djalf
DJ u penziji
- Učlanjen(a)
- 27.11.2004
- Poena
- 2,645
Molim ljude koji znaju pouzdano kakvi su uslovi u njihovim gradovima da postuju ovde tehnicke mogucnosti centrala, da li ima ili nema dvojnika, koliko je odprilike dugacak kabl od centrale do periferije (najdalji korisnik od centrale u vasem gradu). Molim da se ovde ne postuju spekulacije hoce li, ili nece da bude ADSL-a! Samo tehnicke stvari da ljudi saznaju nesto vise, da se makar malo nadaju ADSL-u!
Moderatori, lepak u ruke i ovaj thread na STICKY!
Moj grad: Svilajnac
Stanovnika: oko 15000 (nadam se :S: )
Centrale: Sve digitalne, vecinom Siemens BEZ gotovih ploca za DSLAM-ove
Dvojnika: Nema
Duzina kabla: Oko 2 do 2,5km najdalji korisnik (odprilike
)
Konkretno: veoma lako uvodjenje jer se stavlja bridge izmedju SVIH centrala do DSLAM-a - korisnika, sto je resenje koje Telekom praktikuje vise od gotovih ploca za same centrale (malo portova u odnosu na broj prikljucaka). Svi ostali uslovi su ok kao sto vidite, samo jos da saznam da li negde ima optike izmedju centrale do korisnika (ovo je SMRT za ADSL, mora da bude bakar od vas do centrale, koliko ja znam!).
Pozdrav od DJ-a!
Alf
Moderatori, lepak u ruke i ovaj thread na STICKY!
Moj grad: Svilajnac
Stanovnika: oko 15000 (nadam se :S: )
Centrale: Sve digitalne, vecinom Siemens BEZ gotovih ploca za DSLAM-ove
Dvojnika: Nema
Duzina kabla: Oko 2 do 2,5km najdalji korisnik (odprilike
Konkretno: veoma lako uvodjenje jer se stavlja bridge izmedju SVIH centrala do DSLAM-a - korisnika, sto je resenje koje Telekom praktikuje vise od gotovih ploca za same centrale (malo portova u odnosu na broj prikljucaka). Svi ostali uslovi su ok kao sto vidite, samo jos da saznam da li negde ima optike izmedju centrale do korisnika (ovo je SMRT za ADSL, mora da bude bakar od vas do centrale, koliko ja znam!).
Pozdrav od DJ-a!
Alf