Šta je novo?

ADSL za Mirijevo ?

Da li daje PTT ruter - OCU RUTER :)))

ptt daje sagem ******

S obzirom da se npr kod beotela naplaćuje ruter dodatno (mislim da je i kod zezama isto) bolja ti je opcija da za nešto više para kupiš u netiksu siemensov ruter sa komšijom i pičiš...

Niksa je napisao(la):
Da li daje PTT ruter - OCU RUTER :)))
daje...

PTT NET korisnicima ADSL usluge nudi sledeće modeme na korišćenje bez nadoknade:

- za fizička lica: ASUS USB modem ( 1 USB interfejs), ZyXEL Prestige 630-C3 za ISDN liniju ( 1 USB interfejs), ASUS Ruter modem ( 1 USB i 1 Ethernet interfejs), uz korišćenje dinamičkih IP adresa
http://www3.ptt.yu/usluge/index.php?id=adsl

ja se danas prijavio za adsl @ PTT :p

Poslednja izmena:
U mirijevu ne, jer nije instalirana oprema za isdn (par postova iznad)

@ZoNi - Rekli su da imaju i 4-portni ruter ali za pravna lica :( mada ce mi i taj Asus (USB-LAN) da odradi posao t.j. da podeli vezu sa komsijom.

@Vertygo - A sto da placam kad ljudi dele djaba - nista sladje :)

poz, Niksa

ADSLADSLADSL!!!!!!!!!!!!!

Uzeo pre par dana u Sezamu modem iako još nisu javili da su pustili.
Danas se zezao da prekopčam instalacije (tel) i sve povezao, instalirao modem i on kaže Connection Established :D
Možda bi mi javili tek tokom sledeće nedelje, ovako...

Zvrcnuo podršku, rekao im da puste i evo već 2 min uživam :D :D

Ja se smorio vise cekajuci sad ce jos malo tri nedelje od prijave ,moracu da pocnem sa visecasovnim smaranjem i zvanjem teh. podrske pa nek oni vide sta ce samnom i telekomom ,a dotle da nastavim gde sam stao :bottle: :crash:

Evo samo da se pohvalim jednom nazvao i pustili signal posle pola sata,mada sam bio skeptican jer mi iz podrske rekose da NEMA vise slobodnih portova na nasoj centrali,u planu je prosirenje ,ali sa obzirom da sam se prijavio odavno to za mene ne vazi i eto :wave: :type:

Quadrifoglio je napisao(la):
znaci neverovatno je da covek mora da vrati ISDN i da uzme obicnu liniju da bi dobio ADSL... jezivo...

da idem sutra sa kevom da zavrshim vise sa time >:/

Yup! Yup!

RAAAADI!

Evo ga Beotel, fercera ADSL i to dobro.:banana:
Zbogom mi ostaj wireless, lepo si me sluzio.:wave:

Hihihi, sada me Sezam juri da uzmem kod njih opremu, kazu prikljuceni ste u centrali. Sorry, Beotel je bio brzi.:D

evo i ja sam se prikljucio na adsl preko sezama. uzo i ruter. mada, morao sam da ih jurim, danas sam ih zvao, a riba je rekla "danas smo instalirali, ali vi niste ostavili broj mobilnog da vam obavestimo preko sms a" :)

Inace, lik mi je rekao da je neka vrsta splitera obavezna za sve telefone u kuci, da ni jedan ne moze da RADI ako je direktno ukljucen na zid. Dobro, reko ja, mada znam da frekventni opseg glasa ostaje isti, a da vise frekvencije idu za internet. Podignem ja slusalicu na fonu koji je direktno u zid nakacen - i, naravno, sve je kao i obicno, samo ima vise sustanja. Za to prodaju spravu koja kosta 300 dinara.... smaraci. Jel ima ta varijanta splitera negde za manje pare? ili ako moze da se jednostavno napravi :) cisto da ne susti.

Zanima me par stvari, koliki je prosecan download sa adslom? Meni je prosek 24kbps, za mene je to ok, ali me zanima da li je normalno?

Da li je bolji telefonski kabl ili mrezni kabl; koji je bolje staviti da bude duzi, a koji kraci?

Da li ima veze sto imam mnogo metara telefonskih kablova za razlicite telefone po kuci, da li oni prave neke parazitne kondenzatore ili nesto drugo sto unosi sumove/slabi signal?

Poslednja izmena:
evo i ja sam juce uzeo 256flat, KONACNO!, kod sezama..
probao sam bitcomet i radi besprekorno, jedini problem koji imam je taj da konekcija puca ponekad, a video sam neke male programe koji omogucavaju rakonektovanje, pa ako neko ima neki takav program neka baci link da skinem

NeNci je napisao(la):
Evo samo da se pohvalim jednom nazvao i pustili signal posle pola sata,mada sam bio skeptican jer mi iz podrske rekose da NEMA vise slobodnih portova na nasoj centrali,u planu je prosirenje ,ali sa obzirom da sam se prijavio odavno to za mene ne vazi i eto :wave: :type:

Komsija jos nije uzeo :( kako bre NEMA PORTOVA - jezik pregrizao :smash:

Tačno je da nema portova jer je telekom zeznuo nešto. Očekuje se ove ili sledeće nedelje da povećaju broj portova, tada će da priključe ostatak prijavljenih usera i naravno nove...

valjda ce SHABANI da instaliraju portove i za ISDN korisnike

Radi Eunet od prekljuce... tada su me zvali da odem po opremu (sagem modem, +spliter i to).. sve sljaka extra..mada sam se malo pomucio da ga namestim..izgleda da nije hteo da prijavi sinhronizaciju sa eunet mrezom, zato sto nisam izvadio kabal od starog internog modema ... bzvz.. kad sam to izvadio bilo je sve ok.
btw, dl je izmedju 23 i 28kb/s.. a za sirinu kanala prijavljuje 262kbps umesto 256.. zasto.. nemam pojma..

Mei se malo popravio Wireless dolaskom ADSL-a :) konacno da i on proradi kako-tako.

Jel zna neko da li ce se stavljati annex B oprema (za nas ISDN korisnike) ?

za sada nije u planu...
znaci mozda i ne budu stavili...

A sta ako odjavis ISDN, a vise nema potrova?

pravicu ugovor u kome ce biti naglasheno da isdn menjam iskljucivo za ADSL, u protivnom ce ispashtati osoba koja bude potpisivala taj ugovor sa strane telekoma.

Ne, ozbiljno, šta ćeš da radiš ako odjaviš isdn a nema više portova? ;)

Vertygo je napisao(la):
Ne, ozbiljno, šta ćeš da radiš ako odjaviš isdn a nema više portova? ;)

Ova tura sa ADSL-om u Mirijevu je definitivno gotova, jer sam pouzdano saznao da je ostalo jos circa 5 slobodnih portova koj se cuvaju za 'specijalne' upotrebe tj. ako treba nekom moodonji da se pusti hitno i sl., tako da ce morati da se ceka neko prosirenje. A znajuci koliko su preduzimljivi po pitanju prosirenja, bice po narodnoj 'ne lipsi magarce do zelene trave'. Uzas. :S:

Ono što meni nije jasno je logika kojom telekom uključuje portove. Prijavio sam se kod beotela pre 18 dana, još uvek nema signala dok je npr komšiji Maulu pušteno nakon 4 dana (napominjem da protiv Maula apsolutno ništa nemam, niti sam ljubomoran :) ), a znam za još 3 slučaja prijavljena nakon mene kojima je pušten signal do sada već uveliko. U beotelu takođe ne znaju šta se dešava niti kada će staviti još portova.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno