Šta je novo?

ADSL za Mirijevo ?

E sad je pitanje kome se prikloniti ?

Ja i komsija razmisljamo o Beocity-ju (jer aktiviranje i modem sa 4-portnim ruterom dobijemo u trajno vlasnistvo ako uplatimo 12 meseci unapred, 256k-20e, kasnije 10% popust na uplacenih 3 meseca). Sve lepo bajno zvuci.....

Verat 256-1700din a i 512K-2500din deluje primamljivo.

SezamPro je spustio cene da bi nas navukao (citajuci prdhodne postove o njima mi sumnjivi... odjednom dobri i jeftini) :trust:

Beotel 256k-1790din

Eunet skup 256k-2100din

Pa sta sad... Ima ih jos...

A i KDS poceo da mrda :)

Poslednja izmena:
kolko sam skapirao Verat i PTT su taman :)
mada... Telekom je Telekom :D

cuo sam da u principu treba birati izmedju beotela i ptt-a. moj ortak je vec pola godine preko beotela (igra wow) i ne zhali se uopshte. takodje mu je beotel na poslu. a ptt ima foru sa prva tri meseca unapred uplacena dobijash bahati popust.. ali se taj popust kasnije gubi:

primer kod ptt-a: 256k flat

1,2,3ci mesec 1000 i neshto kinti, a posle normalno placas 1700 i neshto

imaju popuste i za vece brzine.

Ja se trenutno isto premisljam beotel - ptt. Beotel sam koristio kod dvoje ljudi već i znam da besprekorno radi...ono što me plaši je što na nekim centrala (zvezdara npr) neki korisnici, iz nekog razloga, :) imaju često nekih problema u poslednje vreme (pisano po forumu).

Vertygo je napisao(la):
Ja se trenutno isto premisljam beotel - ptt. Beotel sam koristio kod dvoje ljudi već i znam da besprekorno radi...ono što me plaši je što na nekim centrala (zvezdara npr) neki korisnici, iz nekog razloga, :) imaju često nekih problema u poslednje vreme (pisano po forumu).

spekulishe se da je to do radova na mirijevskoj centrali, mada to su samo spekulacije :)

Beocity je ok, imam na poslu njihov adsl.
Medjutim, izgleda da je jeftiniji Sezam za nesto malo, pa cu tamo...
Inace kod dugara na Zvezdari radi sasvim ok i Sezam

Nsam ni znao da i PTT daje ADSL, pa njihovi uslovi su super !!!

daje, i jesu super uslovi, al me brine shta pishe u ugovoru (ako uzimash na 3+ meseci)

Squid, moguće - mada ne kapiram koja je veza centrale mirijevo i centrale zvezdara bar što se tiče adsla? Zar Mirijevska centrala nije centrala za sebe kao i ostale u gradu, mislim ne vidim šta je moglo da pogorša rad ADSLa na Zvezdari time što su se dslam ploče stavljale u mirijevsku centralu? Takođe mislim da su se problemi kod nekih korisnika javili i na centrali Konjarnik.

Za sada mi se Beotel čini kao najbolje rešenje, tačnije da nema ovih špekulacija što kažeš :) bez razmišljanja bih uzeo kod njih...ovako sam još na klackalici..

Šta piše u ugovoru za ptt?

nem pojma.. nisam ja to rekao, tako su drugi spekulisali na onoj temi (zaboravih koja... vezana za konjarnik)

SQuID je napisao(la):
nem pojma.. nisam ja to rekao, tako su drugi spekulisali na onoj temi (zaboravih koja... vezana za konjarnik)

Moj ortak ima na konjarniku beotel i vec 4-5 meseci mu radi besprekorno net, ubi se covek od dl-a :), ako mene pitate svaka pohvala za beotel...

Mirijevo je vezano na tandem centralu Konjarnik...
Sramota je to sto u Mirijevu jos nije postavljena oprema za ADSL
obzirom da interesovanja ima dosta i da je Mirijevo jedan od prvih
delova grada koji je dobio Alcatel E10 centralu...

pa sta je na kraju ispalo jel postavljena ta oprema u centralu ili nije...

jeste ali jos uvek nece da prikace korisnike... seljaci... uzas

Polako ljudi, pa praznici su... :d

Oprema je instalirana na većini isturenih stepena, ali verovatno Telekom čeka da istovremeno i on uđe na tržište ADSLa sa puštanjem novih centrala da bi uzeo što veći deo kolača :) Moguće da ih ove poplave dodatno otežavaju sve...

Njima su "praznici" ceo zivot.

Poslednja izmena:
Ljudi, sta se desava sa adsl-om u Mirijevu? jel poceo da radi?

Devojka mi zivi tamo i stalno me pita kad ce adsl, kad ce adsl :) Nisam siguran kako idu tamo centrale, da li ih ima vise, ali ona je valjda pri centrali Konjarnik.

Stvarno BRE sta se dogadja ,sta su me koji K pa zvali samo me izlozili ,a sada kulaza ... tvrde pazar sa PTT-om valjda

Mail od 3. V:
Postovani/Postovana XY,

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da iz Telekoma saznajemo da ce
od ovog meseca, posle vise od godinu dana kasnjenja, instalacija ADSL
prikljucaka biti omogucena na mnogim preostalim Beogradskim centralama
i isturenim stapenima - izmedju ostalog (po abecedno redu):

Altina, Bezanijska Kosa, Cukaricka Padina, ETF, Filmski Grad, Julino
Brdo, Ledine, Mijacka, Milesevska, Mirijevo, Narodna Banka, Politika,
Rakovica, Repiste, Sarajevska, Sremcica, Sveti Sava, Vecernje Novosti,
Visnjica, Visnjicka Banja i drugi.

Vas telefonski broj (011) 34xxxxx je na centrali/isturenom stepenu:

TD KONJ/*CSNDMirijevo

tako da u najskorije vreme i Vi mozete osetiti sve pogodnosti brzog a
jeftinog, stalnog i neogranicenog pristupa BeocityNet ADSL Internet
servisima. Na zalost, jos uvek nije poznat tacan datum pocetka
aktivacije prikljucaka na Vasoj centrali ali se nadamo da cemo nove
vesti o tome imati u najskorije vreme zbog cega koristimo priliku da Vas
podsetimo da je u toku prolecni popust kada svi novi ADSL korisnici
dobijaju jedan mesec GRATIS uz sve standardne ADSL startUp pakete =
usteda i do 50%.

..................................................................................................
<[email protected]>

Postovani,

Na osnovu Vase prijave na web sajtu www.ptt.yu za proveru postojanja tehnickih mogucnosti za ADSL, PTT NET Vas obavestava da na prijavljenom telefonskom prikljucku NE postoje neophodni preduslovi za uvodjenje ADSL-a.

Hvala na interesovanju za nasu uslugu.

Srdacan pozdrav,
PTT NET
.....................................................................................................

Bla.. pokusacu opet kad budu rekli da su pustili ADSL u centrali

btw, sam na jednoj parici sa ISDN-om... tako da valjda imam teh, mogucnosti :)

Nešto su zeznuli ovi iz lelekoma navodno, čeka se da otklone kvar pa će nam pustiti...

A kada će otkloniti kvar, ne zna se naravno.

Ne znam da li ste primetili, ali zeznuto je nesto i oko dialup-a. Od kako se prica da je centrala spremna za ADSL (njaha), meni ne rade 3 provajdera kao ranije. Jedva uspostavljam vezu, a i protok je u vecini slucajeva blagi ocaj.

ja ponekad imam problema pri konektovanju na ISDN (razliciti provajderi, i iz linuxa i iz windowza). Nista strasno, prvih 3-4 puta prijavi neku gresku, i onda se konektuje.

Aj valjda ce da puste uskoro majq mu :)

Dobio sam obavestenje od BCN-a da se krece sa ADSL-om u Mirijevu. (Ali ne i za one koji imaju ISDN brojeve).
Dakle, krenulo je

desp je napisao(la):
Dobio sam obavestenje od BCN-a da se krece sa ADSL-om u Mirijevu. (Ali ne i za one koji imaju ISDN brojeve).
Dakle, krenulo je

Ne razumem zasto bi bio problem pustiti i za one sa isdn-om? Jel proradio kod nekoga?

definitivno nije annex b oprema instalirana u centrali... jezivo znaci ono
da bi koristio broadband moras da uradis downgrade tel. linije...
SRBIJA DO TOKIJA

Evo ga Sezam, mail od pre pola sata.

"...
Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da smo od Telekoma dobili zvaničnu informaciju da je na vašoj centrali instalirana neophodna oprema kako bi i Vama mogli da obezbedimo ADL priključak.

S obzirom da smo u ranijim kontaktima već potvrdili vašu zainteresovanost za ovu uslugu, vaš broj telefona je odmah po prijemu informacije predat Telekomu sa nalogom za realizaciju. Narednih dana, kada se posao priključenja završi, pozvaćemo Vas radi dogovora oko instalacije kod Vas. "

Blizi se.

Nazad
Vrh Dno