Šta je novo?

ADSL za Mirijevo ?

Vertygo je napisao(la):
Ono što meni nije jasno je logika kojom telekom uključuje portove. Prijavio sam se kod beotela pre 18 dana, još uvek nema signala dok je npr komšiji Maulu pušteno nakon 4 dana (napominjem da protiv Maula apsolutno ništa nemam, niti sam ljubomoran :) ), a znam za još 3 slučaja prijavljena nakon mene kojima je pušten signal do sada već uveliko. U beotelu takođe ne znaju šta se dešava niti kada će staviti još portova.

Vertygo, komšija, znam da apsolutno nemas ništa protiv mene, i potpuno te razumem, ali veruj mi da ni meni nije jasno kojom logikom se ljudi po prijavljivanju uključuju, tj. kaži mi da ti kažem. To ti dođe kao neka lutrija, sudeći po viđenom. Ja sam bio srećniji u ovom izvlačenju, i to je to. Stvarno je van svake pameti da se za toliko naselje u centrali pusti samo 200 portova za ADSL i 50 za ISDN, to sam saznao od doušnika :D - ako me je i slagao, ne verujem da je mnogo omanuo.

ikhabot je napisao(la):
sta vise nema uvodjnja u mirijevo do daljnjeg?

Ne bih voleo da me neko pogrešno razume, niti je ovo neki zvaničan stav koji ja, eto, samo prenosim, samo izvodim zaključak iz onoga što sam čuo od ljudi i verujte da ne izmišljam ništa - stvarno bi bilo glupo. Dok Telekom zvanično ne potvrdi da u centrali nema više portova, dotle smatramo da još uvek možemo dobiti ADSL u Mirijevu.

Mislim da je zvanično da nema portova više na centrali jer je telekom pri uvođenju napravio neku mis-kalkulaciju :) i da se očekuje da uskoro (u roku od nedelju dve) stave još portova...to je bar neko polu zvanično obaveštenje koje daju provajderi.

Elem što se mog slučaja tiče, port mi je završio kod sezama nekako :) pa sam morao da ih zovem da otkažem, i sada čekam da puste signal opet na tom portu pa da zajašem preko beotela...videćemo da li mora da se čeka još 15tak dana ili može nešto kraće...

mislim da si trebao da iskoristis i uzmes kod sezama ,ko zna kod koga ce d zavrsi taj port sada

@Squid - u mirijevu zivim vise nego sto ti imas godina tako da nemoj mi nista pricati o tome...

zvanicno mirijevo ce biti tek na kraju kad se ostale centrale prosire, inace ko ima neku jacu vezu u telekomu, moze da izbunari da ga vezu na Zvezdaru cak iako ima i ISDN...

NeNci je napisao(la):
mislim da si trebao da iskoristis i uzmes kod sezama ,ko zna kod koga ce d zavrsi taj port sada

Pa zar moze provajder da ti rezervise port za tvoju liniju? Mislim da je to nemoguce, vec je pre ko devojci njegova.

:wave:
poz, Niksa

:(

Pozdrav ljudi!
Od decembra sam u Mirijevu, gore kod okretnice 27a. Cim sam dosao prijavio sam se kod Sezama za ADSL ali tamo u statusu lepo kaze da mi je prikljucak PCM i da nema nista od ADSL-a...
Jel imao neko slicnu situaciju? Ili se nesto u medjuvremenu promenilo a ovi iz Sezama cekicare?

za skidanje sa PCMa podnesi zahtev telekomu, pa te onda *možda* skinu i prebace na normalnu liniju...

@ Niksa: ma, može... meni je tako Sezam rezervisao liniju, a ja sam hteo kod PTTa... ipak sam ostao kod Sezama, jer sam čuo da ako bih se odjavio sa Sezama i prijavio se na PTT, verovatno bih ostao bez adsla neko vreme (tj. par meseci, posto nema vise prikljucaka)

@ Niksa:
Ne moze provider da rezervise port, mogu samo da ti kazu da mogu...:)...da bi ti potpisao ugovor

Da li neko ima neku novu informaciju o ADSL - u u Mirijevu?
Telekom je obavestio provajdere da radi na prosirenju, ali ne spominju nikakav datum!!! Znaci, fantomski radovi! :mad:

Pa gde ces da rade po ovoj vrucini :)

Ja sam jos jedan korisnik koji zeljno iscekuje da mi puste ADSL. Bio sam kod Beotela, uplatio, i sada cekam da mi "pozeleni lampica" ;). Dali su mu neki Sagem mali plavi modem, sve sam povezao, i sada cekam... Inace, dali su mi par komada splitera za dž, koliko imam telefona u kuci...

P.S U vezi sa portovima... Palo mi je na pamet, da nema slucajno neke veze to ako si ranije (pre nego sto je Telekom instalirao ADSL opremu na centralu) poslao zahtev za proveru tehnickih mogucnosti? Mozda su nas sve evidentirali negde... Ko zna...

topuz je napisao(la):
Ja sam jos jedan korisnik koji zeljno iscekuje da mi puste ADSL. Bio sam kod Beotela, uplatio, i sada cekam da mi "pozeleni lampica" ;). Dali su mu neki Sagem mali plavi modem, sve sam povezao, i sada cekam... Inace, dali su mi par komada splitera za dž, koliko imam telefona u kuci...

P.S U vezi sa portovima... Palo mi je na pamet, da nema slucajno neke veze to ako si ranije (pre nego sto je Telekom instalirao ADSL opremu na centralu) poslao zahtev za proveru tehnickih mogucnosti? Mozda su nas sve evidentirali negde... Ko zna...

Pa sto ne ugradis zelenu led diodu u Sagem umesto te crvene i pocnes da surfujes ;) :p

Nema crvene, mrak je :-devil-:

Ljudi jel nekom uopste pusten ADSL, posle, recimo 20. juna?

Meni konacno radi wireless kako treba. :))
Nije ni cudo, pa ko jos sedi kuci na netu po ovako lepom vremenu.

poz, Niksa

ADSL ili kabl

Gospodo, SBB sada nudi i kablovski pristup Internetu u Mirijevu (mene su zvali pre 10min. da provere da li sam jos zainteresovan), pa kome je muka da ceka prosirenje na centrali za ADSL evo prilike da dodje do podjednako dobrog resenja dialup problema :)

Problem je sto se prvo mora dogovoriti sa komsijama o promeni provajdera, jer tele:mad: k:wall: o:S: m pokriva veci deo mirijeva, a to kod mene znaci dogovor sa 83 porodice, pisi propalo!

orkan je napisao(la):
Problem je sto se prvo mora dogovoriti sa komsijama o promeni provajdera, jer tele:mad: k:wall: o:S: m pokriva veci deo mirijeva, a to kod mene znaci dogovor sa 83 porodice, pisi propalo!

da se ne ponavljam :p

Zar KDS nije kupio SBB, odnosno telekom?

@squid sta bi sa zamenom isdn-adsl

poz, Niksa

Poslednja izmena:
pa necu da menjam kad nema portova za adsl. a i izgleda da su stavljali pojacivace signala i da mogu da imam exper. kablovski, tako da cu da probam opet sa tudjim modemom, i ako radi uzimam kablovski modem.

SQuID je napisao(la):
pa necu da menjam kad nema portova za adsl. a i izgleda da su stavljali pojacivace signala i da mogu da imam exper. kablovski, tako da cu da probam opet sa tudjim modemom, i ako radi uzimam kablovski modem.

ako je jos i PTT KDS usrecices se bruka :(

U Mirijevu je KDS mreza koju je radila firma Telefonkabl i koju je kasnije otkupio PTT (mrezu, ne firmu :D ) Sta se desava? Mreza je TOLIKO ocajna da na njoj net radi mestimicno - vise ne radi nego sto radi (bacite oko na thread o PTT KDS u Mirijevu) :crash:

Nazad
Vrh Dno