalnu...a i ne verujem da ce skoro.

@cybergirl666

Jesi li sigurna da nije digitalna, imas na telekomovom sajtu da proveris koja je centrala, marka i tip, mislim da smo na istoj centrali ja sam 2506XXX, 2 sam dobio dosta ranije.

I od Verata i od Sezama sam dobio potvrdan odgovor, medjutim na onom br. tela u telekomu, lik mi govori da je sve u redu sa prikljuckom samo treba da se na centralu instalira neka adsl munja, pa sam onda pozvao Vline verat i to sam mu ispricao pa sam se pitao kako to da sam od njih dobio potvrdan odgovor a telekom kaze da nema nista do avgusta, pa mi rece da od telekoma dobiju odgov na poslate zahteve u vidu spiska prikljucaka na koji je moguce i ona na koje nemoze, takodje rece da nije problem da se pare vrata u slucaju dugog cekanja, i jos da im je telekom rekao da sa brojeve za koje su dali pozitivan odgovor ne bi trebalo da se ceka duze od 30 dana a inace je 10-15.

to je to
poz

da bre, zaboravih da kazem da je centrala siguno digitalna, neka alcatel e 1000 ili nesto tako....

nema sanse da ti daju adsl nema portova dzabe si platio ima da cekas ali nema veze daj boze da dobijes i kad dobijes javi nam da znamo ali ne verujem

Znaci, verujte mi da sam se svadjao sa likom iz Sezama. Ja ga ubedjivao da nema uslova u Zarkovu, a on kaze da postuje moje informacije, ali su mu merodavnije one koji su oni dobili napismeno od Telekoma, jer Sezam posle instalira opremu. Potpisao sam ugovor 2.2 pa cu sacekati jedno dve nedelje, ako nista odoh ja po lovu pa na pivo! :bottle:

Poslednja izmena:
cvijovic je napisao(la):
@cybergirl666

Jesi li sigurna da nije digitalna, imas na telekomovom sajtu da proveris koja je centrala, marka i tip, mislim da smo na istoj centrali ja sam 2506XXX, 2 sam dobio dosta ranije.

I od Verata i od Sezama sam dobio potvrdan odgovor, medjutim na onom br. tela u telekomu, lik mi govori da je sve u redu sa prikljuckom samo treba da se na centralu instalira neka adsl munja, pa sam onda pozvao Vline verat i to sam mu ispricao pa sam se pitao kako to da sam od njih dobio potvrdan odgovor a telekom kaze da nema nista do avgusta, pa mi rece da od telekoma dobiju odgov na poslate zahteve u vidu spiska prikljucaka na koji je moguce i ona na koje nemoze, takodje rece da nije problem da se pare vrata u slucaju dugog cekanja, i jos da im je telekom rekao da sa brojeve za koje su dali pozitivan odgovor ne bi trebalo da se ceka duze od 30 dana a inace je 10-15.

to je to
poz

Ja sam dobila odgovor i od sezama i od beotela da nemam tehnickih mogucnosti na 2500-*** jer sam na PCM-u...mogu da se raspitam i kod telekoma ali nisam bas sigurna de ce mi oni reci drugacije...jer zapravo, to sam na PCM-u su oni i prosledili...

@cybergirl666

Na koliko se obicno konektujes preko dial up-a i koji modem imas, ako je verovati veratovim sluzbenicima na velike brzine je moguce konektovati se samo preko ciste linije, meni je skoro uvek 52.0 Kbps i dl oko 6-7 KBs, zatim sam kasnije proverio i pokazalo se da su u pravu.

cvijovic je napisao(la):
@cybergirl666

Na koliko se obicno konektujes preko dial up-a i koji modem imas, ako je verovati veratovim sluzbenicima na velike brzine je moguce konektovati se samo preko ciste linije, meni je skoro uvek 52.0 Kbps i dl oko 6-7 KBs, zatim sam kasnije proverio i pokazalo se da su u pravu.

Ja sa konektujem na jadnih 16.8 Kbps...a download je bolje da ne znas, ako imam srece predje 2KBs...mislila sam prvo da je zbog modema, ali vise ni sama ne znam...imam normalam Lucentov modem na 56. Pre nego sto sam dobila 2 ispred broja konektovala sam se na isto 16.8 (ili je bar toliko samo pokazivalo), ali je ipak sada znatno bolje nego sto je pre bilo..To mi malo nije jasno, pokazuje isto ali je veza , ma koliko losa, ipak bolja nego sto je bila pre dodavanja dvojke.
Oni su meni izgleda samo dodali dvojku ali me nisu prebacili na digitalnu.

4 cyber
PCM cini cuda .*** :d

cybergirl666 je napisao(la):
Ja sa konektujem na jadnih 16.8 Kbps...a download je bolje da ne znas, ako imam srece predje 2KBs...mislila sam prvo da je zbog modema, ali vise ni sama ne znam...imam normalam Lucentov modem na 56. Pre nego sto sam dobila 2 ispred broja konektovala sam se na isto 16.8 (ili je bar toliko samo pokazivalo), ali je ipak sada znatno bolje nego sto je pre bilo..To mi malo nije jasno, pokazuje isto ali je veza , ma koliko losa, ipak bolja nego sto je bila pre dodavanja dvojke.
Oni su meni izgleda samo dodali dvojku ali me nisu prebacili na digitalnu.

ti si na digitalnoj centrali ali si na PCM uredjaju. 4 linije su u tvom slucaju na jednoj parici pa se zato tako i kacis. Ja u kuci imam 7 linija od kojih su 4 nove linije na pcm, ali na tim linijama se ukucani kace na 28.8, stavljen je neki drugi pcm ne znam koja marka pa za divno cudo ide makar 28.8. Drugarice koja je privremeno bila na pcm (stavili je par meseci pa su onda skinuli posto su oni hteli da polome pcm hehe) se isto kacila tada kao i ti, a taj pcm u njenoj zgradi je bio siemens pcm za 4 linije. Na 5 liniji sam na isdn, 6 je normalna digitalna 52.2 se kaci i sedma je ostala jos uvek na staroj centrali bez 2 i dvojnik je ali se kaci na 42. Ja inace koristim wireless internet 128 kbps, pa ako nista uzmi i ti wireless pa ces biti 24h online jer osim wirelessa za zarkovo nista nece biti u skorije vreme.

@Misha R

Preko koga ides na wireless, ja sam gledao nesto preko verata ali im je baza na glupom mestu, pored ibarske na vidikovcu, a ja sam kod okretnice 52-ke, preko koga bih mogao wireless?

idem preko tehnicoma vodotoranj
mislim da verat ne moze bilo bi dobro da moze ali ja nisam ni pokusavao ali ne verujem a i na drugoj mi je strani vidikovac. Nadam se da ce i tehnicom uskoro pustiti 512 kbps

cybergirl666 je napisao(la):
Ja sa konektujem na jadnih 16.8 Kbps...a download je bolje da ne znas, ako imam srece predje 2KBs...

Blago tebi, ti kada dobijes ADSL bice ti 15 puta brze a meni samo 5 ;)

Stvarno strasno kakva je centrala........

Misha R je napisao(la):
idem preko tehnicoma vodotoranj
mislim da verat ne moze bilo bi dobro da moze ali ja nisam ni pokusavao ali ne verujem a i na drugoj mi je strani vidikovac. Nadam se da ce i tehnicom uskoro pustiti 512 kbps

Evo bas gledam na sajtu, skroz sam zaboravio na tehnicom, koji ti paket imas, nesto mi je ovo puno para, ti kod njih znaci dobijes pci karticu, kabl i antenu?
jesi li kod njih nabavio premu. i kazi mi koliki ti je DL. i radi li p2p

pozdrav

Ivan

Zar jos niko prikljucen na centralu Zarkovo nije dobio ADSL? Siguran sam da je veliki broj ljudi vec potpisao ugovore kod provajdera koji su prethodno dobili potvrdan odgovor od Telekoma da ima tehnickih mogucnosti. Bar tako kazu.

Ja sam dobio odgovor Sezama da ih je telekom upravo obavestio da ne postoje tehnicki uslovi....
piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
piiiiiiii......
piiiipipipipipi........

Cenzura je cudo, sva sreca da postoji!

Evo smirih se malo i skapirah:
Odo je u jednu ruku i dobra stvar, jer da bi dosao septembar (za kada je najavljeno stavljanje opreme) mora da prodje jun-jul posle kojih iskreno ocekujem promene, a ja cu onda konacno u svakom pogledu da rascistim sa Telekomom. Bice dana za megdana!

Misha R je napisao(la):
ti si na digitalnoj centrali ali si na PCM uredjaju. 4 linije su u tvom slucaju na jednoj parici pa se zato tako i kacis. Ja u kuci imam 7 linija od kojih su 4 nove linije na pcm, ali na tim linijama se ukucani kace na 28.8, stavljen je neki drugi pcm ne znam koja marka pa za divno cudo ide makar 28.8. Drugarice koja je privremeno bila na pcm (stavili je par meseci pa su onda skinuli posto su oni hteli da polome pcm hehe) se isto kacila tada kao i ti, a taj pcm u njenoj zgradi je bio siemens pcm za 4 linije. Na 5 liniji sam na isdn, 6 je normalna digitalna 52.2 se kaci i sedma je ostala jos uvek na staroj centrali bez 2 i dvojnik je ali se kaci na 42. Ja inace koristim wireless internet 128 kbps, pa ako nista uzmi i ti wireless pa ces biti 24h online jer osim wirelessa za zarkovo nista nece biti u skorije vreme.

Ma uzela bi i ja taj wireless pa makar i da kosta 10 puta vise, ali sta mi vredi kada nemam opticku vidljivost ni sa kosutnjakom a ni sa onim pored ibarske. Ja sam na Belim Vodama...ostaje mi samo da se nadam da ce me skinuti sa PCM-a....

Nazad
Vrh Dno