Šta je novo?

ADSL SpeedUp Telekom - Nova Osvezena Usluga 14.februar 2011.

Pozdrav svima. Ako sam dobro shvatio, kada aktiviram opciju za speed up i Telekom mi ubrza vezu, smanjice se i ping i veza bi trebalo da bude malko kvalitetnija. Kada se paket vrati na staru brzinu (nebitno mi je da li ce trajati 3 sata ili 50 dana :) ), ping ce i dalje ostati nizi kao dok je trajao speed up, zbog setovanja u ruteru. Jesam li skapirao ovo ili gresim negde?:trust:

Jesi, skapirao si to je to.

Kod mene trajalo oko 2 nedelje i nema vise. Izgleda da je bug otklonjen...

1184559584.png

Kod mene je speed-up radio zaglavljen 15-tak dana, a onda sam primetio da mi i ako speedtest pokazuje priblizno 6/1 Mbit rapidshare skida do svega 120k i youtube secka na 720p ! Onda sam pokrenuo torrente i video da mi skida 620k !

Pre par dana sam deaktivirao uslugu pa se ponovo prijavio za speedup i sad je potpuno isto stanje kao i pre deaktivacije, tj.

rapidshare - maksimalno 120k
youtube - secka na 720p
torrent - maksimalno 620k

Sta se desava i zbog cega je ovako raznoliko stanje nije mi bas najasnije,
tako da pretpostavljam da rapidi serveri i youtube zezaju obzirom da mi je brzina otvaranja internet strana odlicna kao i torrenti.

Da li je imao neko slican problem ???

Naravno da i ostali imaju slucan problem. Malo sa YT ide kako treba malo ne.
Torrent ide dobro jer vuces sa svih strana sa vise konekcija. Trebalo bi i rapid ako imas premium pa zakacis sa vise konekcija ali za YT nema resenja.

Posle 4 dana od aktivacije Speed-Up-a

1189182785.png

36289851.png

Sad pitanje zasto nemogu da izmerim loss pakete i zasto je line quality B a ne A :)

Da li to ima neke veze sa netom i sl?

Sto se tice brzine mislim da je ok :)

Isti slucaj, nemam instaliranu javu..

Ontopic: Sreca nije dugo trajala, nazalost, gotovo je sa "zaglavljenim" speed up-om.

ljudi pokusaj te jos ovo: moj kolega u nisu je imao slican problem nije mogo da mu se speed up zaglavi, kolikogod puta da je kliknuo na ono da ga aktivira ono je trajalo 3 sata i posle se vracao na 1.5 mb odnosno osnovni paket. onda je deaktivira uslugu i posle deaktiviranja speed up-a mu je brzina ostala zaglavljena na 6 mb. pokusaj te to pa ko zna mozda se i vama posreci. ako ni to ne uspe onda posle par dana ponovo podnesite zahtev za speed up pa se nadajte najboljem.

1192280348.png

Situacija se malo popravila, za nijansu mi je bolji ping ( sa 15 na 10ms ) , torenti i idalje idu 620k, download takodje,
jedino je ostalo da youtube zna da secka na 1080p.

Inace koristim student paket 4/0,5 Mbit sa prijavljenom speed-up uslugom.

Kakvo je stanje kod vas ?

pa *** ne moze sada sve. budi zadovoljan sa time sto imas. do juce ste svi mogli da gledate youtube u 240p ili 360p a danas niko ne moze da gleda youtube a da nije 720p ili 1080p pa de smanjite malo prohteve.

inace stanje je relativno dobro. torrenti kod mene pice do 635 kB/s onda youtube manje vise radi ok ali sve zavisi i koji fajl pustate, ima neki koji pustis i jos nije ni poceo vec je ucitan a pustis istu pesmu ili video ono ne moze da ga ucita koliko je lose.

sve u svemu kako je bilo i sta smo pre imali ovo je sada super.

Poslednja izmena:
Sta ce biti kada od prvog predjem na click 1, sada sam na click 4 , a ruter je podesen na click6?

Sta ce biti kada od prvog predjem na click 1, sada sam na click 4 , a ruter je podesen na click6?

pa ako na sajtu menjas brzinu onda ce ti se vrati na click 1. e sada ako ti istice ugovor ili vec ko zna sta pa ti oni prebacuju paket isto je moguce da ce da dobijes click 1 paket. ali sacekaj pa vidi sta ce se dogoditi? ako te vrate na click 1 aktiviraj speed up pa se nadaj da ce da ostane zabagovan.

ja sam se prijavio juce (4/512 studentski) i evo rezultata:

1193984737.png

pre prijavljivanja sam na speedtest-u imao 3.50Mbs down i 0.41Mbps za upload.

samo da vam kazem da ja uopste nisam siguran da je ovo ubrzanje realno, mislim da je moguce da je posledica setovanja rutera i slicno...

Poslednja izmena:
ja sam se prijavio juce (4/512 studentski) i evo rezultata:

1193984737.png

pre prijavljivanja sam na speedtest-u imao 3.50Mbs down i 0.41Mbps za upload.

samo da vam kazem da ja uopste nisam siguran da je ovo ubrzanje realno, mislim da je moguce da je posledica setovanja rutera i slicno...

Mislim da je mozda ne mozes da izvuces 4,5Mbps (stalno) ali download definitivno radi bolje kod mene recimo download skocio sa 415 KB/s na 470 KB/s ponekad radi i brze ali uglavnom je ovako.

Ja sam uslugu speed-up deaktivirao i ostala mi je brzina 6/1.

Sada mi sve radi kako treba :)

Torenti - 620k
Download - 632k
Youtube - 1080p bez seckanja

Tako da ako imate problema sa speed-up nikad nije kasno da deaktivirate uslugu , proverite rezultate pa ako je dobro ostavite a ako ne aktivirate i sve iz pocetka.

Srecno ...

Ja sam uslugu speed-up deaktivirao i ostala mi je brzina 6/1.

Sada mi sve radi kako treba :)

Torenti - 620k
Download - 632k
Youtube - 1080p bez seckanja

Tako da ako imate problema sa speed-up nikad nije kasno da deaktivirate uslugu , proverite rezultate pa ako je dobro ostavite a ako ne aktivirate i sve iz pocetka.

Srecno ...

Evo i kod mene se sad zaglavila i sad surfjem na 6/1mbps. :-devil-:

1201765259.png

Ping nikad bolji, brzina takodje ....

Sve u svemu mesec dana uspesnog koriscenja usluge speed-up.

Neka ovako i ostane ;)

1215063383.png

Ja sam se danas isto prijavio, i odmah mi je skočio ping. Šta da radim?

Verovatno ti je losa parica, izbaci podatke iz rutera da vidimo...

1215471628.png

Uspeo sam da sredim, tako što sam se otarasio net limitera, mada malo brzina varira, ali ne pada ispod ovoga, a ponekad ide i preko 5.2 dl.
Ovo su podešavanja:

capturekqk.jpg

snr margin up ti je dosta nizak, samo 6. Moze da ti se desi da ti cesto puca net.

Probaj da promenis u ruteru Operation Mode.Prebaci na g.dmt
Mozda ti se poboljsa malo.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    18.5 KB · Pregleda: 69
Nazad
Vrh Dno