Šta je novo?

ADSL modem sa routerom

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Dakle potreban mi je da nakacim dva racunara na ADSL. Najvise me zanimaju realne cene po mogucstvu u NS.

ja sam u netiksu (bgd) uzeo adsl ruter efficient siemens speedstream 5861, po ceni od 3200 din...

pogledaj na sajtu www.netiks.co.yu

za tu lovu odlicno radi, jedini minus je 10mb/s u lanu...

Poslednja izmena:
Ja sam u Sezamu, uz doplatu od 1200 dinara, dobio Conexant-ov ruter. Mislim da i ostali provajderi daju ruter umesto modema uz doplate od 1000-1500 din.
Pozz

slaba je ponuda rutera kod provajdera (ako se ne varam, tako je bilo pre 4 meseca), a i da bi dobio uglavnom je minimum konekcija 512....

Tako je, ja sam na neobee-u i imaju routere, ali, sa soho paketima, sto ce reci fiksna ip adresa i blablabla sto meni ne treba i naravno skuplje je od mog 256 flat-a. Veoma su preduzimljivi. U eunetu je doplata za router 1800 din valjda.

kod sezama platis 1200 din bespovratno, pa smo komsa i ja iskombinovali ovako....

uzeli smo telekom sa 3 meseca popusta i tu ustedeli 2100 din i onda smo kupili ruter za 3200 din.... koji posle moge da proda ako ne budem koristili adsl....

Ja bi iskombinovao tako samo ne znam sa kim. A znate li mozda na Beotelu kakva je situacija?

kod ptt-a dobijete modem ali on moze 2 veze, mrezna i USB, tako da i u najgorem slucaju mogu 2 racunara :)

kod ptt-a dobijete modem ali on moze 2 veze, mrezna i USB, tako da i u najgorem slucaju mogu 2 racunara :)

Tako je bilo dok su delili Asusove modeme, sada imaju samo Sagem koji su USB. Rutere su davali bez ikakve doplate, čak je jedno vreme bilo i 4-portnih rutera.

uzeli smo telekom sa 3 meseca popusta i tu ustedeli 2100 din
Ovo je zapravo ptt a ne Telekom.

Tako je bilo dok su delili Asusove modeme, sada imaju samo Sagem koji su USB. Rutere su davali bez ikakve doplate, čak je jedno vreme bilo i 4-portnih rutera.

Ovo je zapravo ptt a ne Telekom.

pa da ...na Ptt sam i mislio.... nikako da se naviknem da sada i telekom nudi adsl...:D

imam jedan 4-portni pheenet ruter, sa 1 wan portom...jel mogu njega da koristim za adsl, ako ga dobijem?

imam jedan 4-portni pheenet ruter, sa 1 wan portom...jel mogu njega da koristim za adsl, ako ga dobijem?

Najverovatnije da mozes samo obrati paznju za kakvu tel. liniju je napravljen taj ruter za "obicnu" ili ISDN (tj. da li je Annex A ili B).

ovaj, moj ruter?? njega koristim za bezicni internet, tj. povezan je wan portom za AP a ovamo na 3 kompa. dakle, valda treba da vodim racuna da na tom adsl modemu imam wan port, jel tako?

Cekaj, prvo za pocetak reci koji model je u pitanju? Iz tvoje price meni se cini da to ipak nije neki wireless ADSL router.
Da li je to Pheenet BIG-304CA? Ako jeste slobodno ga mozes koristiti za ADSL.
Mada meni se cini da ce to pre biti npr. BIG-01/4C, gde ce ti trebati i neki ADSL modem pre ovog rutera (jer nema u sebi ADSL modem kao prethodni model).

Poslednja izmena:
upravo to sam hteo da kazem, mogu li ADSL modem na ubodem na ruter koji imam sada (pogodio si to je big01/4c).

Naravno da mozes, trebace ti adsl modem koji ces postaviti pre rutera, kao sto je rekao Matthias...

A oce li neko dati odgovor na pocetno pitanje? Gde da se nadje ADSL ruter a da je ok cene.
U Netiks-u vise nemaju Eff.Networks-e. Takodje, ni vecina provajdera vise nema rutere za "obicne" korisnike.
Najpovoljnije sto sam nasao je u ALTI-ju, Ovislink za 44e: http://b2b.alti.co.yu/cenovnik.php?subkat=0302
Zna li neko ima li gde jeftinijih rutera: jednoportnih za oko 20e i 4-portnih za <=40e ?

A oce li neko dati odgovor na pocetno pitanje? Gde da se nadje ADSL ruter a da je ok cene.
U Netiks-u vise nemaju Eff.Networks-e. Takodje, ni vecina provajdera vise nema rutere za "obicne" korisnike.
Najpovoljnije sto sam nasao je u ALTI-ju, Ovislink za 44e: http://b2b.alti.co.yu/cenovnik.php?subkat=0302
Zna li neko ima li gde jeftinijih rutera: jednoportnih za oko 20e i 4-portnih za <=40e ?
Imash bre u netiksu TPLinkove 1 portne za 2900din i 4 portne za 3900 ako se dobro sećam cene.

kakvi su ovi ruteri sto ih telekom isporucuje za ISDN linije - ranije Tompson Speedtouch 510i a sad 530i ???

Na zalost tek od 37 e + pdv u netiksu.

kod sezama platis 1200 din bespovratno, pa smo komsa i ja iskombinovali ovako....

uzeli smo telekom sa 3 meseca popusta i tu ustedeli 2100 din i onda smo kupili ruter za 3200 din.... koji posle moge da proda ako ne budem koristili adsl....

Sezam ti nudi i jedan besplatan mjesec koriscenja neta, tako da te izadje slicno. Mada, u pravu si, ovako je bolje, jer imate svoj ruter.

Imash bre u netiksu TPLinkove 1 portne za 2900din i 4 portne za 3900 ako se dobro sećam cene.
Procitaj (bre :)) moj post dobro. Pitao sam da li ima 1 portnih za ~20e i 4 portnih za <40e. Ocigledno nisi u toku sa kursom evra, pa si mi naveo te cene iz Netiksa :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno