Šta je novo?

Adsl Van Beograda - Centrale

thunderchase je napisao(la):
Eto vidiš. A kad sam rekao "kabl je kabl", mislio sam na to da je bilo koja žična komunikacija bolja od bežične, naravno, na istoj brzini. Uz to je i ADSL jeftiniji i najelegantniji od sviju :D ...

Pa sad koliko je jeftin to je diskutabilno, ako kazem da recimo za ove pare koliko kosta 256/64 ADSL, mozesh u Parizu imati 1mbit ADSL, al dobro, kod nas je tek u razvoju, bice jeftiniji kad se omasovi... :D

Obožavam poređenje cena kod nas i na zapadu :S: ...

P.S. Zato DVD burner u Parizu košta 100e, a i nemaš Fotoshop za 100 kinti ;) ...

Poslednja izmena:
Obožavam poređenje cena kod nas i na zapadu :S: ...

P.S. Zato DVD burner u Parizu košta 100e, a i nemaš Fotoshop za 100 kinti ;) ...

Pa dobro, kompjuterska oprema u Francuskoj je skupa, a o softveru i da ne pricam, tamo stroje pirateriju:), ali sto se tice neta, nisam bash trebao da poredim jer oni imaju ADSL od kad mi imamo DIAL-UP, ali opet...mora se malo poredimo sa Evropom u koju treba da udjemo :D

Cena ADSL-a u USA je ista kao i kod nas, informacija iz prve ruke. Bitno je da smo se slozili oko jednoga, a to je da je ADSL bolja stvar o wirelessa (na istoj brzini, jel :D ). Samo eto, treba biti malo strpljiv :eyebrows: da prodje sva ta procedura oko uvodjenja, posle ce biti pesma.. :guitar:

Poslednja izmena:
sofa_rocker je napisao(la):
Cena ADSL-a u USA je ista kao i kod nas, informacija iz prve ruke. Bitno je da smo se slozili oko jednoga, a to je da je ADSL bolja stvar o wirelessa (na istoj brzini, jel :D ). Samo eto, treba biti malo strpljiv :eyebrows: da prodje sva ta procedura oko uvodjenja, posle ce biti pesma.. :guitar:

Ma da, da je bolji nema diskusije, ali wireless moze da posluzi kao prelazno resenje, dok ne stigne ADSL ili kablovski:)

@q3railer
Kako ti sa ovima iz veza.net, vidim da je bila neka prepiska na jednom od thread-ova, nesto nisi bio zadovoljan? :d

Pa recimo danas, vishe nisam mogao da se povezem nego sto sam se povezivao, prsne im nesto i onda se povezesh ali ne mozesh nista da otvorish, ni u MSN da se upises, jednom recju nista, a to me nervira extra...a pocinje cesto da se desava...ma samo da stigne ADSL, prebacujem se odmah!

E sad sam startovao Thread i nikad vise! El vidite vi naslov ovog Thread-a??? .ebote, kao da ste na pijaci!

djalf je napisao(la):
E sad sam startovao Thread i nikad vise! El vidite vi naslov ovog Thread-a??? .ebote, kao da ste na pijaci!

Pa ebg, nemoj da startujesh thread vishe, ovo ti je naravoucenije!!! :D

Pozdrav Svilajncu, nemoj ljutis bre! Bio sam juce tamo kod vas, isli u posetu Termoelektrani "Morava" :D Sutra idem do Telekoma ovde kod nas u Obrenovcu, pa cu da javim ako ima kakvih novosti u vezi ADSL-a. :wave:

Pozdrav Svilajncu, nemoj ljutis bre! Bio sam juce tamo kod vas, isli u posetu Termoelektrani "Morava" :D Sutra idem do Telekoma ovde kod nas u Obrenovcu, pa cu da javim ako ima kakvih novosti u vezi ADSL-a. :wave:

Kad si vec tamo, pitaj i za Lazarevac :d

Ma ne ljutim se. Ladno si bio u Elektrani! Koj ces moj tamo, majke ti? Inace, prijavi li se neko iz Obrenovca za ADSL? Sta kazu? Koje godine?

@djalf

Zvao sam Telekom pre 3 dana i rekli su mi da imam tehnickih mogucnosti za priljucivanje. Sto se tice ugovora, kao, trebaju vec sada da se polazu zahtevi , a prva ukljucivanja se ocekuju tek pocetkom jula. Toliko za sada iz Krushevca. poz!

Beotel je napisao(la):
Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju ne postoje prepreke za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu, ali na strani Telekoma Srbije još uvek nije instalirana odgovarajuća oprema za pružanje ovog Servisa.
BeotelNet će Vas, čim se tehničke mogućnosti stvore, obavestiti putem elektronske pošte.

Svojom prijavom, obezbedili ste BESPLATAN SETUP.

:banana:

Zvao sam danas Telekom nisam stigao da odem, nemaju pojma o ADSL-u jos uvek! Predpostavljam da postoje tehnicki uslovi, nova digitalna centrala je u pitanju. Posle zovem Sezam, kazu da je Novi Sad na redu posle Beograda, a za dalje nisu mogli nista da mi kazu.. Mislim ipak da najvise zavisi od provajdera. :eyebrows:

@djalf
Bili smo u radnoj poseti, inace ja radim ovde kod nas u istoj :d

Telefon u Telekomu za informacije o dostupnosti ADSL-a je 011-3023-283. Zvao sam ih danas i rekli su mi da oprema za ADSL u Obrenovcu jos nije instalirana i da oni od provajdera dobijaju informacije o zainteresovanosti po opstinama.Dakle sto vise zahteva bude bilo-pre cemo dobiti!! Zovite, pitajte, dosadjujte... :wave:

Meni danas stigao mail od Sezama da mogu uvesti ADSL :D ! Ako ja mogu, znači može i ceo Obrenovac, s obzirom da ima jedna centrala...

Gresis. Obrenovac, ako gledas malo siru okolinu, ima 5 centrala. Danas sam bio u posti i pitao za ADSL neke ljude i rekli su mi da zaboravim na ta za neko vreme.
Ako znas nekoga ko radi na centrali proveri jos jednom, ali ja sam dobio danas takav, ne bas ohrabrujuci, odgovor. :wave:

@ Marko_S
Ja mislim da se ovi kod nas u posti ne pitaju mnogo u vezi toga, nadam se u stvari :) Imaju li neko logicno obrazlozenje za to sto su ti rekli ili govore napamet?

@ Marko_S
Ja mislim da se ovi kod nas u posti ne pitaju mnogo u vezi toga, nadam se u stvari :) Imaju li neko logicno obrazlozenje za to sto su ti rekli ili govore napamet?

Koliko se oni pitaju, ne znam, ali znam da nemaju tehnickih mogucnosti za uvodjenje ADSL-a, tj. nemaju one "modeme"(zaboravio sam kako se zove) za Adsl.

A druga stvar, i ako ubace to sto treba da ubace to ce uraditi samo u glavnoj centrali, tj. onoj u glavnoj ulici, tako da mislim da od ADSL-a na Rojkovcu, u Zveckoj koja je dobila ekstra dobru novu centralu, za sada nece biti nista.

Voleo bih da gresim ali tako je.

Tehnicke mogucnosti su da nemas dvojnika i da nema PCM uredjaja izmedju tebe i centrale, koliko ja znam. ADSL opremu, kartice, rutere ili sta vec instalira sam Telekom, provereno. Opet ponavljam, broj zainteresovanih na odredjenoj centrali odredjuje da li ce biti uvedeno ili ne, a ne od toga gde se centrala nalazi. Pa valjda nismo zadnji na svetu! :)

Jel zna neko nesto o ADSL-u u Pancevu sta se desava i dal ce ga bude

Vrh Dno